Duikvakantie Belize en Rondreis Natuur, Cultuur en Duikenduikvakantie belize vakantieduiker boomkikker

Rondreis Belize – Combi Natuur, Cultuur & Duiken

Een heerlijke duikvakantie Belize gecombineerd met een rondreis in Belize. In dit kleine maar prachtige land voel je je direct thuis. In deze reis maak je kennis met de Maya cultuur, ga je de meest fantastische duiken maken en kun je genieten van de veelzijdige natuur die dit land te bieden heeft.

Belize kent vele jungles, reservaten voor wilde dieren, een grote verscheidenheid van verschillende soorten flora en fauna en het grootste grottenstelsel in Midden-Amerika, kortom een schitterende natuurbestemming.

De bevolking in Belize is een interessante mix van Maya’s, Mestizo’s, Creolen, Garifuna’s, Indiërs, Arabieren, Chinezen en veel westerlingen. Iedereen heeft hier zijn thuis gevonden en zijn tradities meegebracht en deels behouden. De mensen leven in harmonie samen en dit maakt Belize een fijne bestemming om te bezoeken. De hoofdtaal is Engels en dat maakt het voor veel reiziger ook gemakkelijker. Kortom Belize is een top bestemming voor degene die van cultuur en natuur houden en daarnaast ook nog prachtige duiken willen maken.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Programma Duikvakantie Belize en Rondreis:

Dag 1. Heenvlucht
Vandaag gaat je vakantie naar Belize van start met een vlucht van Amsterdam of Brussel naar Atlanta. Bij aankomst in Atlanta neem je de shuttlebus van de luchthaven naar het airport hotel.
Overnachting Sleep Inn Airport College Park, inclusief ontbijt

Dag 2 t/m 4. Lamanaiduikvakantie jungle belize exsus vakantieduiker 2
De shuttlebus brengt je vroeg in de ochtend naar de luchthaven en hiervandaan vlieg je verder naar het tropische Belize, aankomst rond het middaguur. Op de luchthaven wordt je door een chauffeur opgewacht en vertrek je voor een mooie tocht met auto en boot naar de schitterend gelegen Lamanai Outpost Lodge.
Er zijn vanuit deze lodge vele optionele activiteiten mogelijk. Een indrukwekkende tocht is bijvoorbeeld een bezoek aan de Lamanai Maya Ruines of een kanotocht met zonsopgang, dit geeft je nog meer kans op het zien van het boeiende wild leven. Dieren die je kunt zien zijn onder andere brulapen, toekans, krokodillen en als je geluk hebt wellicht de jacuarundi ofwel de wezelkat!
Overnachting Lamanai Outpost Lodge, Superior Garden kamer

Dag 5 t/m 13. Ambergris Caye
In de ochtend neem je afscheid van de bijzondere jungle omgeving en keer je terug naar Belize City. Hier wordt je bij de watertaxi afgezet en vertrek je over het water naar het bijzondere Ambergris Caye. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het mooie strand, maar de voornaamste reden om hier te zijn is natuurlijk voor het duiken!!! Onze duikpartner ter plaatse is Belize Diving Adventures, een professioneel PADI duikcentrum in San Pedro.

In het standaard duikpakket zitten 11 duiken, verdeeld over 5 dagen waarbij je 4 dagen een zogenaamde 2-tank duik gaat maken op één van de vele prachtige riffen voor de kust. Het hoogtepunt wordt waarschijnlijk duikdag 5, waarbij je een volle dagtocht naar de beroemde Blue Hole gaat en daar 3 duiken gaat maken. Het is een boottocht van ongeveer 2,5 uur maar deze is het meer dan waard. De duik in de Blue Hole zelf gaat tussen stalagmieten en stalactieten waarbij je de kans hebt om haaien, de bull sharks, white & blacktip reef sharks, te zien.

Ook ga je duiken bij de Long Caye Wall waar je werkelijk de vissen soms opzij moet bewegen om iets te kunnen zien (niet overdreven!). Naast de vijf duikdagen zijn er ook nog drie volle dagen ter vrije besteding. Je kunt deze dagen lekker gaan relaxen of natuurlijk als je wil nog wat extra duiken gaan maken op de mooie riffen voor de kust van Ambergris Caye.

