Over duikvakanties van Vakantieduiker

SGR aangesloten reisbureau
Vakantieduiker.nl is een SGR aangesloten reisbureau welke duikvakanties voor jou en je partner, vrienden, families, duikscholen, vriendengroepen etc. organiseert.

Sinds 2005 staan wij bekend om onze persoonlijke benadering, samen met jou op zoek naar een duikvakantie die past bij jouw wensen, duikniveau, het weer op de bestemming, wat je wilt tegen komen, of je wil leren duiken of je volgende duikbrevet wil halen, of je samen met een vriend of vriendin weg wil, of je graag aansluit bij een groep singles of alleen-reizenden etc.

De duikscholen waar we mee samenwerken worden zorgvuldig geselecteerd op hun professionaliteit en duiken in kleine groepen. Of je nu ervaren hebt of een beginner, zo ben je verzekerd van een optimale en prachtige duikvakantie.
Op alle locaties zijn PADI of NAUI gecertificeerde instructeurs en of divemaster aanwezig. Op een aantal van onze groepsreizen gaan er Nederlandse PADI of NAUI begeleiders mee.

Gewone duikvakanties en groepsreizen
Naast onze gewone duikvakanties naar oa Indonesië, Bonaire, Mozambique, Egypte, Thailand, Maleisië, Filipijnen, Costa Rica, Egypte, Jordanië etc. staat Vakantieduiker.nl ook bekend om zijn speciale groeps duikvakanties voor mensen zonder buddy. Op deze duikvakanties gaan mee, singles, alleenstaande ouders en stelletjes die het gezellig vinden met een groep op vakantie te gaan

Het gehele jaar organiseren wij groepsreizen waar je je bij aan kunt sluiten. We hebben ook een groot aanbod aan groepsreizen met begeleiding. Begeleiding is per bestemming verschillend, een begeleider (PADI of NAUI instructeur, divemaster) die mee gaat vanaf Schiphol en of begeleiders, instructeurs/divemasters die je opvangen bij aankomst.

Doordat er een PADI of NAUI specialist mee gaat of op locatie aanwezig is, ben je verzekerd van een stukje extra begeleiding bij het duiken. Ondersteuning bij het doen van een cursus in het buitenland, maar ook begeleiding bij het doen van allerlei andere uitjes op de vakantie of hulp bij calamiteiten. Ons team staat jullie graag bij om jouw vakantie, tot een top duikvakantie te maken.

Bijna alle groeps duikvakanties zijn ook los van de groep met een vriend, vriendin of partner te boeken. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Wil je weten of er al meer mensen mee gaan op deze reis, schrijf ons een mail of kijk ook op onze facebook pagina.

Leren duiken op duikvakantie
Heb je nog geen duikbrevet, of wil je jouw duikbrevetten uitbreiden met een nieuw PADI of NAUI brevet? Dan kun je ook een duikcursus doen tijdens jouw vakantie. Al onze lokaties zijn uitgekozen op goed gekwalificeerde instructeurs. Op veel buitenlandse lokaties werken wij met Nederlandse instructeurs, zodat je veelal in je eigen taal de cursus kan doen. Ook is het mogelijk om alvast in Nederland te beginnen met bijvoorbeeld de theorie. Wij vertellen je graag hoe de cursus er uit ziet, wat je te wachten staat en hoe je de duikvakantie en het behalen van je brevet het beste kunt aanpakken. Vraag hiervoor gerust informatie aan onze instructeurs Iduna@vakantieduiker.nl of Bob@vakantieduiker.nl

Maatwerk duikvakanties
Aangezien wij maatwerk reizen leveren, is het altijd mogelijk om ons te vragen een aanbod te maken voor een duikvakantie in de door jou gewenste periode naar de door jou gewenste bestemming. Ons team, van reisspecialisten en duikinstructeurs, zal op basis van hun expertise je helpen bij het samenstellen van een passende reis.

Contact
Kom je er niet uit, of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met 1 van onze duikinstructeurs voor advies.

Neem contact met ons op via mail travel@vakantieduiker.nl of bel met

Tel: (+31) (0)10-4512716

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur.

De visie van Vakantieduiker.nl
Ons eerste doel is het bieden van een oplossing voor mensen die graag op duikvakantie gaan. Of je nu single bent of samen, dat maakt niet uit.
Het belangrijkste is dat er binnen de duikvakantie heel veel vrijheid blijft bestaan.
Een georganiseerde reis waarbij van dag tot dag door ons bepaald is wat je gaat doen, is geen reis van Vakantieduiker!
Je gaat met je vriend, vriendin, familie of met een groep op reis, maar bepaalt daar zelf wat je wilt doen en wat niet.

