Onze reisbegeleiders op de duikvakanties van vakantieduiker

Al onze duikvakantie groepsreizen worden georganiseerd en begeleid door (PADI/NAUI) gecertificeerde duikers en/of instructeurs.
Ter plaatse wordt je verder nog geassisteerd door gecertificeerde Divemasters en andere instructeurs.

Groepsreizen zijn ideaal voor mensen die geen zin hebben alleen op vakantie te gaan.

Om je alvast een idee te geven welke reisbegeleiding met jou meegaat op reis, stellen wij ze hieronder aan jullie voor.

Iduna
Mijn naam is Iduna en ben in 2004 begonnen met duikvakanties te organiseren en begeleiden. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als duikinstructeur, als maatschappelijk werkster in het ziekenhuis, en vele reizen, heb ik een geweldige reis gemaakt naar Indonesië en dacht dat moeten meer mensen zien.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, reizen kan ik niet laten. Mijn vaste baan opgegeven om meer tijd te hebben om reizen te gaan begeleiden, duikvakanties. Daarnaast werkte ik tussendoor als freelance management assistent op verschillende opdrachten.
Tegenwoordig heb ik me 100% gestort op het organiseren en begeleiden van duikvakanties.
Ik ben al op heel veel verschillende plekken op de wereld geweest, grote delen van Azië, Zuid Amerika, Australië en Afrika doorkruist, maar er kunnen altijd nog meer plekken bij.
Ik hou van gezelligheid, mensen om me heen, reizen, duiken, cultuur, natuur en vooral zoveel mogelijk dingen mee maken die je nog nooit eerder hebt beleefd. Daarom heerlijk om dit te mogen doen!
Lijkt me leuk je een keer mee te mogen nemen op 1 van de reizen!

groet,

Iduna ter Schegget

Bob
Hi, ik ben Bob, geboren in Enschede en sinds enige jaren woonachtig in het buitenland waar ik van mijn favoriete hobby, duiken, mijn beroep heb gemaakt.
Tijdens mijn reizen kwam ik op fantastische bestemmingen waar ik vaak leuke mensen bij de duikscholen zag werken. Ik zag dit leven helemaal zitten en heb daarom het besluit genomen om duikinstructeur te worden en te leven voor en van het duiken.
Op Koh Lanta in Thailand ben ik begonnen als instructeur te werken en daarna ben ik terecht gekomen in Dahab, waar ik sinds 2006 woon. Samen met mijn vriendin Miriam hebben we Eco Divers Dahab opgezet en werken we samen met het Duikcentrum Dahab Divers, midden in het centrum van Dahab.
We hebben in samenwerking met Iduna van Vakantieduiker.nl al vele duikgroepsreizen in Dahab georganiseerd en dit met groot succes! Om dit succes een vervolg te geven zij we vanaf dit jaar ook bezig met het organiseren en begeleiden van duikgroepsreizen naar andere bestemmingen zoals Bali en Lombok, een super reis!

Ik hoop je dan ook graag te zien op 1 van onze mooie duikreizen, een absoluut geweldige ervaring!

Miriam
Hallo, ik ben Miriam en ben geboren in Oostenrijk. Al vroeg ben ik met het duiken in aanraking gekomen en heb het samen met mijn vader in Portugal, aan de Atlantische Oceaan geleerd. Ik was direct verkocht en heb sindsdien elke vakantie gedoken.
In Innsbruck ben ik biologie gaan studeren en mijn afstudeerscriptie heb ik geschreven over het gedrag van het Anemoonvisje, ofwel “Nemo”. De veldstudie heb ik in Dahab gedaan, waar ik na mijn afstuderen ook ben gaan wonen.
Samen met Bob heb ik Eco Divers Dahab opgericht en ik kan hier goed het duiken met mijn studie combineren. Ik geef dan ook graag presentaties over de onderwaterwereld door middel van zogenaamde Eco Duiken. Het is erg leuk om te zien dat mensen na een Eco duik nog enthousiaster worden over het duiken omdat ze meer onderwater zien.
Dit jaar organiseren we ook reizen naar Bali en Lombok, waar ik ook presentaties zal gaan geven over de onderwaterwereld daar. Graag nodig ik jullie dan ook uit om met mij samen te gaan Eco duiken.

Rene
De passie voor het duiken is al weer 13 jaar geleden ontstaan, een maal onder water wist ik dat dit was wat ik wilde.
Na vele cursussen en duiken natuurlijk, heb ik het voorrecht verworven om andere kennis te laten maken met de onder water wereld.

Gewoon een nieuwe wereld erbij, hoe mooi is dat?!

Naast het geven van diverse cursussen en het maken van duikreizen over de hele wereld, heb ik inmiddels al weer enige tijd ervaring als reisbegeleider.

