Leren duiken op duikvakantie van Vakantieduiker

LEREN DUIKEN OP VAKANTIE

Heb je nog geen duikbrevet en wil je graag leren duiken op vakantie?

Aangezien wij als medewerkers van Vakantieduiker.nl allemaal zelf ook instructeur zijn, kunnen we je veel vertellen over leren duiken tijdens een duikvakantie.
In de afgelopen, inmiddels meer dan, 10 jaar van ons bestaan hebben we veel ervaring opgedaan met het volgen van duikcursussen tijdens de duikvakanties. Vakantieduiker.nl werkt voor zijn duikvakanties in het buitenland alleen samen met gerenommeerde duikscholen waar ook veelal Nederlandse instructeurs aanwezig zijn. Op de meeste locaties is het mogelijk om cursussen te volgen vanaf de beginners cursus PADI open water brevet, tot en met Divemaster of zelfs instructeur toe.

Hoelang duurt een Duikcursus op vakantie?
Je kunt op verschillende manieren je PADI duikbrevet halen. Als je er voor kiest om in het buitenland te leren duiken, dan duurt de duikcursus voor je PADI open water brevet 3 a 4 dagen.

Wat leer je op een duikcursus?
De cursus bestaat uit theorie en praktijk.
Tijdens de theorie leer je de basisprincipes van het duiken, gebruik van de materialen, hoe je noodsituaties kunt voorkomen en hoe daar eventueel op te reageren.
Dit leer je met behulp van video’s, theorieboek en/of samen met de instructeur.
De praktijk bestaat uit 5 beschutwater duiken, voor het oefenen van de basisduikvaardigheden en 4 buitenwaterduiken, waarin je deze vaardigheden herhaalt.
Doe je deze cursus op vakantie, dan combineren ze vaak een paar lessen op 1 dag. Dag 2 lig je over het algemeen al tussen de vissen. Sommige locaties zijn ook de beschutwater duiken al tussen de vissen.

Als afsluiting van de theorie krijg je een theorie examen.

Nu ben je klaar om zelfstandig te gaan duiken met een buddy! Natuurlijk kun je als je dat wil ook nog vervolgcursussen nemen, maar dat is niet persé noodzakelijk.

Mag ik nu met dit duikbrevet overal duiken?
Als je dit gedaan hebt, krijg je je PADI open water duikbrevet en mag je voortaan in elk land als zelfstandig duiker met een buddy gaan duiken en duikmateriaal huren.

Ga je op de duikvakantie leren duiken, dan ga je in het eerste deel van de duikvakantie met de cursus aan de slag en heb je daarna veelal nog tijd over om extra duiken te maken.

Wat kost het halen van een duikbrevet?
De prijzen voor het behalen van je brevet is een beetje afhankelijk van de locatie. Voor de meeste bestemmingen vindt je onderaan de pagina’s op onze website informatie over de kosten voor het behalen van je duikbrevet.

Voor veel van onze groepsreis duikbestemmingen geldt dat wij al vooraf een duikpakket voor je hebben ingekocht. Het is geen enkel probleem om het ingekochte duikpakket, met soms een kleine bijbetaling om te ruilen voor het behalen van je PADI open water brevet.
Voor de exacte prijzen hiervan verwijzen wij naar de duikvakantie van jouw keuze. Wil je graag meer informatie kun je altijd mailen naar iduna@vakantieduiker.nl

Leren duiken in het Buitenland, geschikte locaties!
We hebben verschillende mogelijkheden om cursussen te volgen en om te leren duiken in het buitenland. Wij zijn zelf ook Instructeur en kwaliteit en veiligheid staat bij ons in een hoog vaandel. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze voor het behalen van je brevet.

