Duikvakantie Azorenduikvakantie azoren walvis staart vakantieduiker

Walvis, Manta’s & Haaien Expeditie  – De Azoren, Portugal
De Azoren, behorend tot Portugal, is een eilandengroep liggend in het midden van de Atlantische oceaan. De eilanden hebben een uniek landschap, zowel onder-als bovenwater en zijn ontstaan uit vulkanische activiteit.
Door de warme golfstroom en de diepe wateren rond de eilanden wordt hier veel vis aangetrokken, met name grote vis.
Verschillende soorten walvissen, manta’s, mobula’s, blauwe en makohaaien, dolfijnen, barracuda’s, tonijn en zelfs de blauwe marlijn, het is hier allemaal van heel dichtbij te zien. Maar ook de kleine vissoorten en naaktslakjes zijn hier goed vertegenwoordigd. Kortom heel veel prachtig onderwaterleven te zien op relatief korte afstand van Nederland, deze duikbestemming is een absolute aanrader.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Reis
Vanaf Amsterdam vlieg je via Lissabon naar Pico. Afhankelijk van de vluchttijden maak je eventueel nog een overnachting in Lissabon. Pico is het eiland van de bestemming en bij aankomst wordt je van de luchthaven afgehaald en meteen naar het Caravelas Hotel in Madalene gebracht.

Accommodatieduikvakantie azoren hotel caravelas zwembad vakantieduiker
Het 4 sterren hotel Caravelas ligt in de havenplaats Madalena op het eiland Pico. Alle kamers in het hotel beschikken over een eigen badkamer, een minibar, A/C, een flatscreen TV en een privé balkon. Verder beschikt het hotel over een restaurant, waar het ontbijt wordt geserveerd, een bar en een buiten zwembad. De afstand tot de haven en de duikschool is nog geen 100 meter lopen.
De duikschool en het duiken
In de jachthaven van Madalena ligt de duikschool CW Azores. Een professioneel PADI duikcentrum met ervaren instructeurs en Divemasters, die met veel enthousiasme en passie voor de onderwaterwereld hier werken.
Deze duikschool biedt duikopleidingen aan van Open Water tot aan de Rescue cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen. Verder verhuurt de duikschool uitstekende duikuitrusting, mocht je geen eigen duikuitrusting hebben.
Er is een ruime veranda, inclusief douche, spoelbakken voor de duikuitrusting en een comfortabele droogruimte om je eigen duikspullen veilig op te bergen na het duiken. De duikschool beschikt over 4 comfortabele boten voorzien van alle veiligheidsuitrustingen.

Duikseizoenduikvakantie azoren blauwe haai vakantieduiker
Het duikseizoen loopt van mei t/m september, waarbij je vanaf juli de meeste kans hebt op manta’s, mobula’s en haaien.
De top duiklocatie van de Azoren is Princess Alice. Vanaf de zeebodem, ongeveer 1.500 meter diep, rijst hier een berg omhoog tot 30 meter onder het zee oppervlak. Hier vind je in het goede seizoen grote scholen mobula’s, manta’s, barracuda’s en tonijn.
Enige duikervaring is wel gewenst als je hier gaat duiken vanwege de stevige stroming die hier kan staan. De blauwe en de makohaai zijn te vinden bij de duiklocatie Condor Bank. Hier worden zogenaamde “Shark Expedities” naar toe georganiseerd, waarbij je in het juiste seizoen bijna met 100 % zekerheid de blauwe haai zult zien en met een grote kans ook de macohaai.
Naast de grote vis is er dichter bij de kust ook heel veel interessants te zien. Verschillende soorten roggen, baarzen, schorpioenvissen, diverse naaktslakjes en kreeften, je vindt het hier allemaal.

Walvis spotten en zwemmen met dolfijnenduikvakantie azoren dolfijnen vakantieduiker
Naast het duiken is een ander hoogtepunt op de Azoren het spotten van walvissen en het zwemmen met dolfijnen. De Azoren is één van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te spotten.
De beste periode hiervoor is tussen mei en oktober. Van de 80 soorten walvissen in de wereld zijn er 21 die voorkomen in de wateren rond de Azoren.
Vanuit uitkijktorens, die worden bemand door ervaren onderzoekers, wordt via radiocontact doorgegeven waar de walvissen en dolfijnen zich bevinden.
De boten kunnen tot 50 meter vanaf de walvis komen en onder begeleiding kan er met de dolfijnen worden gezwommen. De grootste walvis en bestaande zoogdier in de wereld is de blauwe vinvis. Een ontmoeting met deze of één van de andere vriendelijke reuzen is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Walvis, Manta’s & Haaien Expeditie
Voor de zomermaanden hebben we een prachtige reis naar de Azoren samengesteld, inclusief alle hoogtepunten

Inclusief:

  • Retourvlucht van Amsterdam naar Pico, Azoren, Portugal
  • Retourtransfer luchthaven – 4 sterren hotel Caravelas, Madalena (Pico)
  • 7 overnachtingen in standaard kamer, incl. ontbijt
  • 4-duikenpakket, lokale duiksites, incl. lucht, lood en gids
  • Shark Diving Expedition naar de blauwe en makohaai (1 duik) *
  • Princess Alice Trip naar de manta’s en mobula’s (2 duiken) *
  • Walvis spotten trip (3-4 uur)
  • Zwemmen met dolfijnen (3-4 uur)

Exclusief:duikvakantie azoren nudibranche vakantieduiker

  • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

* Voor de Shark Diving Expedition en de Princess Alice Trip heb je minimaal een Advanced Open Water certificaat nodig, 50 gelogde duiken en moet er eerst een lokale duik worden gemaakt.

Hieronder de reisperiodes, dit is de beste tijd voor de walvissen, manta’s en haaien.

Prijs vanaf € 1795** p.p. incl. ticket, transfers, overnachtingen en duikpakket + trips **

Voor meer informatie, vragen en boekingen: bob@vakantieduiker.nl

Het reisprogramma kan op wens worden aangepast en een andere reisperiode of eventueel andere accommodatie zijn op aanvraag natuurlijk ook mogelijk.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Eventueel bijboeken:

Huur volledige duikuitrusting€ 30 per dag
Huur volledige snorkeluitrusting€ 12  per dag
Toeslag Standaard kamer voor alleen gebruik€ 300
Extra verblijf of duikdagenprijs op aanvraag
PADI (Advanced) Open Water cursusprijs op aanvraag

** Prijs is op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, vliegticket Amsterdam – Pico in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen