Groepsreis Duikvakantie Liveaboard Malediven

 • Samen met andere singles op duikvakantie
 • Manta’s en Walvishaaien spotten
 • Begeleiding van een Nederlandse PADI instructeur
 • Grootste liveaboard in de Malediven
 • 20/26 begeleide duiken en heerlijk eten inbegrepen
 • Langs prachtige eilanden trekken en BBQ op het strand

Ook een groepsreis/singlereis Liveaboard naar de Malediven mag niet ontbreken in ons duik aanbod.  Een Liveaboard duiksafari rond de exotische eilanden van de Malediven is een droom voor elke duiker, snorkelaar en natuurliefhebber. De kans op het zien van Manta’s op deze trip is heel groot en ook een goede kans op het zien van Walvishaaien.

prijs va. €2.895*

Nu boeken / Informatie aanvraag

Doordat op (de meeste) van onze groepsreizen ook een Nederlandse Padi instructeur mee gaat als extra begeleiding, is het ook mogelijk voor relatieve beginners om mee te gaan op deze reis. (vraag ons hier naar)

De Nautilus Two is een zeer ruime, luxe en professionele opgezette liveaboard, met veel luxe en comfort. Door zijn grote 43m lang en daarmee stabiele ligging op het water waan je je eerder op een resort dan op een boot. De beste manier om de Malediven zowel onder als boven water te ontdekken.

Duiken Malediven
Duiken in de Malediven staat in de top wish list van bijna elke duiker. Meegaan op deze liveaboard is dan de beste keuze die je kunt maken. Ervaren gidsen, een zeer stabiele boot, dus geen problemen met zeeziekte, ruim, dus genoeg plek om te gaan en staan.

Het voordeel van deze liveaboard is dat je het hele jaar door Manta’s en Walvishaaien kunt zien, omdat ze de trips zo indelen dat ze elk jaargetijde de route volgen waar de Manta’s en Walvishaaien op dat moment heen getrokken zijn.

Duik in de wereld van het koraalrif; de thuisbasis van vele kleurrijke rif vissen, schildpadden, Mobula’s, adelaarsroggen, stingrays, scholen vissen, grijze rif haaien, witpunt rif haaien, zwartpunt rif haaien, hamerhaaien, luipaardhaaien, gitaarhaaien, manta’s, walvishaaien en vele andere interessante vormen van leven.

Een grote verscheidenheid aan onderwater landschappen, kleurrijke koraal tuinen en grotten bieden keer op keer een geweldige duikervaring.

De watertemperatuur is gemiddeld 28 °C en de zichtbaarheid kan maar liefst oplopen tot 50 meter.

Deep South Special
Voor de special Deep South gaan we op zoek naar de hamerhaaien en duiken met de tijgerhaaien op en rond Fuvahmulha. Dit is het meest zuidelijke puntje van de Malediven en echt één van de droomplekken om naar toe te gaan. Een redelijk nieuwe locatie om te gaan duiken, hier gaan nog niet veel liveaboards naar toe.

Deze trip kan alleen in de maanden januari tot en met maart gemaakt worden. Dit is het enige moment om van Male naar het diepe zuiden te kunnen varen, vanwege de sterke stroming in het one and a half degree channel. Buiten die seizoen om is de stroming te sterk. Voor het mee kunnen op deze trip is voldoende duikervaring vereist met een minimum van 100 gelogde duiken. Op deze trip gaat ook weer 1 van onze ervaren instructeurs mee, naast de al aanwezige ervaren gidsen aan boord.

De liveaboard Malediven
Deze Liveaboard Malediven, de Nautilus Two is gemaakt in traditionele Maldivische stijl van hoogwaardig kwaliteits hout. Deze liveaboard in de Malediven, maakt gebruik van de modernste technieken en is voorzien van luxe inrichting en is erg ruim van opzet. Met zijn 43 meter lengte is dit absoluut een opvallende ruime liveaboard. In totaal kunnen er 24 gasten mee.

De Hutten
De hutten van de Nautilus Two van gemiddeld 20-25m2 zijn groter dan van welke liveaboard in de Malediven.

Er zijn in totaal 12 luxe hutten, waarvan 9 hutten met een dubbel bed van 2 x 2 m en een ruim single bed van 2 x 1,5 m en 3 hutten met een dubbel bed.

Ook is er veel bergruimte voor je persoonlijke spullen. In elke badkamer van ca. 6m² is er een spiegel, douche met massagestralen en toilet.

Kamer delen
We gaan op pad met een groep leuke single duikers. De hut wordt gedeeld met iemand van hetzelfde geslacht. Vooraf maak je al kennis met elkaar en vanaf de luchthaven merk je al snel wie er een klik heeft en wellicht een leuke kamerdeler zal zijn.

Ook mensen die niet single zijn maar geen duikende partner hebben (of stelletjes die het gewoon gezellig vinden om met anderen op pad te gaan zijn welkom) maar over het algemeen zijn de meeste single op onze groepsreizen.

