Mafia eiland Tanzania

Duikvakantie Mafia Eiland Tanzania
De duikvakantie naar Mafia Eiland Tanzania is een absolute droombestemming voor duikers, snorkelaars en natuurliefhebbers, die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Naast Zanzibar en Pemba is het tropische Mafia Eiland één van de drie “Spice” eilanden voor de kust van Tanzania. Mafia Eiland ligt het meest zuidelijk van deze drie en met een lengte van 20 kilometer en een breedte van 8 kilometer is het ook het kleinste eiland. In tegenstelling tot Zanzibar is Mafia Eiland nog relatief onbekend en hierdoor ook veel rustiger en ongerepte, alsof de tijd hier is stil blijven staan. Verwacht op Mafia Eiland geen massa toerisme, nachtleven, restaurants en bars. Je vindt er maar een paar resorts en het duiken is er van absolute wereldklasse. Het eiland ligt in het Mafia Island Marine Park, zodat de onderwaterwereld rondom Mafia goed kan worden beschermd.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Het Programma:

Reis en beste reistijd duikvakantie Mafia eiland Tanzania

Voor deze duikvakantie naar Mafia Eiland, vlieg je vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Dar es Salaam en afhankelijk van de aankomsttijd vlieg je dezelfde dag nog door met een korte vlucht naar Mafia Eiland of maak je eerst nog een overnachting om vervolgens de volgende dag door te reizen. De allerbeste periode voor duikers om het Mafia Eiland te bezoeken is tussen oktober en maart.

Accommodatie Pole Pole Eco Lodge
De Pole Pole Eco Lodge bestaat uit 7 luxe bungalow suites, omgeven door een prachtige tropische tuin en met een geweldige uitzicht over de Chole Bay en de Indische Oceaan. Pole Pole wordt gezien als één van de meest exclusieve eco-lodges in de wereld en is beroemd om z’n fantastische keuken, de ongedwongen atmosfeer en zijn gastvrijheid. Met een perfecte balans tussen luxe en respect voor de lokale cultuur en natuurlijke omgeving is dit een ideale basis om de onderwaterwereld rondom Mafia Eiland te verkennen. De Pole Pole Eco Lodge ligt, via het strand, op 5 minuten lopen van het Mafia Island duikcentrum en bij hoogtij worden de gasten hier per boot afgehaald.

Accommodatie Mafia Island Lodge
Tussen hoge palmbomen en meteen aan het strand gelegen ligt de Mafia Island Lodge. Deze gezellige lodge beschikt over 14 Superior, 18 Standaard en 2 Familie kamers. Alle kamers hebben A/C en eigen veranda’s, die uitkijken over de Chole Bay. Het hoofdgebouw beschikt over een open restaurant, bar en lounge area, dit alles in een zeer relaxte atmosfeer. Het Mafia Island duikcentrum ligt meteen naast de lodge.

De duikschool en het duiken op Mafia eiland Tanzania
Het Mafia Island duikcentrum is het enige PADI 5 sterren duikcentrum op Mafia Eiland. Dit professionele duikcentrum bevindt zich direct aan de Chole Bay, het hart van het Mafia Marine Park.

Door de gunstige ligging van de Chole Bay, kan er in principe het gehele jaar door gedoken worden, maar de beste periode is tussen oktober en maart. De meeste duiksites in de Chole Bay bevinden zich op ongeveer 30 minuten varen vanaf het duikcentrum en gevaren wordt er met traditionele Swahili Dhows. In de Chole Bay vind je een enorme diversiteit aan vis en gezond kleurrijk koraal. De meeste duiksites in de baai hebben een maximale diepte van 18 meter, wat deze bestemming ook ideaal maakt voor fotografen en duikers van alle duikniveau‘s. Iets verder varen kan er ook gedoken worden buiten de baai, alleen is dit door de weeromstandigheden alleen mogelijk tussen oktober en maart.

De duiksites buiten de baai zijn dieper en alleen geschikt voor Advanced duikers. Hier tref je de grotere vissoorten aan, zoals de roggen en haaien. Bij de bootduiken wordt er gedoken met maximaal 4 gasten per duikgids en wordt erg gekeken naar gelijkwaardige duikervaring om het maximale uit een duik te halen. Het is ook mogelijk om kantduiken in de Chole Bay te maken. Er zijn meerdere duiksites waar dit mogelijk is en met onder andere kleurrijke naaktslakjes, zeepaardjes en hengelaarsvissen is dit een waar paradijs voor de macro liefhebber. Naast de normale duiken kunnen bij dit professionele duikcentrum ook bijna alle PADI duikopleidingen worden gevolgd, van Open Water duiker tot en met PADI Divemaster. Ook kunnen er in de Chole Bay goed nachtduiken worden gemaakt.

Walvishaaien en Bultrugwalvissen

Het Mafia Island wordt steeds meer bekend als een goede bestemming om walvishaaien te zien. Vanuit het duikcentrum worden er tussen oktober en februari excursies georganiseerd waarbij er met deze prachtige onderwaterreuzen gesnorkeld kan worden. Tussen augustus en september kun je de bultrugwalvissen zien die dan voorbij het Mafia Eiland migreren.

Deze duikvakantie Mafia Eiland Tanzania is inclusief:
•    Internationale retourvlucht van Amsterdam – Dar es Salaam, Tanzania
•    Binnenlandse retourvlucht van Dar es Salaam naar Mafia Eiland
•    Retourtransfer luchthaven Mafia – Pole Pole Eco of Mafia Island Lodge
•    7 overnachtingen Pole Pole Eco of de Mafia Island Lodge,  volpension
•    10-duikpakket (5 dagen), incl. lucht, lood, gids en vervoer per boot

Deze duikvakantie Mafia Eiland Tanzania is exclusief:
•    Visum Tanzania – bij aankomst in Tanzania te regelen, kosten 50 $
•    Mafia Marine Park Fee – kosten 24 $ per persoon per dag
•    Toerisme ontwikkelingsbijdrage – kosten 1,50 $ per persoon per dag
•    Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Eventueel bijboeken:
•    PADI Open Water cursus – prijs op aanvraag
•    PADI Advanced Open Water cursus – prijs op aanvraag
•    Kamer voor alleen gebruik – prijs op aanvraag

Nu boeken / Informatie aanvraag


Prijs incl. verblijf Mafia Island Lodge vanaf 2.595 € per persoon *
Prijs incl. verblijf Pole Pole Resort vanaf 2.995 € per persoon *

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam – Dar es Salaam in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.

Deze duikreis naar Mafia Eiland is ook bijzonder goed te combineren met een safari in Tanzania of een duikreis naar Zanzibar.

Stuur voor meer informatie een E-mail naar: bob@vakantieduiker.nl