Mijn naam is Rene Fortes en hoop jou natuurlijk ooit is te ontmoeten op één van de reizen!

Mick
Mijn naam is Mick Arts, ben 42 jaar en woon in Druten, het land van Maas & Waal. Voor het dagelijks brood werk ik in een staalconstructiebedrijf als meewerkend werkplaatschef.

Als klein manneke zat ik al aan de buis gekluisterd, te kijken naar de verhalen van Jacques Cousteau en droomde er van ooit zelf te gaan duiken.
Uiteindelijk is mijn duik en reis avontuur begonnen in Tobago (Trinidad-Tobago) waar ik mijn open water en advanced haalde.
Via wat speurwerk kwam ik op de website van vakantieduiker waar mijn eerste reis Manado was. Daarna oa mee geweest naar Thailand, Dahab en wederom Manado. Het laatste jaar heb ik langere tijd in Dahab doorgebracht waar ik ook Divemaster geworden ben. Nu hoop ik jullie net zoveel plezier te laten beleven op de vakanties, als die ik zelf heb gehad. Tot op 1 van de reizen!

Frederieke
Mijn naam is Frederieke. In 1997 heb ik mijn Open Water in Thailand gehaald. Vanaf het eerst moment had ik het “duikgevoel”, door de combinatie van alle mooie dingen die te zien zijn en het fijne gevoel van “gewichtloosheid” onder water.
Na een aantal duikvakanties, wilde ik in 2008 iets doen met mijn passie. Ik ben naar Dahab vertrokken. Daar heb ik anderhalf jaar als duikgids gewerkt voor Eco Divers, van Bob en Miriam. Nu woon ik weer in Amsterdam en ga ik op zoveel mogelijk duikvakanties en reizen. Begin 2011 was ik twee maanden in Thailand waar ik ook gegidst heb en natuurlijk ook veel plezierduiken heb gemaakt. Elke duik is steeds weer anders. Daarom staat er ook nog veel op mijn “duikverlanglijstje”. Ik hoop jullie mee te mogen nemen naar veel prachtige bestemmingen.

Claartje
Claartje heeft 3,5 jaar gewoond en gewerkt in Curaçao als oa duikinstructeur. Overdag houdt zij zich bezig met alles wat met communicatie te maken heeft en kent Curaçao op haar duimpje. Daarnaast is zij PADI instructor en vindt het heerlijk haar dagelijkse werk af te wisselen met het geven van duiklessen en zo af en toe met een groep op pad te gaan om alle wateren van de wereld te beduiken.

Richard
Ik ben Richard en heb zo’n 8 jaar geleden kennis gemaakt met het duiken tijdens een introductieduik in de Dominicaanse Republiek. Wat een enorme ervaring was dat. De vakantie was te kort om mijn brevet te halen, dat heb ik later in Nederland gehaald. Op mijn zoektocht naar een leuke tropische duikvakantie stuitte ik op de duikvakanties die Iduna aanbood en voor ik het wist zat ik met haar en een groep mededuikers in Manado, Indonesië. Wat een supervakantie was dat. Wat de reizen met Vakantieduiker kenmerkt? Fantastische bestemmingen,  de ontspannen duiken, de altijd gezellige en ongedwongen sfeer en het volle enthousiasme om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Tegenwoordig organiseer ik veel duikuitjes voor onze internetduikclub single-duikers..nl Want ook hier is het genieten onder water! Naast duiken vind ik het heerlijk wat van de wereld te zien en om per motor Europa te ontdekken. Motorrijden is net als duiken: je compleet vrij voelen, de dagelijkse dingen vergeten en samen met anderen genieten van de prachtige omgeving waarin je je bevindt. Ik kan niets leukers bedenken dan én zelf plezier te hebben, maar al het moois ook te delen met anderen. Wat mij betreft dus tot binnenkort in Nederland of daarbuiten !

Helmar
Mijn naam is Helmar.
In 1999 ben ik begonnen met duiken. Het virus had mij in een keer goed te pakken: Diving is life, everything else is just surface interval!
Na een aantal jaren ben ik duikinstructeur geworden. Dat doe ik nog steeds (afhankelijk van de cursisten) met veel plezier. Na een aantal omzwervingen (Mallorca, Amstelveen) werk ik nu voor de duikschool in Alkmaar waar voor mij het avontuur begon.

Mijn andere hobby is heel goed te combineren met duiken: vakantie!
Als het enigszins mogelijk is wordt er dan ook gedoken. Vooral Kroatië (jeugdherinneringen) en Curaçao trekken mij erg aan.
Tussen de vakanties door heb ik ook nog echt werk – in deze tijden kan niet iedereen dat zeggen – om mijn hobby’s te financieren.

Groet, Helmar