Groepsreis Duikvakantie Azoren, Portugalduikvakantie azoren dolfijnen vakantieduiker
De Azoren, Portugal is een echte must go voor elke duikliefhebber en liefhebbers van groot onderwaterleven. Op deze reis kun je zwemmen met dolfijnen, walvissen spotten en duiken met manta’s, mobula’s, tonijn, barracuda’s, blauwe en makohaaien en zelfs met de blauwe marlijn. Een ervaring om nooit te vergeten en daarvoor een mooi uitgangspunt voor een groepsreis duikvakantie Azoren.

Het prachtige eilandje Pico in het hart van de eilanden groep Azoren, heeft een indrukwekkende natuur en onderwaterleven. Door de warme golfstroom en de diepe wateren rond de eilanden wordt hier veel, met name grote vis aangetrokken. Maar ook kun je vele kleine vissoorten en naaktslakjes vinden en dit alles op relatief korte vluchtafstand van Nederland.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Accommodatie
Het 4 sterren hotel Caravelas ligt in de havenplaats Madalena op het eiland Pico. Alle kamers in het hotel beschikken over een eigen badkamer, een minibar, airconditioning, een flat screen TV en een privé balkon.
duikvakantie azoren hotel caravelas zwembad vakantieduikerVerder beschikt het hotel over een restaurant, waar het ontbijt wordt geserveerd, een bar en een heerlijk buiten zwembad met ligstoelen om een lekker kleurtje op te doen. De afstand tot de haven en de duikschool is nog geen 100 meter lopen. Daarmee de perfecte locatie voor een duikvakantie.

Je kan in dit hotel een kamer delen met een groepsgenoot, maar als je liever een singlekamer hebt kan dat natuurlijk ook.

De duikschool en leren duiken
In de jachthaven van Madalena ligt de duikschool CW Azores. Een professioneel PADI duikcentrum met ervaren instructeurs en Divemasters, die met veel enthousiasme en passie voor de onderwaterwereld hier werken.

Naast kennis over duiken, houden ze zich bezig met onderzoek en onderwijs op het gebied van walvisobservatie. Er is veel aandacht voor behoud van de natuur, de oceaan en zijn bewoners.

Bij deze duikschool kun je leren duiken van Open Water tot aan de Rescue cursus. Ook kun je hier diverse specialisaties voor het duiken volgen om je nog meer te specialiseren. Ze beschikken over uitstekende duikuitrusting, mocht je geen eigen duikuitrusting hebben.

Ze hebben een ruime veranda, waar je lekker kunt relaxen na de duik. Op de duikschool is er ook een douche om je even op te frissen, spoelbakken voor de duikuitrusting en een comfortabele droogruimte om je eigen duikspullen veilig op te bergen na het duiken.

De duikschool heeft 4 comfortabele boten voor het duiken en de walvis en dolfijnen expedities, welke allemaal zijn voorzien van alle veiligheidsuitrustingen. Het team staat klaar om iedereen een onvergetelijke vakantie te laten beleven.

Duiken Azorenduikvakantie azoren nudibranche vakantieduiker
Rond de eilanden Pico en Faial bevinden zich meer dan 30 duiklocaties. Je kunt hier van groot tot klein onderwaterleven tegen komen, zoals octopus, schorpioenvissen, murenes, grote scholen tonijn, lipvissen, naaktslakjes maar ook grote tandbaarzen, barracuda’s en pijlstaartroggen om maar wat te noemen.

De top duiklocatie van de Azoren is Princess Alice. Vanaf de zeebodem, ongeveer 1.500 meter diep, rijst hier een berg omhoog tot 30 meter onder het zee oppervlak. Hier vind je grote scholen mobula’s, manta’s, barracuda’s en tonijn.

De blauwe en de makohaai zijn te vinden bij de duiklocatie Condor Bank. Hier worden de zogenaamde “Shark Expedities” naar toe georganiseerd, waarbij je bijna met 100 % zekerheid de blauwe haai zult zien en met een grote kans ook de macohaai.

Voor deze beide spectaculaire duiksites moet je wel minimaal een Advanced duiker zijn met 50 gelogde duiken, vanwege de eventueel moeilijke duikomstandigheden.

Walvis spotten en zwemmen met dolfijnenduikvakantie azoren walvis staart vakantieduiker
Naast het duiken is een ander hoogtepunt op de Azoren het spotten van walvissen en het zwemmen met dolfijnen. De Azoren is één van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te spotten.

Van de 80 soorten walvissen in de wereld zijn er 21 die voorkomen in de wateren rond de Azoren. Vanuit uitkijktorens, die worden bemand door ervaren onderzoekers, wordt via radiocontact doorgegeven waar de walvissen en dolfijnen zich bevinden.

De boten kunnen tot 50 meter vanaf de walvis komen en onder begeleiding kan er met de dolfijnen worden gezwommen. De grootste walvis en bestaande zoogdier in de wereld is de blauwe vinvis. Een ontmoeting met deze of één van de andere vriendelijke reuzen is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Single groepsreis
Aangezien het hier om een single-groepsreis gaat, zijn er meerdere singles die op deze reis meegaan of mensen die het leuk vinden om met anderen deze groepsreis mee te maken.
Het grote voordeel van onze groepsreizen is dat je altijd iemand tegenkomt met dezelfde interesse, namelijk het duiken.

Inclusief:duikvakantie azoren blauwe haai vakantieduiker

  • Retourvlucht van Amsterdam naar Pico, Azoren, Portugal
  • Retourtransfer luchthaven – 4 sterren hotel Caravelas, Madalena (Pico)
  • 7 overnachtingen in standaard kamer, incl. ontbijt
  • 6-duikenpakket, lokale duiksites, incl. lucht, lood en gids
  • Walvis spotten trip (3-4 uur)
  • Zwemmen met dolfijnen (3-4 uur)

Exclusief:

  • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Groepsreis planning

Vraag ons naar data

Nu boeken / Informatie aanvraag

Voor meer informatie, vragen en boekingen: bob@vakantieduiker.nl

Boek deze reis nu!

Eventueel bijboeken:

Huur volledige duikuitrusting € 30 per dag
Huur volledige snorkeluitrusting € 12 per dag
Shark Diving Expedition naar de blauwe Makohaai (1 duik)** € 175
Princess Alice Expedition naar de manta’s en mobula’s (2 duiken)** € 220
Toeslag Standaard kamer voor alleen gebruik € 300
PADI (Advanced) Open Water cursus prijs op aanvraag

* Prijs is op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, vliegticket Amsterdam – Pico in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen

** Voor de Shark Diving en de Princess Alice Expedition heb je minimaal een Advanced Open Water certificaat nodig, 50 gelogde duiken en moet er eerst een lokale duik worden gemaakt.