Groepsreis duikvakantie Marsa Shagra Diepe Zuiden Egypte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Met andere singles op duikvakantie
 • Wakker worden op het strand
 • Ongelimiteerd (huisrif) duiken, of leren duiken
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Kans op zien van de dolfijnen, zeekoe, schildpadden

Deze duikvakantie Marsa Shagra is een populaire bestemming. Prachtige duiksites met een rijk onderwater leven en fantastische onderwaterlandschappen met drop-offs, grotten en plateaus, het diepe zuiden van Egypte heeft alles te bieden voor een geweldige duikvakantie.

Voor onze groepsreis verblijven we in Marsa Shagra, dat een prachtig huis rif heeft, waar ongelimiteerd kan worden gedoken en met de top duikplaatsen zoals Abu Dabbab waar je kunt duiken met een Dugong en het wereldberoemde Eliphinstone rif in de directe nabijheid.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Marsa Shagravolleybal Duikvakantie Marsa Shagra vakantieduiker
Dit levendige plaatsje aan de zee is onze basis voor de groepsreis. Het ligt op een half uur rijden ten zuiden van de luchthaven Marsa Alam en biedt naast het duiken ook perfecte mogelijkheden voor snorkellaars of voor diegene die het duiken willen leren. Het prachtige huisrif biedt een gezond koraal, met vele kleurrijke koraalvissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen. Al dit je eerste bezoek aan de Rode Zee is, dan is dit zeker de beste bestemming om mee te beginnen.

Faciliteiten
In Marsa Shagra Village zijn diverse faciliteiten, zoals Wifi, een Laundry service, voetbal, basketbal en volleybal faciliteiten, massages, en een Hyperbaar centrum. Op het terrein bevindt zich het restaurant met terras, welke uitkijkt over de zee. Hier worden dagelijks het ontbijt, lunch en diner geserveerd.

Accommodatie
Je hebt de mogelijkheid te kiezen uit een Standaard tent, Royal tent Chalet of Deluxe Chalet. Met de tent is het allemaal begonnen, slapen op het strand, meteen aan de zee, het blijft een geweldige belevenis. De tenten zijn allen voorzien van elektriciteit en op het terrein is een ruim gezamenlijk sanitair. De Chalets hebben een eigen badkamer en de Deluxe Chalet heeft A/C, Kluisje en een mini-bar. Het verblijf is op basis van vol pension inclusief frisdrank, water koffie en thee.

De DuikschoolDuikvakantie Marsa Shagra vakantieduiker duikers duikboot
Marsha Shagra heeft een PADI duikschool. Deze professionele duikschool is voorzien van de modernste apparatuur en beschikt over duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. De professionele staf heeft jarenlange duikervaring en alle PADI duikcursussen kunnen worden gegeven. Er zijn privé kluisjes voor de eigen duikuitrusting en er kan met Nitrox worden gedoken (tegen bijbetaling). Elke duiker wordt geacht een duikcomputer en een duikboei bij zich te hebben. Red Sea Diving Safaris is ook de eerste technische (TDI) duikbasis in het zuiden van Egypte. Marsa Shagra heeft een eigen recompressie kamer.

​Leren duiken
​Naast de 5 dagen ongelimiteerde huisrifduiken en 2 gidsduiken, kun je hier ook leren duiken. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs kun je hier in 4 dagen je PADI open water brevet halen, waarna je voortaan over de heel wereld kunt gaan duiken.

Het Duiken
De duiksites rond Marsa Shagra liggen verspreid langs een lange kustlijn en er is een keuze uit meer dan 60 top duikplaatsen. Het bekendste rif is waarschijnlijk Elphinstone (zone c), waar afhankelijk van het seizoen oceanic white tips en hamerhaaien te zien zijn, net als manta roggen en soms walvishaaien.

Marsa Shagra heeft een prachtig eigen huis rif waar ongelimiteerd gedoken kan worden.

Duikvakantie Marsa Shagra vakantieduiker zeekoeDe duiksites zijn verdeeld in drie zones, A, B en C. Wij bieden in het standaardpakket 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huis rif aan, waarvan de eerste twee met een gids zijn.
De duiken met een gids in zones A, B en C kunnen lokaal worden bijgekocht, net waar jezelf het meeste zin in hebt en mogelijk is qua minimaal aantal deelnemers.

De eerste twee duiken op het huis rif zijn samen met een gids, daarna kan er vrij, samen met een duikbuddy, worden gedoken

Groepsreis
Voor deze mooie duikbestemming organiseren wij een groepsreis. Het voordeel van deze groepsreis is dat je altijd mensen tegen komt die dezelfde interesse hebben, namelijk het duiken. Op deze reis gaan mensen mee in alle leeftijden, zowel singles al alleen reizende die geen buddy hebben om mee te duiken. Ben je benieuwd wat er voor mensen al geboekt hebben voor deze reis, vraag het ons gerust.

Inclusief:

 • Internationale vlucht van Amsterdam naar Marsa Alam
 • 20 kg ruimbagage (10 kg extra mogelijk)schildpad duikvakantie vakantieduiker
 • Retour luchthaventransfer Marsa Alam – Marsa Shagra
 • 7 overnachtingen in een standaard tent *
 • Vol pension, incl. frisdrank, water, koffie en thee
 • 5 dgn ongelimiteerde duiken op het huis rif, 1e 2 gids duiken

Exclusief:

 • Bijdrage recompressie kamer – € 7,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum Egypte 25 dollar (online of lokaal te betalen)

Prijzen en data

Nu boeken / Informatie aanvraag

Let op! alle data kunnen op aanvraag verlengd worden.masked butterflyfish Duikvakantie Marsa Shagra vakantieduiker

Vertrek duikvakantie Marsa Shagra groepsreis Juni 2019

22 juni t/m 29 juni Marsa Shagra Village   €  1295,- pp obv 2 pk  incl. volpension, ongelimiteerde huisrif duiken

Vertrek duikvakantie Marsa Shagra groepsreis Augustus 2019

22 aug t/m 30 aug Marsa Shagra Village   €  1295,- pp obv 2 pk  incl. volpension, ongelimiteerde huisrif duiken

Vraag ons naar eventuele verdere groepsreisdata

Voor meer informatie mail naar bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken

Royal tent ipv standaard tent per week € 50
Chalet ipv standaard tent per week € 140
Deluxe chalet ipv standaard tent per week € 175
Eén persoonstent toeslag voor de gehele week € 75
Eén persoons Royal tent toeslag voor de gehele week € 75
Eén persoons chalet/deluxe chalet toeslag voor de gehele week € 175
5-dagen duikuitrusting incl. Duikcomputer € 200
PADI Open Water cursus  ipv 5 dgn huisrif duiken
(incl. boek, uitrusting en certificering)
€ 225
PADI Advanced Open Water cursus ipv 5 dgn huisrif duiken
(incl. boek, uitrusting en certificering)
€ 150
10 kg Bagageruimte extra retour € 40

* obv beschikbaarheid en ticket Q klasse