Een aantal locaties zijn bijzonder geschikt om je duikbrevet, open water brevet, op vakantie te halen.
Je kan kiezen uit individuele reizen als je gewoon met je vriend, vriendin, familie wil gaan duiken of alleen. Als je geen zin hebt om alleen op vakantie te gaan, dan hebben we nog de groeps duikvakantie.
Er zijn je al veel mensen met succes voor gegaan:
Hieronder een aantal geschikte locaties om te gaan leren duiken, maar natuurlijk zijn er nog meer locaties. Vraag ons gerust om advies Iduna@vakantieduiker.nl of Bob@vakantieduiker.nl

Leren duiken Bonaire
Duikvakantie leren duiken Bonaire of Groeps duikvakantie leren duiken Bonaire

Leren duiken Curaçao
Duikvakantie leren duiken Curaçao Scuba Lodge

Leren duiken Malta Gozo
Duikvakantie leren duiken Malta Gozo of Groeps duikvakantie leren duiken Malta Gozo

Leren duiken Indonesië
Duikvakantie leren duiken Indonesië Manado Thalassa
Duikvakantie leren duiken Indonesië Manado Murex
Duikvakantie leren duiken Indonesië Bali Ok divers
Groeps
Duikvakantie leren duiken Indonesië Manado Murex

Leren duiken Egypte
Duikvakantie leren duiken Egypte Marsa Alam of Groeps duikvakantie leren duiken Egypte Marsa Alam

Wil je advies over een passende duikvakantie of leren duiken op vakantie van een specialist? Neem contact met ons op!

Referal Course of verkorte vakantie duikcursus, liever in Nederland al beginnen?
Heb je geen zin om de eerste dagen van je vakantie bezig te zijn met leren, maar heb je ook geen zin om in Nederland te duiken, dan is er nog een andere mogelijkheid.
Sommige mensen kiezen ervoor om een referral course of vakantiecursus te boeken. Je begint dan in Nederland met de zwembad en theorielessen, welke je afrondt met het theorie examen. Op je vakantie bestemming aangekomen, maak je met de instructeur ter plaatse de 4 laatste buitenwater duiken af. Hierna ben je klaar om te genieten van je duikvakantie. Je mag overal als zelfstandig duiker mee.
Op de PADI website kun je een aantal goede duikscholen vinden verdeeld over verschillende locaties in Nederland.

Alvast de Theorie in Nederland leren?
Als je toch liever op vakantie de cursus volgt maar om te voorkomen dat je alle theorie door moet nemen op de vakantie, kun je ook alvast in Nederland beginnen met te leren. Daarvoor kun je het PADI open water boek  of het PADI open water Crewpak bestellen. Bij het Crewpak zit er nog een DVD bij waar alle theorie uitgelegd wordt en waar je alle oefeningen alvast te zien krijgt.

Hieronder is een directe link naar Sublub, een online winkel, waar je deze oa kunt bestellen.

PADI E-learning of touch
Als laatste variant kun je er ook voor kiezen om alle theorie inclusief het examen van de theorie al in Nederland af te ronden. Zelfstandig achter de computer online aan de slag, PADI e-learning, en op vakantie, echt alleen nog maar plonzen. Op sommige locaties is dat wat duurder, op andere locaties hetzelfde. Vraag ons om advies voor jouw vakantie.

Wil je een advies wat het beste bij jou past, mail of bel ons gerust. Iduna@vakantieduiker.nl of Bob@vakantieduiker.nl of bel met 010-451 27 16

Begeleide groepsreizen
Heb je geen zin om alleen op duikvakantie te gaan, dan hebben we de oplossing gevonden in onze groepsreizen.

Op veel van onze begeleide groepsreizen gaat een ervaren instructeur of divemaster met je mee of is er een ervaren instructeur ter plaatse die jullie opvangt. Ze zullen je met genoegen bij staan in raad en daad op basis van hun ervaring. Hierdoor heb je een extra zekerheid dat er altijd iemand aanwezig is om op terug te vallen.
Samen maken we er voor jou een fantastische ervaring van.

Op onze groepsreizen gaan mensen mee van diverse leeftijden en over het algemeen singles. Maar soms gaan er ook mensen mee wie een partner hebben die niet duikt maar zelf wel graag op duikvakantie gaan en een heel enkele keer een stelletje welke het leuk vindt om met een groep op pad te gaan.

Op de pagina Groepsreizen is een overzicht te vinden van alle groepsreizen of klik op de pagina Groepsreizen op datum

Wil je een advies welke duikvakantie voor jou geschikt is om te leren duiken?
Mail of bel ons dan gerust! Iduna@vakantieduiker.nl of Bob@vakantieduiker.nl of bel met 010-451 27 16

Leren duiken in Nederland
Ook is het mogelijk om alvast in Nederland de cursus te doen of een deel van de cursus. Kijk voor een aantal van de duikscholen die verdeeld zit over verschillende locaties in Nederland op de PADI website.