Salon
In de salon bevindt zich een Hifi stereo-installatie met Cd-speler en een TV waarop duikers hun filmmateriaal direct kunnen bekijken.

Daarnaast is er een batterijlaadstation voor de gasten. Ook kun je hier mee kijken hoe de kapitein de Nautilus Two door de prachtige eilanden van de Malediven heen navigeert.

Eten en drinken
In de grote, comfortabele salon wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd in buffet stijl een combinatie van traditionele gerechten en westerse gerechten. Elke ochtend staan ze klaar om jouw eitje vers voor je te bereiden als je daar zin in hebt. De ervaren kok kan goed omgaan met allergie en dieet wensen.

De Bar
In de salon bevindt zich ook een bar waar de barkeeper een cocktail naar keuze voor je klaar maakt. Daarnaast zijn er koude biertjes van de tap, een groot aantal sterke dranken, wijnen (rood en wit) en frisdranken verkrijgbaar.
In de Nautilus Coffee Shop kunt je verse vruchtensappen, milkshakes en sandwiches krijgen.

Water, thee en koffie zijn 24 uur per dag gratis beschikbaar.

Duiken Malediven met de Dhoni
Twee professionele en zeer ervaren gidsen begeleiden de gasten bij het duiken op de Malediven, wat wordt uitgevoerd vanaf de duik-dhoni. Een aparte ook zeer ruim opgezette 2e boot, waar iedere duiker meer dan genoeg ruimte heeft om zijn spullen te stallen. Tevens gaat onze gaat onze eigen Nederlandse PADI instructeur mee, bij voldoende aanmeldingen.

De duik Dhoni maakt het zeer comfortabel om naar de duikstek gebracht te worden, om daarna weer naar “huis” terug te keren. Want de Nautilus two voelt met recht als een thuis, waar je ontvangen wordt met een heerlijk ontbijt, lunch of diner na de duiken.

Speciale duiktrips Malediven Nautilus two
De Nautilus Two organiseert ook speciale duik trips naar de Malediven. Zoals Rebreather Special en beginners trips.

Voor het duiken in de Malediven is het verstandig om tenminste 40 gelogde duiken te hebben. Maar als onze eigen PADI instructeur meegaat kunnen ook duikers met minder duiken mee. Wil je weten of je mee kan? Mail of bel ons dan even.

Je kunt kiezen uit diverse tours in de verschillende periodes. Diepe zuiden “Deep South, waar je de meeste kans hebt op het treffen met de Hamerhaaien, Ari en South” , Best of central atolls en Ari, waarbij je allebei Manta’s en Walvishaaien kunt zien.

Er worden liveaboards Malediven georganiseerd van 7 tot en met 14 nachten. Voor onze groepsreizen hebben wij een aantal reizen geselecteerd.

Verlenging Malediven resort
Het is uiteraard mogelijk om na de liveaboard ook nog het verblijf in de Malediven te verlengen met een bezoekje aan een resort, of een rustdagje voor en of na de liveaboard. We hebben diverse mogelijkheden van zeer luxe tot en met budget mogelijkheden. Ook met mogelijkheden om eventueel nog meer duiken te maken.

Laat ons gerust weten wat je zoekt, dan maken wij de passende trip voor jullie.

Inclusief:

 • Internationale vlucht van Düsseldorf naar Male (Amsterdam of Brussel kan ook)
 • 25 kg/ 30 kg ruimbagage
 • Alle overnachtingen Nautilus Two (gedeelde cabin)
 • All-inclusief 3 maaltijden per dag
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • 17 begeleide duiken / 36 begeleide duiken
 • Lucht en Lood
 • (Voor Deep South, incl. binnenlandse vlucht naar Male en brandstoftoeslag)
 • Begeleiding Nederlandse PADI instructeur*
 • Administratiekosten

Exclusief:

 • Alcoholische dranken, vruchtensappen, milkshakes
 • Eventuele persoonlijke uitgave
 • Eventuele huur duikmateriaal

Vertrek Liveaboard Malediven 2021

Vraag ons gerust naar de data.

Momenteel begint het aantal aanvragen naar reizen weer te stijgen. Bij meerdere aanvragen organiseren wij ingelaste groepsreizen.

 

Verlenging op een resort aan het einde van de trip (of ervoor) is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Informatie en boekingen

Nu boeken / Informatie aanvraag

Mailen of bellen mag natuurlijk ook : Iduna@vakantieduiker.nl of bel met 010-4512716

Eventueel bijboeken

Nitrox per dag

Nitrox cursus**

€ 13,-

€ 125,-

Materiaalhuur, ter plaatse af te rekenen

BCD, regulator, ABC (masker, snorkel, vinnen) per stuk per dag

Wetsuit per dag

Computer per dag

€ 10,-

€ 8,-

€ 12,-

Singlecabin toeslag op aanvraag afhankelijk van seizoen/trip

* obv beschikbaarheid vliegtickets Q klasse, de reis kan altijd gemaakt worden, bij voldoende animo gaat Nederlandse PADI instructeur mee

** mogelijk indien PADI instructeur mee gaat