Duikvakantie en cultuur single groepsreis Jordanië
Deze single groepsreis duikvakantie in Jordanië, is een combinatie van duiken en cultuur. Rondlopen in de betoverende stad Petra, één van de 7 nieuwe  wereldwonderen, slapen onder een prachtige sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn bekend uit de film ‘Lawrence of Arabia’ en duiken vanaf een luxe jacht in de Rode Zee.
Je gaat het allemaal meemaken in deze unieke single groepsreis naar Jordanië.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Jordanië en Petra
Jordanië staat bekend als één van de meest mysterieuze landen van het Midden-Oosten. Het heeft een rijke cultuur en geschiedenis, door zijn mix van oosterse en westerse invloeden, met prachtige moskeeën enerzijds en Romeinse ruïnes anderzijds.

De stad Petra is 2300 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs en gedeeltelijk uit de betoverende rode rotsen gehakt. Een bezoek hieraan mag dan ook niet ontbreken.

Hotels en Duiken
Tijdens deze reis zullen jullie verblijven in 3* hotels in Petra en Aqaba en één nacht in een Bedoeïnen kamp midden in de Wadi Rum woestijn, bekend van de film “Lawrence of Arabia”.

Duiken worden verzorgd door Sinaï Diver, zowel vanaf de kant als vanaf het Luxe Harmattan jacht. Ook is het mogelijk om tijdens deze reis te leren duiken en je PADI Open Water brevet te halen of de volgende stap je PADI Advanced Brevet. Voor het leren duiken wordt een verlenging van de reis aangeraden. We adviseren je hierbij graag.

Overige activiteiten en verlenging
Naast een bezoek aan Petra, de rit ter paard naar de Siq, het bezoek aan de Wadi Rum woestijn, duiken vanaf de kant en vanaf het luxe jacht, zijn er nog meer activiteiten te ondernemen tijdens deze combinatie duikvakantie in Jordanië.

Het is prachtig om Petra bij nacht te bezoeken, waarbij alles volledig verlicht is met kaarsen, wat je zeker een mysterieus gevoel zal geven.
Er zijn paardrijd mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden of wat dacht je van een bezoek aan de plaatselijke Hamman, met stoombad en scrub behandeling. Een tocht per kameel is mogelijk en zelfs een ballonvaart over de prachtige Wadi Rum woestijn bij zonsopkomst kan geregeld worden.

Deze reis kan worden verlengd, dit geeft je de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld ook nog een bezoek te brengen aan de Dode zee of voor het behalen van je PADI open water brevet, als je nog niet kunt duiken.

Reisprogramma:
Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Aqaba, Jordanië. We vertrekken meteen door naar Petra, waar we verblijven in het 3* La Maison Hotel.
Petra
Dag 2: Na het ontbijt is het meteen tijd voor één van de hoogtepunten van deze reis, de prachtige oude stad Petra. Via een kort ritje te paard kom je aan bij de ‘Siq’ , dit is een lange gang van 800 meter, door de bergen met als spectaculair einde de ‘Treasury’ (zie foto).

Hier begint de oude stad Petra. Deze 2000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs, waar ook koningen zetelden, is een schitterend, maar ook architectonisch wereldwonder. De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Onder leiding van een professionele gids heb je de gehele dag de tijd om Petra te bewonderen.

Dag 3: De ochtend is programma vrij, maar er zijn genoeg mogelijkheden om de tijd in Petra goed door te brengen. Zo kan er bijvoorbeeld worden paard gereden door de bergen met prachtige uitzichten op Petra of je kunt Petra nogmaals bezoeken, maar nu via een alternatieve route of je kunt lekker relaxen bij het hotel.

Wadi Rum Woestijn
In de loop van de middag vertrekken we dan naar de Wadi Rum woestijn, waar we op tijd zijn om de zonsondergang te zien. We verblijven in een authentiek Bedoeinen kamp, dat midden in de Wadi Rum ligt. In de avond genieten rond het kampvuur van de prachtige sterrenhemel en de stilte van de woestijn.

