Duikvakantie Egypte Combi Marsa Shagra & Mini-Liveaboard Safari St. John’s Reef

Beschrijving Duikvakantie Egypte Combi Marsa Shagra & Mini Liveaboard

Duikvakantie Egypte Combi Mini Liveaboard

Op duikvakantie Egypte combi Marsa Shagra & Mini Liveaboard! Het diepe zuiden van Egypte staat bekend om zijn geweldige duiksites met een rijk onderwater leven, grote vis en fantastische onderwaterlandschappen met drop-offs, grotten en plateaus.
Deze unieke duikreis combineert een 3-daagse Mini-Liveaboard Safari naar het beroemde St. John’s Reef in het diepe zuiden van Egypte met de mooie duikbestemming Marsa Shagra. Een ideale combinatie voor degene die op één van de de top duikstekken van Egypte wil duiken, maar ook graag met een buddy in een eigen tempo het prachtige huisrif van Marsa Shagra wil verkennen.

Nu boeken / Informatie aanvraag

3-daagse Mini-Liveaboard Safari St. John’s Reef

Deze Mini-Liveaboard Safari naar het St. John’s Reef vindt plaats op de Okeanos Xplorer, een zeer professionele en luxe safariboot met plaats voor 22 gasten. Vertrokken wordt er vanuit de Hamata haven, op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van de luchthaven in Marsa Alam.

Na aankomst in de avond wordt er overnacht op de boot en in de vroege ochtend uitgevaren. De eerste duiken worden gemaakt rond het Sataya Reef, waarna er wordt doorgevaren naar het St. John’s Reef, aankomst in de nacht.

De volgende dag is het mogelijk om 3 à 4 duiken te maken op het St. John’s Reef en eventueel nog een nachtduik op het Sirnake of Satayah Reef. Duikvakantie Egypte Combi Mini LiveaboardDe laatste dag is het mogelijk om 2 à 3 duiken te maken rond het Fury Shoal Reef, waarna er weer wordt teruggevaren naar de Hamata haven, vanwaar je naar Marsa Shagra wordt gebracht.

Het verblijf op de boot is op basis van een gedeelde hut en vol pension inclusief frisdrank, water, koffie en thee. Het is mogelijk om 2 tot 4 duiken per dag te maken, met een minimum van 8 duiken in totaal. Je hebt voor deze mini-liveaboard safari minimaal je Advanced Open Water certificaat nodig met 25 gelogde duiken, waarvan de laaste duik niet langer dan één jaar geleden is. Elke duiker wordt geacht een duikcomputer en een duikboei bij zich te hebben. Er kan tegen bijbetaling met Nitrox worden gedoken.

Marsa Shagra

Dit mooie duikkamp direkt aan de zee ligt op een half uur rijden ten zuiden van de luchthaven in Marsa Alam en anderhalf uur ten noorden van de Hamata haven. Het is een super leuke bestemming gemaakt door en voor duikers en heeft een prachtig huisrif met gezond koraal, vele kleurijke koraalvissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen.

Accommodatie Marsa Shagra Egypte

Er is de mogelijkheid te kiezen uit een Standaard tent, Royal tent, Hut, Chalet of een Deluxe Chalet. Met de tent is het allemaal begonnen, slapen op het strand, meteen aan de zee, het blijft een geweldige belevenis. De tenten zijn allen voorzien van elektriciteit en op het terrein is een ruim gezamenlijk sanitair. De Chalets hebben een eigen badkamer en de Deluxe Chalet heeft A/C, kluisje en een mini-bar. Het verblijf is op basis van vol pension inclusief frisdrank, water, koffie en thee.

Duiken met walvishaaien Egypte

Duikschool Marsa Shagra

Deze professionele PADI duikschool is voorzien van de modernste apparatuur en beschikt over duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. De professionele staf heeft jarenlange duikervaring en alle PADI duikcursussen kunnen worden gegeven. Er zijn privé kluisjes voor de eigen duikuitrusting en er kan met Nitrox worden gedoken (tegen bijbetaling). Red Sea Diving Safaris is ook de eerste technische (TDI) duikbasis in het zuiden van Egypte. Marsa Shagra heeft een eigen recompressie kamer.

Het Duiken in en rond Marsa Shagra

Marsa Shagra heeft een eigen huisrif waar ongelimiteerd gedoken kan worden. Hiernaast liggen er rond Marsa Shagra verschillende top duikplaatsen die per auto of boot bereikbaar zijn. Het bekendste rif is waarschijnlijk Elphinstone, waar afhankelijk van het seizoen Oceanic White tips en hamerhaaien te zien zijn, net als manta roggen en soms walvishaaien.

Alternativieve Mini-Liveaboard Safari’s & DuikkampenDuikvakantie Egypte Combi Rog

Naast de Mini-Liveaboard Safari naar het St. John’s Reef, zijn er ook andere Mini-Liveaboard Safari’s mogelijk die gecombineerd kunnen worden met een verblijf in Marsa Shagra of één van de andere duikkampen van Red Sea Diving Safari, Marsa Nakari en Wadi Lahami. Zo is er bijvoorbeeld ook een Mini-Safari naar “The Brothers” en een Mini-Safari naar de riffen van Elphinstone en Dedealus. Ook is het natuurlijk mogelijk het verblijf aan land te verlengen. Vraag gerust naar de combinatie-mogelijkheden van deze alternatieve Mini-Safaris’s met één van de duikkampen van Red Sea Diving Safari.

Inclusief Egypte:

  • Internationale vlucht van Amsterdam naar Marsa Alam incl. bagage 20 kilo
  • Retour luchthaventransfer Marsa Alam – Hamata/Marsa Shakra
  • Transfer Hamata – Marsa Shagra Village
  • 3-daagse mini-liveaboard safari St. John’s, incl. vol pension en min. 8 duiken *
  • 4 overnachtingen in standaard tent, vol pension, incl. frisdrank, water, koffie en thee
  • 3 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif

* afhankelijk van de weersomstandigheden, veiligheid, aankomst-en vertrektijden

Exclusief Egypte:

  • Bijdrage recompressie kamer – 7 €
  • Entree Marine Park – 20 €
  • Visim Egypte – 25 $
  • Persoonlijke uitgave

Prijzen & Offerte aanvragen Egypte

Prijzen en data Egypte

Pakketprijs Mini-Liveaboard Safari & Marsa Shagra vanaf € 1495,- pp. obv gedeelde hut (mini-safari) en standaard tent

Nu boeken / Informatie aanvraag

Voor meer informatie mail naar bob@vakantieduiker.nl

Naast het standaard programma kunnen verlengingen geboekt worden, andere vertrekdagen, duikpakketten uitgebreidt, duikcursussen geboekt worden en het verzorgingspakket uitgebreidt.

Hieronder staat een overzicht van zaken die oa bijgeboekt kunnen worden voor deze duikvakantie naar Marsa Shagra. Zit je wens er niet bij, mail ons dan gerust voor informatie.

Eventueel bijboeken Egypte

Royal tent ipv standaard tent per 4 dagen € 20
Chalet ipv standaard tent per 4 dagen € 80
Deluxe chalet ipv standaard tent per 4 dagen € 100
6 dagen huur volledige duikuitrusting boot & Marsa Shagra € 175
Huur duikcomputer per dag € 10
Single toeslag Marsa Shagra tent per 4 dagen € 60
Single toeslag Marsa Shagra Chalet per 4 dagen € 100

* obv beschikbaarheid en ticket Q klasse