Duikvakantie Diepe Zuiden Egypte

Beschrijving Egypte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onbeperkt duiken in het diepe zuiden van Egypte op duikvakantie Diepe Zuiden Egypte. Prachtige duiksites met een rijk onderwater leven en fantastische onderwaterlandschappen met drop-offs, grotten en plateaus, het diepe zuiden van Egypte heeft alles te bieden voor een geweldige duikvakantie. Vanuit de basis gedachte, bescherming van de Rode Zee gecombineerd met de perfecte duikfaciliteiten voor de enthousiaste duikers is onze partner Red Sea Diving Safaris sinds 1990 uitgegroeid tot de leidende duikorganisatie in het diepe zuiden.

Verdeeld over drie duikbestemmingen, Marsa Shagra, Marsa Nakari en Wadi Lahami biedt Red Sea Diving Safaris een grote variëteit aan duikmogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld ongelimiteerd gedoken worden op prachtige huisriffen, kantduiken worden gemaakt, zoals in Abu Dabbab naar de Dugong, of met de boot naar één van de wereldberoemde riffen zoals Elphinstone, Dolphin House, of de Fury Shoals.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Marsa Shagrachill marsa shagra marsa alam vakantieduiker

Dit levendige plaatsje aan de zee is de meest bekende van de drie duikbestemmingen rond Marsa Alam. Het ligt op een half uur rijden ten zuiden van de luchthaven in Marsa Alam en biedt naast het duiken, de meeste mogelijkheden voor snorkelaars of voor diegene die het duiken willen leren. Het prachtige huisrif biedt een gezond koraal, met vele kleurrijke koraalvissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen. Als dit je eerste bezoek aan de Rode Zee is, dan is dit zeker de beste bestemming om mee te beginnen.

 

Marsa Nakarimarsa nakari boat duikvakantie zuiden egypte vakantieduiker

Op een uurtje rijden ten zuiden van de luchthaven in Marsa Alam ligt deze charmante kleine bestemming in een beschermde baai. Eén van de grootste duikattracties in Egypte, het beschermde Samadai National Park, beter bekend als Dolphin House, ligt in de directe omgeving. Dit unieke rif ligt niet ver uit de kust en dolfijnen verblijven vaak in de lagune. Met een dagboot heeft Red Sea Diving Safaris exclusief toegang tot deze bijzondere duiksite. Ook het Wadi El Gemal National Park, met een mix van mangrove en koraal eilandjes, ligt in de nabijheid. Dit alles, samen met een fantastisch huisrif, maakt deze bestemming een perfecte bestemming voor een onvergetelijke duikvakantie.

 

Wadi Lahamimangroves lahami willie nidermayr duikvakantie zuiden egypte vakantieduiker

In het alle diepste zuiden van Egypte, op 2 uur rijden vanaf de luchthaven in Marsa Alam, ligt deze spectaculaire duikbestemming. Met een bijna lege kustlijn, uitgezonderd van af en toe een mangrove bos of een grazende kameel en top duiksites voor de deur, zoals de wereldberoemde Fury Shoals, is Wadi Lahami het paradijs voor de ware duikliefhebber. De harde en zachte koralen van het enorme Fury Shoals rif-complex worden gezien als één van de beste in de wereld. Elke duiker moet eigenlijk één keer in z’n leven naar deze geweldige duikbestemming.

 

Accommodatie Egypte
wadi lahami chalet inside 1 duikvakantie zuiden egypte vakantieduiker

Alle drie de bestemmingen in het diepe zuiden hebben de mogelijkheid te kiezen uit een Standaard tent, Royal tent of Chalet. In Marsa Shagra en Marsa Nakari is er nog de extra mogelijkheid om te kiezen voor een Hut of Deluxe Chalet. Met de tent is het allemaal begonnen, slapen op het strand, meteen aan de zee, het blijft een geweldige belevenis. De tenten zijn allen voorzien van elektriciteit en op het terrein is een ruim gezamenlijk sanitair. De Chalets hebben een eigen badkamer en de Deluxe Chalet heeft A/C, Kluisje en een mini-bar. Het verblijf is op basis van vol pension inclusief frisdrank, water koffie en thee.

