Duikvakantie Maledivenduikvakantie malediven bathala_island vakantieduiker zee

Duikvakantie op de Malediven
Het Bathala eiland, dat behoort tot de Noord Ari Atol van de Malediven, is al meer dan 25 jaar een legende onder de duikeilanden. Het voldoet volledig aan het beeld dat je hebt van een tropisch eiland, met een wit strand, wuivende palmen en een azuur blauwe zee rondom.

Bathala is een klein eiland en beschikt over 46 bungalows. Het eiland heeft een prachtig huisrif, met steile wanden en een ongeschonden kleurrijk koraal, dat grote hoeveelheden vis trekt, zowel klein als groot.
In de direkte omgeving van het Bathala duikvakantie malediven bungalow_outside vakantieduikereiland liggen de beste duiksites van de Malediven, waaronder de beroemde Fish Head, Mayaa Tila, Magaa Tila, Manta Point, Shark Point en het wrak van Halaveli. Het eiland ligt aan de Oostkant van het Noord Ari Atol aan een zeekanaal en is in tegenstelling tot andere eilanden van de Malediven een echt duikers eiland.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Accommodatie
Het Bathala resort kan op twee manieren worden bereikt, met het watervliegtuig, vliegtijd ongeveer 25 minuten, of met de speedboot, vaartijd ongeveer 1,5 – 2 uur. De ronde bungalows van het Bathala resort zijn in traditionele stijl gebouwd van lokaal materiaal. Ze zijn sfeervol ingericht en beschikken allen over A/C, een mini-bar, een eigen terras, koud-en warm water en typisch voor de Malediven een half open badkamer.duikvakantie malediven bathala_rooms vakantieduiker

Het verblijf is all-inclusief en het restaurant biedt een gevarieerd buffet aan met keuze mogelijkheden uit verschillende internationale en lokale gerechten. Een BBQ op het strand of een buffet met specialiteiten uit de Malediven zorgen voor nog een extra afwisseling. Bij de strandbar is er ook een rijke keuze uit verschillende soorten alcoholische drankjes, sapjes en soft-drinks. Heerlijk om met een koel glas op het strand de duikdag te eindigen.

De duikschool
Het Bathala duikcentrum, voor de duikvakantie Malediven, maakt onderdeel uit van de Werner Lau groep, die wereldwijd verschillende duikcentra hebben en een uitstekende reputatie genieten.

De duikschool is voorzien van de modernste apparatuur en beschikt over duikuitrusting van de hoogste kwaliteit.

De professionele staf heeft  jarenlange duikervaring en alle PADI, SSI en CMAS duikcursussen worden gegeven. Deze duikcursussen vinden plaats in Malediven UW 2009kleine groepjes, één instructeur op twee cursisten, om onnodige stress te vermijden en de cursus effectiviteit te verhogen. Duiken met Nitrox, nacht en vroege morgen duiken behoren ook tot de mogelijkheden.

Het duiken tijdens duikvakantie Malediven
Bathala beschikt over één van de mooiste huisriffen van de Malediven. De hoeveelheid koraal, vooral in het ondiepe gedeelte is overweldigend.

Het rif maakt meestal een steile drop-off tot 16-20 meter en gaat dan over in een vlakker gedeelte tot 30 meter met kleinere koraalblokken.

Omdat het eiland in een zeekanaal ligt, brengt de stroming telkens weer nieuw voedselrijk water rondom Malediven UW 2009het eiland. Dit trekt grote vis, zoals haaien, adelaarsroggen, tonijn, makreel en soms ook manta roggen aan.
Er zijn 6 huisrif duikplaatsen rond het eiland, allen zowel boven-als onderwater goed gemarkeerd. Hier kunnen zelfstandige duikers, samen met hun buddy en zonder gids, duiken.

Er is een duikflessen shuttle, die de duikflessen tot aan de ingang van de duikplaatsen brengt, voor het ultieme vakantieduiker gevoel.

Bootduiken zijn natuurlijk ook mogelijk (tegen een meerprijs) en vertrekken twee keer per dag naar één van de dertig mooie duiklocaties in de omgeving van het eiland.

Alle bootduiklocaties zijn te bereiken tussen de 5 en 60 duikvakantie malediven bathala_diving_center vakantieduikerminuten.

Minstens één keer per week wordt er een dagboottocht georganiseerd naar gelang het seizoen en hierbij worden dan manta, hammerhaai of andere spectaculaire duiklocaties aangedaan.

Inclusief:

  • Internationale vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Male
  • Retour speedboot transfer Male – Bathala  (watervliegtuig tegen meerprijs mogelijk)
  • 7 overnachtingen in het Bathala Resort op basis van een gedeelde bungalow
  • All-inclusief eten & drinkenduikvakantie malediven whale_shark vakantieduiker
  • 6 dagen onbeperkt huisrif duiken, incl. nacht/vroege morgenduik, lucht en lood

Exclusief:

  • Duikuitrusting – € 100 voor 6 dagen onbeperkt duiken
  • Eenpersoonskamer toeslag – vanaf € 650 afhankelijk van het seizoen
  • Duikfles service – € 0,50 per duik, lokaal te betalen
  • Persoonlijke uitgave

Nu boeken / Informatie aanvraag

Meerprijs

Retour transfer watervliegtuig € 150
Bootduik per keer € 11

Pakketprijs vanaf 2.395 € * per persoon

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

* obv beschikbaarheid vliegtickets Q klasse en accommodatie