Overnachtingen in het Sunbreeze Hotel, Standaard kamer

duikvakantie belize duiker vakantieduikerDag 14 t/m 16. San Ignacio
Het duiken zit erop maar deze mooie reis absoluut nog niet. Je vertrekt vroeg in de ochtend wederom met de watertaxi naar het vaste land. Aangekomen in Belize City staat je vervoer al klaar. De chauffeur neemt je mee naar San Ignacio, maar  voordat je naar de lodge vertrekt ga je onderweg nog een hele leuk activiteit meemaken. Je gaat namelijk een “Cave Tubing” tocht maken. Cave Tubing is een soort van rafting maar dan in een rubberen band. Je vaart door grotten en langs rijstvelden en watervallen. Voor natuur en avontuur liefhebbers is dit een geweldige ervaring.

In de loop van de middag arriveert je bij de Black Rock Lodge. Deze lodge ligt in het regenwoud boven de Macal rivier in de Maya bergen vlakbij San Ignacio. De lodge beschikt over 14 milieuvriendelijke privé cabanas, die sfeervol zijn ingericht met grote ramen, rieten daken, lokale kunst en fijne hangmatten om van het uitzicht te kunnen genieten. Het openluchtrestaurant serveert heerlijke gerechten met biologisch fruit en groenten van eigen grond. Onder genot van de heerlijke maaltijden heb je een schitterend vergezicht over de Macal rivier, de watervallen en de kliffen.

Vanuit de lodge kun je verschillende wandel- en fietstochten maken, kanoën en paardrijden richting de Flour Camp grotten. In de ochtend kun je rondom de lodge meer dan 200 vogelsoorten en drie toekansoorten spotten. Kortom een unieke plek midden in de prachtige jungle.
Overnachting in de Black Rock Lodge

Dag 17. Retourvlucht
In de ochtend word je naar Belize City gebracht en vanaf de luchthaven vertrek je weer naar Atlanta. In Atlanta stap je over op de vlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 18. Aankomst Amsterdam of Brussel
Helaas zit je prachtige reis naar Belize erop. We hopen dat je er van hebt genoten.

Duikvakantie Belize en Rondreis

Inclusief:

 • duikvakantie belize vakantieduiker papegaaiInternationale retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel
 • 1 overnachting in Atlanta met shuttlebus transfers en ontbijt
 • Transfer luchthaven Belize City naar Lamanai Jungle
 • 3 overnachtingen Lamanai Outpost Lodge
 • Transfer Lamanai Jungle naar Belize City
 • Retour watertaxi Belize City – Ambergris Caye
 • 9 overnachtingen SunBreeze Hotel
 • Duikpakket 5 dagen / 11 duiken inclusief Blue Hole, met tanks, gewichten, gids en bootvervoer (en lunch bij de dag naar Blue Hole)
 • Retour watertaxi Belize – Ambergris Caye
 • Transfer van Belize City naar Black Rock Lodge inclusief tubing avontuur (exclusief entreegelden)
 • 3 overnachtingen Black Rock Lodge
 • Transfer van Black Rock Lodge naar Belize Airport

Exclusief:

 • Huur duikuitrusting
 • Entreegelden voor de tubing USD 45 per persoon (ter plaatse te voldoen)
 • Park gelden voor de Blue Hole USD 40 per persoon (ter plaatse te voldoen)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Niet genoemde excursies, entreegelden en activiteiten
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Benodigde inentingen

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 2.995 € per persoon *

Op verzoek kan het reisplan op maat worden gemaakt, geheel naar eigen wens.
Hotels, tours en transport kunnen worden vervangen door luxere of lager geprijsde opties.
Ook is het natuurlijk mogelijk om het duiken hier te leren met de PADI Open Water cursus.

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde 2-persoons accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam/Brussel – Belize City (via Atlanta) in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen