Duikvakantie Andamanen India

Een duikvakantie Andamanen India is met recht bijzonder te noemen. Onderwater vind je hier bijna alles wat de meeste duikers op hun wensenlijstje hebben staan. Verschillende haaien zoals de rifhaai, hamerhaai, luipaardhaai, zijdehaai en in het juiste seizoen de walvishaai.

Ook kun je reuze manta’s, napoleons, bultkop papegaaivissen, grote scholen makrelen en baarzen, schilpadden en dolfijnen onderwater en de laatste ook bovenwater tegenkomen. Deze prachtige duikbestemming wordt langzaam door een groeiend aantal duikers ontdekt, maar het is op dit moment nog zeker een geheimtip.

Nu boeken / Informatie aanvraag

De Andamanen India

De Andamanen liggen als een parelsnoer tussen de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee. Deze bijzondere plek op aarde kan men gerust een paradijs noemen.

Deze tropische eilanden met kilometer lange witte zandstranden, behoren tot India en liggen ver weg van het vasteland.

Geen wonder dat het door India vroeger als gevangenen kolonie werd gebruikt. Later werd deze plek erg populair werd onder de hippies, die het leven van alle dag even wilden ontvluchten.

Reis en beste reistijd duiken India

Voor de duikvakantie Andamanen India vlieg je vanaf Amsterdam of Düsseldorf  via Delhi of Madras, naar Port Blair, de hoofdstad van de Andamanen. Vanuit Port Blair vaar je met een ferry naar het tropische eiland Havelock, waar de duikschool en de accommodatie is gevestigd.

De beste periode om de Andamanen te bezoeken is tussen november en half mei, waarbij december t/m maart het hoogseizoen is.

Accommodatie Barefoot Scuba Resort

Het Barefoot Scuba Resort beschikt over bungalows, die meteen aan het strand liggen. Je hebt de keuze uit een bungalow met of zonder A/C.

De bungalows met A/C bestaan uit twee verdiepingen, waarbij op de bovenste verdieping zich de slaapkamer bevindt, incl. een privé balkon, de perfecte plek om te relaxen na een heerlijke dag duiken.

Op de beneden verdieping bevindt zich de badkamer en een lounge gedeelte, waar je ook een waterkoker, elke dag een mandje met vers fruit en een kleine koelkast vindt. De inrichting is basic, maar erg comfortabel.

De bungalows zonder A/C bestaan ook uit twee verdiepingen, maar hebben geen lounge gedeelte, in plaats daarvan is er een buitenterras.

Het Resort beschikt over het gezellige Cafe Del Mar restaurant, met een zeer gevarieerde keuken en heerlijke Europese en lokale gerechten.

 

Accommodatie Barefoot at Havelock Resort

Naast het Barefoot Scuba Resort bestaat er ook het luxere Barefoot at Havelock Resort, welke zich meteen bevindt aan het strand No. 7. Dit strand is door het Time Magazine  uitgeroepen tot het mooiste strand van Azië.

Er zijn hier verschillende accommodatie mogelijkheden, allen gebouwd in traditionele stijl en luxe uitgevoerd. Het resort ligt op ongeveer 20 minuten afstand van het duikcentrum en transfers tussen beide resorts worden uiteraard voor je geregeld.

De duikschool en leren duiken in India
Duiken in India doen we met Barefoot Scuba. Dit is de eerste en het enige PADI 5 sterren IDC op de Andamanen.

De hoogste veiligheidsstandaards hebben voor deze duikschool en z’n medewerkers de eerste prioriteit. Met meerdere boten, die allen voorzien zijn van zuurstof en eerste hulp middelen, wordt er elke morgen uitgevaren naar de verschillende duiksites rond Havelock.

Naast de normale duiken kunnen bij dit professionele duikcentrum ook alle PADI duikopleidingen worden gevolgd.

Duiken Andamanen India
Duiken in de onderwaterwereld rond de Andamanen in India heeft veel te bieden voor duikers van alle duikniveau ‘s. De mooiste duiksites die tot nu toe zijn ontdekt zijn vaak niet dieper dan 20 meter.  Rond 8 uur in de morgen wordt er met de boot vertrokken voor een 2-tank duik en na een goede briefing worden de duiken gemaakt.

De duiksites liggen tussen 30 minuten en 1,5 uur varen vanaf het duikcentrum, en rond 2 uur in de middag kom je weer terug.

Onderweg wordt er fruit en snacks op de boot geserveerd.

Er kan met Nitrox worden gedoken en voor degene die diepe duiken gaan maken worden er duikcomputers beschikbaar gesteld.

Kortom een duikvakantie Andamanen India is een geweldige duikbestemming met heel veel duikmogelijkheden.

Deze reis is inclusief:
• Internationale retourvlucht van Amsterdam/Düsseldorf naar Port Blair – Andamanen, India
• Retourtransfer luchthaven Port Blair – Barefoot Scuba Resort, incl. retour ferry ticket Havelock
• 12 overnachtingen Barefoot Scuba Resort, A/C Bungalow, incl. ontbijt
• 12-duikpakket (6 dagen), incl. lucht, lood, gids en vervoer per boot
• 6 dagen volledige duikuitrusting
• Water, fruit en snacks op de boot tijdens de duiktrips

Deze reis is exclusief:
• Visum India – vooraf in Nederland te regelen, kosten +/- 75 €
• Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Eventueel bijboeken:
• PADI Open Water cursus – prijs op aanvraag
• PADI Advanced Open Water cursus – prijs op aanvraag
• Kamer voor alleen gebruik – prijs op aanvraag

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 2.495 € per persoon *

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

 

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde A/C bungalow, internationaal vliegticket Amsterdam – Port Blair in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.