duikvakantie filipijnen malapascua voshaai vakantieduikerDuikvakantie Filipijnen Combi Negros en Malapascua

Duikvakantie Filipijnen Combi Negros & Malapascua

Negros en Malapascua zijn twee top duikbestemmingen in de Filipijnen die uitstekend in één duikvakantie met elkaar zijn combineren. Beiden liggen in de Visayas, een eilandengroep in het midden van de Filipijnen, die behoort tot één van de populairste duikbestemmingen in de wereld. Een duikvakantie Filipijnen Combi Negros & Malapascua is daarom ideaal.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Negros

In het uitsterste zuiden van Negros, op korte afstand van de stad Dumaguete, ligt het prachtig gelegen El Dorado Beach Resort. Het resort is zeer smaakvolle ingericht, met veel tropische planten, gezellige accommodaties en ligging meteen aan een mooi zandstrand, de naam van dit resort had dan ook niet beter gekozen kunnen worden. Het duiken is hier van wereldklasse, met de riffen van Dauin en de eilanden Apo, Siquijor en Sumilon in de directe omgeving. Eén van de highlights is hier het duiken met walvishaaien. Ook beschikt het duikcentrum over een fantastisch huisrif, dat meteen voor de deur ligt, een droom voor elke duiker en in het bijzonder voor de onderwaterfotograaf.

Malapascua

Het kleine eilandje Malapascua ligt voor de kust van Cebu en is onder duikers beken

duikvakantie filipijnen malapascua voshaaien strandstoelen vakantieduiker

d om de aanwezigheid van de markante voshaai, die zich hier bij de poetsstations goed laat bekijken. Maar ook naast deze haai-light biedt Malapascua voor de duikers veel afwisseling. Zo liggen er verschillende wrakken rond het eiland, zijn er grote vissen te zien zoals o.a. rif haaien, manta roggen en is er ook veel klein onderwaterleven te zien zoals bijvoorbeeld zeepaardjes, naaktslakjes, hengelaars-en spookvissen. Ook worden er aan het einde van de middag speciale duiken gemaakt naar de schuwe mandarijn visjes, die dan actief zijn. Malapascua heeft het gehele jaar door goede duikomstandigheden te bieden en dat maakt dit eiland tot een ideale duikbestemming voor een fantastische duikvakantie.

Beschrijving Duikvakantie Filipijnen Combi Negros & Malapascua

Via Amsterdam, Brussel of Dusseldorf vlieg je naar Manila. Hier verblijf je één nacht in het Remington Hotel, dat vlak bij de luchthaven ligt. De volgende dag vlieg je met een binnenlandse vlucht in 55 minuten naar Dumaguete, vanwaar je met een korte transfer naar het El Dorado Beach Resort wordt gebracht. De beste reistijd is van oktober t/m juni, maar in principe kan er het gehele jaar gedoken worden. Na een week verblijf vertrek je over land, met twee keer een veerboot oversteek, van Dumaguette naar Malapascua, waar je ook een week verblijft. Aan het einde van de reis wordt je met een transfer naar de luchthaven in Cebu gebracht , vanwaar je naar Manila vliegt. Hier maak je nog één laatste overnachting in het Remington Hotel en de volgende dag vlieg je terug naar Europa.

Accommodatie Negros

Het Eldorado Beach Resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, die allen gebouwd zijn in traditionele stijl. De accommodaties zijn verdeeld in vier types, namelijk: Standaard, Superior, Deluxe en Premium. Alle kamers zijn voorzien van A/C, kabel TV, Minibar, kluisje en een badkamer met WC en warme douche. Een WIFI internet verbinding is aanwezig in het gehele resort. Het El Dorado Beach Resort beschikt verder over een fijn zwembad met poolbar, vanwaar je elke avond een film kunt bekijken, die op een groot scherm wordt geprojecteerd. Meteen aan het strand bevindt zich het gezellige restaurant, met een gevarieerde internationale keuken. In het resort is ook een Spa aanwezig, waar je kunt genieten van een heerlijke massage, na een fijne dag duiken.

Accommodatie Malapascuaduikvakantie filipijnen malapascua voshaaien slaapkamer vakantieduiker

Het Kokay’s Maldito Dive Resort beschikt over vier verschillende soorten accommodaties, namelijk: Budget, Standaard, Premium en Penthouses. Alle kamers zijn voorzien van A/C,  WIFI, kluisje en een badkamer met WC en warme douche. De Premium kamers hebben een prachtig uitzicht over zee en een eigen balkon of tuin met zitje en de Penthouses beschikken over een eigen Jacuzzie en een privé dakterras. Het Kokay’s Maldito Dive Resort beschikt verder over een uitstekend restaurant, dat over het gehele eiland bekendheid geniet met een gevarieerde internationale en lokale keuken. In het resort is ook een Spa aanwezig, waar je kunt genieten van een heerlijke massage, na een fijne dag duiken.