Dag 4: Na het ontbijt gaan we een jeep tour maken in de Wadi Rum, de Lawrence of Arabia woestijn, die zeer kleurrijk, afwisselend en vol met bizarre rotspartijen en roestbruine zandduinen is. Hierna vertrekken we door naar Aqaba, waar we verblijven in het 3* Mina Hotel, gelegen in het centrum van Aqaba, met rondom leuke restaurants en barretjes.

Duiken
Dag 5: In de ochtend worden we naar de duikbasis van de Sinai Divers in Aqaba gebracht, waar we twee kantduiken gaan maken om er weer even in te komen en een eerste indruk te krijgen van het duiken in de Rode Zee van Jordanië. Na het duiken worden we weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 6 & 7: Deze dagen gaan we met het luxe ‘Harmattan’ jacht de zee op en zullen 2 duiken per dag gaan maken, eventueel meerdere duiken kunnen bijgeboekt worden.

De duikomstandigheden, hier in de Rode Zee, zijn erg mooi, goed zicht, niet of nauwelijks stroming en een prachtige kleurrijke onderwaterwereld.

Het duiken leent zicht hier uitstekend voor de beginnende als wel de gevorderde duiker.
Eén van de hoogtepunten is het ‘Cedar Pride’ wrak, dat totaal begroeid is met zachte koralen en rode sponzen. De verschillende duikplaatsen zijn allen snel en makkelijk te bereiken met het ‘Harmattan’ jacht.  De lunch wordt geserveerd op de boot. Overnachting in het Mina Hotel in het centrum van Aqaba.

Verlengen en Leren Duiken
Dag 8 : Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven in Aqaba, waar we in de vroege middag weer terug vliegen naar Amsterdam.

Ook kunnen de extra dagen gebruikt worden om je Padi Open Water certificaat te halen, voor degene die deze reis willen leren duiken. Het programma zal worden afgestemd afhankelijk van je verdere reisplannen. We geven je hierbij graag advies over de verlengingsmogelijkheden.

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Aqaba
 • Visum Jordanië
 • Gecertificeerde gids bezoek Petra
 • Entree ticket Petra
 • 2 nachten 3* Hotel in Petra, 2-pk, incl. ontbijt
 • Entree ticket Wadi Rum
 • 1 nacht Bedoeinen tentenkamp Wadi Rum, incl. diner en ontbijt
 • Jeep tour Wadi Rum
 • 4 nachten 3* Hotel in Aqaba, 2-pk, incl. ontbijt
 • 2 kantduiken op het Mövenpick Tala Bay huisrif, incl. gids, lucht en lood
 • 4 bootduiken, op het luxe Harmattan jacht, incl. Lunch, gids, lucht en lood
 • Alle transfers

Exclusief:

 • Alle lunches en maaltijden die niet genoemd worden in het programma
 • Overige activiteiten
 • Duikuitrusting (te huur voor € 25,- per dag)

Het is ook mogelijk om deze reis te verlengen of los van de groepsreizen te ondernemen.

Groepreizen in de planning

Vraag ons naar data

Nu boeken / Informatie aanvraag

Mocht je meer informatie willen, laat het dan gerust weten
Stuur dan een mailtje naar: bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken

Toeslag PADI Open Water cursus (ipv 6 duikenpakket),
incl. duikuitrusting, certificering en cursus boek
€ 235
Toeslag PADI Advanced cursus, (ipv 6 duikenpakket)
incl. duikuitrusting, certificering en cursus boek
€ 120
Huur duikmateriaal 3 dagen€ 75
Singlekamer toeslag 7 nachten€ 160

* obv beschikbaarheid vliegtickets en accommodatie, cursus prijzen en materiaalhuur kunnen bij sterk wijzigende valuta koersen aangepast worden