Het tweede doel is het aanbod van niet alleen duikvakanties, maar allerlei soorten actieve vakanties.
Ook hierbij zijn de vakantie gezelligheid voor iedereen en de persoonlijke benadering weer het hoofddoel!

Het derde doel is een netwerk te creëren voor mensen die van duiken en gezelligheid houden. Hiervoor is de plezierduiker.nl opgericht.
Dit is een netwerk voor duikers zonder buddy en voor iedereen die van duiken en gezellige dingen doen houdt. Naast het reizen organiseren we ook diverse uitjes in Nederland.

Hoe is Vakantieduiker.nl ontstaan?
Van je hobby je beroep maken, …Dat is hoe ik het beste kan omschrijven hoe vakantieduiker.nl is ontstaan.

Ik was 28 en na een lange relatie, zat ik alleen in mijn huis, achter mijn pc op zoek naar nieuwe contacten.
Niet zo zeer voor een nieuwe relatie, maar gewoon mensen om leuke dingen mee te doen.
Wat me direct opviel was dat er veel mensen waren die graag op vakantie wilden, maar niet alleen. Ze hadden genoeg vrienden, alleen konden die om diverse redenen niet mee op vakantie.

Zelf ben ik afgestudeerd maatschappelijk werkster en ik heb ooit mijn afstudeerscriptie geschreven over eenzaamheid onder bejaarden.
Nu merkte ik dat mensen van een jongere generatie, ondanks vrienden en contacten op het werk, ook best veel momenten hadden dat ze zich alleen voelden.

Op zo’n moment is alleen op vakantie gaan niet leuk, maar de stap om met vreemden mee te gaan was te groot.
Meegaan op een speciale reis voor singles had voor veel mensen weer associaties met zielig, eenzaam of wanhopig op zoek.

Vreemd of bekend?
Qua reisbestemmingen viel me op dat, als iemand dan toch in zijn eentje op vakantie ging, vooral de populairdere bestemmingen genoemd werden. De meer exotische bestemmingen verder weg niet.
In gesprek met mensen ontdekte ik dat ze vaak niet wisten wat hen te wachten stond op een ‘vreemde’ bestemming. Een vreemd land, met een vreemde taal en cultuur…om daar zomaar naartoe te gaan, was net teveel gevraagd.

Aangezien ik altijd gek op reizen ben geweest had ik al heel wat continenten bezocht en gemerkt hoe goed het reizen me deed.
Ik heb zoveel geleerd van andere culturen…Voor mezelf als mens en in relatie en omgang met anderen. Het leggen van contacten op reis ging me steeds makkelijker af.
De eerste reis…
Ik werkte, naast mijn baan als maatschappelijk werker in het ziekenhuis als duikinstructrice bij een duikvereniging. Per toeval ben ik meegegaan met iemand van de duikclub naar Manado in Indonesië.
Ondanks dat ik al veel van de wereld had gezien, was ik daar nog nooit geweest.

Het was of er een wereld voor me open ging. De bevolking die ik daar trof, in combinatie met het mooiste duikgebied  dat ik ooit had gezien. Ter plekke nam ik het besluit, “dit moeten meer mensen zien”. En zo geschiedde!
Direct na terugkomst in Nederland, ben ik aan de slag gegaan om mijn eerste, begeleide duikreis op te zetten. Naar Manado in Indonesië!
De deelnemers waren een mix van singles en stelletjes en de reis was buitengewoon gezellig. De reacties waren dan ook super enthousiast.

Meer reizen….
De verzoeken kwamen of ik deze reis niet nog eens kon organiseren. Er volgden al snel meer reizen naar Indonesië, met andere groepen en nieuwe mensen. Toen kwam ook de vraag van mensen die al mee geweest waren, of ik ook eens andere bestemmingen wilde organiseren.
Inmiddels gaan er ook reizen naar Costa Rica, Egypte, Bonaire,  Curaçao, Bali, Lombok, Mozambique, Zuid-Afrika, Filipijnen, Panama etc.

Samenwerking en uitbreiding, voor nu en in de toekomst
In mijn eentje was dit natuurlijk niet allemaal meer te bolwerken en daarom ben ik gaan samenwerken en kwamen er medewerkers bij. In al die jaren zijn we uitgegroeid tot een SGR aangesloten touroperator en reisbureau.
Daarnaast zijn er, naast mij, ook andere begeleiders bijgekomen. De gemene deler is dat we allemaal duik enthousiastelingen zijn, met een sociale inslag die je graag een leuke vakantie bezorgen!

Ik hoop je tegen te komen op 1 van onze reizen,

Iduna ter Schegget
Directie
Vakantieduiker.nl

Vakantieduiker.nl is een onderdeel van Orgenda
Contactgegevens:
Vakantieduiker
Merellaan 244
2902 JL Capelle aan den IJssel
Tel: (+31)(0)10-4512716