Duiken met walvishaaien Filipijnen

De duikbasis Filipijnen
Anemone vissen duikvakantie Filipijnen vakantieduiker

Dive Society een super professionele SSI duikschool, onder Zwitsers management is bij beide  bestemmingen de duikbasis en bevindt zich direct op het terrein van de resorts. Deze duikbasis biedt duikopleidingen aan van de Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen. De flessen hebben een INT aansluiting (vergeet dus niet een DIN adapter mee te nemen, mocht je een DIN automaat hebben), 15 liter flessen zijn aanwezig en er kan gratis met Nitrox worden gedoken, voor degene met een Nitrox certificaat.

Duiken Negros

Er kan hier meteen gedoken worden op het prachtige huis-rif, dat op een paar stappen v
erwijderd ligt van de duikbasis. Het standaard duikpakket bestaat uit ongelimiteerd duiken op het huis-rif en 3-bootduiken per dag. Elke dag vaar je in de ochtend met een comfortabele boot na één van de fantastische duikplaatsen in de nabije omgeving, waar je de mogelijkheid hebt om drie duiken te maken. Tussen de tweede en de derde duik is er een BBQ of sandwich lunch. Rond 16.00 ben je weer terug in het resort en kun je nog genieten van een duik in het zwembad of van andere ontspanning. Nachtduiken zijn ook mogelijk en worden gemaakt op het mooie huis-rif. Het onderwaterleven rond Dauin en de eilanden Apo, Siquijor en Sumilon is onbeschrijfelijk mooi en fascinerend, van hengelaars-en spookfluitvissen, kleurrijke naaktslakken tot aan diverse haaiensoorten, barracuda’s, tonijn en schildpadden, je vind het hier allemaal.

WalvishaaienFilipijnen duiken walvishaai Whale Shark vakantieduiker

Voor het eiland Sumilon ligt op het vaste
land van Cebu het kleine vissersplaatsje Oslob. Vroeger werd hier door de visser gejaagd op de walvishaaien. Deze prachtige onderwaterreuzen aten de vissen en zodoende de inkomsten voor de vissers weg. Om de walvishaaien te beschermen en toch inkomsten voor de vissers te genereren door middel van toerisme, is de Filipijnse overheid begonnen met de sponsoring van de vissers. Zij krijgen kleine garnaaltjes, het natuurlijke voedsel, om aan de walvishaaien te voeren, met als gevolg dat hier een grote groep walvishaaien permanent aanwezig is. Het gebied rond Oslob is inmiddels ook een Marine Park, waar niet gevist mag worden. De duiktrip naar het Sumilon eiland zal gecombineerd worden met één duik bij Oslob, waar je met 99,9% zekerheid een walvishaai zult zien.

Duiken Malapascua

Het duikgebied rond Malapascua omvat ongeveer 20 gevarieerde duikplaatsen, die allen met de boot worden bereikt. De afstand tot de duikplaatsen varieert van 5 minuten tot meer dan een uur met de boot. Afhankelijk van de duikplaats wordt er besloten om er één of twee duiken te maken om vervolgens weer terug te keren naar de duikbasis. Ook worden er dagtochten georganiseerd, waarbij je drie duiken kunt maken. Per dag heb je de mogelijkheid om 4 duiken te maken, incl. een nachtduik. Het standaard duikpakket bestaat uit 6 dagen ongelimiteerd duiken, dus maximaal 24 duiken.

Inclusief Filipijnen:

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam/Brussel/Düsseldorf naar Manila, Filipijnen
 • Binnenlandse vlucht Manila – Dumaguete
 • Binnenlandse vlucht Cebu – Manila
 • Transfer Dumaguete luchthaven – El Dorado Beach Resort
 • Transfer El Dorado Beach Resort – Malapascua
 • Transfer Malapascua – Cebu luchthaven
 • 2 overnachtingen in het Remington Airport hotel Manila, Filipijnen, incl. ontbijt
 • 7 overnachtingen in standaard accommodatie El Dorado Beach resort, incl. ontbijt
 • 7 overnachtingen in standaard accommodatie Kokay Maldito Dive Resort, incl. ontbijt
 • 6 dagen non-limit duiken El Dorado Beach Resort, incl. lucht, lood en duik-gids
 • 6 dagen non-limit duiken, Kokay’s Maldito Dive Resort incl. lucht, lood en duik-gids

Exclusief Filipijnen:

 • Visum – gratis voor Nederlanders bij verblijf < 21 dagen
 • Lunch , diner en drankje Eldorado Beach Resort/ Kokay’s Maldito Dive Resort
 • Entree Marine Park – ca 75 € voor het 2 x 6–daagse duikpakket
 • Entree Marine Park gebruik camera – ca 25 € voor het 2 x 6–daagse duikpakket
 • Entree Marine Park Oslob (Walvishaai) – ca 45 €
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijzen & Offerte aanvragen Filipijnen

Prijs vanaf 2.795 € per persoon *

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken Filipijnen

Huur volledige duikuitrusting€ 20 per dag
Toeslag kamer + transfers voor alleen gebruik€ 600 voor de gehele periode
Upgrade naar een Superior, Deluxe, Premium of Penthouse accommodatieprijs op aanvraag
Extra dag non-limit duiken€ 75 per dag

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam/Brussel/Düsseldorf – Manila in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.