Duiken met dolfijnen in Egypte

De duikschool Egypte

Alle bestemmingen hebben een PADI duikschool. Deze professionele duikscholen zijn voorzien van de modernste apparatuur en beschikken over duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. De professionele staf heeft jarenlange duikervaring en alle PADI duikcursussen kunnen worden gegeven. Er zijn privé kluisjes voor de eigen duikuitrusting en er kan met Nitrox worden gedoken (tegen bijbetaling). Elke duiker wordt geacht een duikcomputer en een duikboei bij zich te hebben. Red Sea Diving Safaris is ook de eerste technische (TDI) duikbasis in het zuiden van Egypte. Marsa Shagra heeft een eigen recompressie kamer.

Het duiken Egypte
dugong duikvakantie zuiden egypte vakantieduiker

De duiksites rond Marsa Alam liggen verspreid langs een 200 km lange kustlijn en er is een keuze uit meer dan 60 top duikplaatsen. Het bekendste rif is waarschijnlijk Elphinstone, waar afhankelijk van het seizoen oceanic white tips en hamerhaaien te zien zijn, net als manta roggen en soms walvishaaien.

Andere top duiksites zijn Dolphin House en de Fury Shoals. Marsa Shagra en Marsa Nakari hebben beiden een eigen huisrif waar ongelimiteerd gedoken kan worden.

In Wadi Lahami wordt er altijd met de boot gedoken, 4 x per dag. De duiksites zijn per bestemming verdeeld in drie zones, A, B en C.

In het standaard duikpakket van Marsa Shagra en Marsa Nakari kan er 5 dagen ongelimiteerd worden gedoken op het huisrif, de eerste 2 duiken zijn met een gids.
De duiken met gids in zone A, B en C kunnen lokaal worden geboekt en is afhankelijk van het aantal deelnemers.

In het standaard duikpakket van Wadi Lahami zitten 20 bootduiken, waarvan 10 op de Fury Shoals, 5 nachtduiken en 5 duiken op een nabij rif.

Leren duiken Egypte

Heb je nog nooit gedoken en wil je leren duiken op je vakantie, dan kan dat ook. Bij deze duikschool in Egypte kun je ook je PADI open water brevet halen, je PADI advanced brevet of 1 van de vervolg brevetten.

Inclusief Egypte:

  • Internationale vlucht van Amsterdam naar Hurghada of Marsa Alam
  • 20 Kg Ruimbagage
  • Retour luchthaventransfer Hurghada/Marsa Alam – Shagra/Nakari/Lahami
  • 7 overnachtingen in een standaard tent *
  • Vol pension, incl. frisdrank, water, koffie en thee
  • 5 dgn ongelimiteerd huisrif duiken, eerste 2 met gids (Shagra/Nakari)
  • 20-bootduiken, incl. gids en vervoer (Wadi Lahami)

Exclusief Egypte:

  • Bijdrage recompressie kamer – € 7,-
  • Persoonlijke uitgaven
  • Visum Egypte 25 dollar (online of lokaal te betalen)

Prijzen & Offerte aanvragen Egypte

Prijzen en data Egypte

Nu boeken / Informatie aanvraag

Marsa Shagra Village va.  €  895,- pp obv 2 pk  incl. Volpension, 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif

Marsa Nakari Village va.   €  895,- pp obv 2 pk  incl. Volpension, 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif

Wadi Lahami               va.  € 1095,- pp obv 2 pk  incl. Volpension en 20 bootduiken

Geef ons je gewenste vertrekdatum op en wij maken het beste aanbod voor je.

Voor meer informatie mail naar: bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken Egypte

Royal tent ipv standaard tent  per week€ 50
 Chalet ipv standaard tent per week€ 140
Hut ipv standaard tent per week (alleen in Shangra/Nakari)€ 50
Deluxe chalet ipv standaard tent per week (alleen in Shangra/Nakari)€ 175
Eénpersoonstent toeslag voor de hele week€ 75
Eénpersoons Royal tent toeslag voor de hele week€ 75
Eénpersoons chalet/deluxe chalet toeslag voor de hele week€ 175
5-dagen duikuitrusting incl. duikcomputer€ 200
PADI Open Water cursus ipv 5 dgn ongelimiteerd duiken
op het huisrif (incl. boek, uitrusting en certificering)
€ 225
PADI Advanced Open Water cursus ipv 5 dgn ongelimiteerd
duiken op het huisrif (incl. boek, uitrusting en certificering)
€ 150
10 kg Bagageruimte extra Retour€ 25

* obv beschikbaarheid en ticket Q klasse