Duikvakantie Filipijnen El dorado zwembad duiken vakantieduiker

Duikvakantie Filipijnen El Dorado Beach & Dive Resort Negros

Beschrijving Filipijnen

De Visayas, een eilandengroep in het midden van de Filipijnen, behoort tot één van de populairste duikbestemmingen in de wereld. Tot deze eilandengroep behoort o.a. het eiland Negros, waar deze mooie duikreis naar toe gaat.

In het uitsterste zuiden van Negros, op korte afstand van de stad Dumaguete, ligt het prachtig gelegen El Dorado Beach Resort. Het resort is zeer smaakvolle ingericht, met veel tropische planten, gezellige accommodaties en ligging meteen aan een mooi zandstrand, de naam van dit resort had dan ook niet beter gekozen kunnen worden.

Het duiken is hier van wereldklasse, met de riffen van Dauin en de eilanden Apo, Siquijor en Sumilon in de directe omgeving. Eén van de highlights is hier het duiken met walvishaaien. Ook beschikt het Duikcentrum over een fantastisch huisrif, dat meteen voor de deur ligt, een droom voor elke duiker en in het bijzonder voor de onderwaterfotograaf.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Reisprogramma Duikvakantie Filipijnen El Dorado Beach & Dive Resort NegrosAnemone vissen duikvakantie Filipijnen vakantieduiker

Via Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar Manila. Hier verblijf je één nacht in het Remington Hotel, dat vlak bij de luchthaven ligt. De volgende dag vlieg je met een binnenlandse vlucht in 55 minuten naar Dumaguete, vanwaar je met een korte transfer naar het El Dorado Beach Resort wordt gebracht. De beste reistijd is van oktober t/m juni, maar in principe kan er het gehele jaar gedoken worden. Aan het einde van de reis vlieg je via Manila, waar je nog één laatste overnachting maakt in het Remington Hotel, terug naar Europa.

Accommodatie Filipijnen

Het Eldorado Beach Resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, die allen gebouwd zijn in traditionele stijl. De accommodaties zijn verdeeld in vier types, namelijk: Standaard, Superior, Deluxe en Premium. Alle kamers zijn voorzien van A/C, kabel TV, Minibar, kluisje en een badkamer met WC en warme douche. Een WIFI internet verbinding is aanwezig in het gehele resort.
Het El Dorado Beach Resort beschikt verder over een fijn zwembad met poolbar, vanwaar je elke avond een film kunt bekijken, die op een groot scherm wordt geprojecteerd. Meteen aan het strand bevindt zich het gezellige restaurant, met een gevarieerde internationale keuken. In het resort is ook een Spa aanwezig, waar je kunt genieten van een heerlijke massage, na een fijne dag duiken.

Duiken met walvishaaien Filipijnen

De duikschool Filipijnenduikvakantie filipijnen boot bangka vakantieduiker

Dive Society is een super professionele SSI duikbasis, onder Zwitsers management en bevindt zich op het terrein van het El Dorado Resort. De duikbasis biedt duikopleidingen aan van de Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen.
Er kan meteen gedoken worden op het prachtige huis-rif, dat op een paar stappen verwijderd ligt van de duikbasis. Het standaard duikpakket bestaat uit ongelimiteerd duiken op het huis-rif en 3-bootduiken per dag.

Het duiken Filipijnen

Elke dag vaar je in de ochtend met een comfortabele boot na één van de fantastische duikplaatsen in de nabije omgeving, waar je de mogelijkheid hebt om drie duiken te maken. Tussen de tweede en de derde duik is er een BBQ of sandwich lunch. Rond 16.00 ben je weer terug in het resort en kun je nog genieten van een duik in het zwembad of van andere ontspanning.
Nachtduiken zijn ook mogelijk en maak je op het mooie huis-rif. De flessen hebben een INT aansluiting (vergeet dus niet een DIN adapter mee te nemen, mocht je een DIN automaat hebben), 15 liter flessen zijn aanwezig en er kan gratis met Nitrox worden gedoken, voor degene met een Nitrox certificaat. Het onderwaterleven rond Dauin en de eilanden Apo, Siquijor en Sumilon is onbeschrijfelijk mooi en fascinerend, van hengelaars-en spookfluitvissen, kleurrijke naaktslakken tot aan diverse haaiensoorten, barracuda’s, tonijn en schildpadden, je vind het hier allemaal.

WalvishaaienFilipijnen duiken walvishaai Whale Shark vakantieduiker

Voor het eiland Sumilon ligt op het vaste land van Cebu het kleine vissersplaatsje Oslob. Vroeger werd hier door de visser gejaagd op de walvishaaien. Deze prachtige onderwaterreuzen aten de vissen en zodoende de inkomsten voor de vissers weg.
Om de walvishaaien te beschermen en toch inkomsten voor de vissers te genereren door middel van toerisme, is de Filipijnse overheid begonnen met de sponsoring van de vissers. Zij krijgen kleine garnaaltjes, het natuurlijke voedsel, om aan de walvishaaien te voeren, met als gevolg dat hier een grote groep walvishaaien permanent aanwezig is.
Het gebied rond Oslob is inmiddels ook een Marine Park, waar niet gevist mag worden. De duiktrip naar het Sumilon eiland zal gecombineerd worden met één duik bij Oslob, waar je met 99,9% zekerheid een walvishaai zult zien.

Inclusief Filipijnen:

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam/Brussel/Düsseldorf naar Manila, Filipijnen
 • Binnenlandse retourvlucht Manila – Dumaguete
 • Retourtransfer Dumaguete – El Dorado Beach Resort
 • 2 overnachtingen in het Remington airport hotel Manila, Filipijnen, incl. ontbijt
 • 10 overnachtingen in standaard accommodatie El Dorado Beach resort, incl. ontbijt
 • 6 dagen ongelimiteerd duiken op het huis-rif, incl. lucht en lood
 • 6 dagen 3 bootduiken per dag (18 duiken), incl. lucht, lood en duik-gids

Exclusief Filipijnen:

 • Visum – gratis voor Nederlanders bij verblijf < 21 dagen
 • Lunch , diner en drankje Eldorado Beach Resort
 • Entree Marine Park – ca 50 € voor het 6–daagse duikpakket, incl. 1 x nachtduik
 • Entree Marine Park gebruik camera – ca 25 € voor het 6–daagse duikpakket
 • Entree Marine Park Oslob (Walvishaai) – ca 45 €
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijzen & Offerte aanvragen Filipijnen

Prijs vanaf € 2.195,-* per persoon

Boek deze duikvakantie Filipijnen El Dorado Beach & Dive Resort Negros nu!

Combinatie reis mogelijkheid

Deze mooie duikbestemming op het eiland Negros is ideaal te combineren met een duikvakantie op het Malapascua eiland, zie Combi Negros en Malapascua

Stuur voor meer informatie een mail naar: Bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken Filipijnen

Huur volledige duikuitrusting€ 20 per dag
Toeslag kamer voor alleen gebruik€ 250 voor de gehele periode
Upgrade naar een Superior, Deluxe of Premium accommodatieprijs op aanvraag
Extra dag ongelimiteerd duiken op het huis-rif + 3 bootduiken€ 75 per dag

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam/Brussel/Düsseldorf – Manila in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.