Duikvakantie Liveaboard Malediven
Een Liveaboard duik safari rond de exotische eilanden van de Malediven is een droom voor elke duiker, snorkelaar en natuur liefhebber. De Malediven staat bekend om zijn ontmoetingen met de Manta’s, walvishaaien, eagle rays en vele soorten haaien.

De Nautilus One is het kleinere broertje van de Nautilus Two , maar met zijn 30 bij 9 meter en 3 lagen nog steeds een zeer ruime, luxe en professionele opgezette liveaboard, met veel ruimte en comfort.

De beste manier om de Malediven zowel onder als boven water te ontdekken.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Duiken Malediven
Duiken in de Malediven staat in de top wish list van bijna elke duiker. Meegaan op deze liveaboard is dan de beste keuze die je kunt maken. Ervaren gidsen, een zeer stabiele boot, dus geen problemen met zeeziekte, ruim, dus genoeg plek om te gaan en staan.

Het voordeel van deze liveaboard is dat je het hele jaar door Manta’s en Walvishaaien kunt zien, omdat ze de trips zo indelen dat ze elk jaar getijde de route volgen waar de Manta’s en Walvishaaien op dat moment heen getrokken zijn.

Duik in de wereld van het koraalrif; de thuisbasis van vele kleurrijke rifvissen, schildpadden, Mobula’s, adelaarsroggen, stingrays, scholen vissen, grijze rifhaaien, witpunt rifhaaien, zwartpunt rifhaaien, hamerhaaien, luipaardhaaien, gitaarhaaien, manta’s, walvishaaien en vele andere interessante vormen van leven.

Een grote verscheidenheid aan onderwater landschappen, kleurrijke koraal tuinen en grotten bieden keer op keer een geweldige duikervaring.

De watertemperatuur is gemiddeld 28 °C en de zichtbaarheid kan maar liefst oplopen tot 50 meter.

De liveaboard Malediven Nautilus One
Deze Liveaboard Malediven, de Nautilus One is gemaakt in traditionele Maldivische stijl van hoogwaardig kwaliteits hout. Deze liveaboard in de Malediven, maakt gebruik van de modernste technieken en is voorzien van luxe inrichting en is ruim van opzet. Met zijn 30 meter lengte is dit een ruime liveaboard. In totaal kunnen er 16 gasten mee.

De Hutten
De hutten van de Nautilus One zijn lekker ruim en van alle gemakken, luxe en comfort voorzien.

 • 8 luxe hutten
 • 13-20m2 groot
 • Eigen badkamer, met spiegel, douche en toilet
 • Airconditioning
 • Ventilatie raam
 • Handdoeken
 • Ruimte voor persoonlijke spullen

Salon
In de salon bevindt zich een Hifi stereo-installatie met Cd-speler en een TV waarop duikers hun filmmateriaal direct kunnen bekijken.

Daarnaast is er een batterijlaadstation voor de gasten. Ook kun je hier mee kijken hoe de kapitein de Nautilus One door de prachtige eilanden van de Malediven heen navigeert.

Eten en drinken
In de comfortabele salon wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd in buffet stijl een combinatie van traditionele gerechten en westerse gerechten. Elke ochtend staan ze klaar om jouw eitje vers voor je te bereiden als je daar zin in hebt. De ervaren kok kan goed omgaan met allergie en dieet wensen.

De Bar
In de salon bevindt zich ook een bar waar de barkeeper een cocktail naar keuze voor je klaar maakt. Daarnaast zijn er koude biertjes van de tap, een groot aantal sterke dranken, wijnen (rood en wit) en frisdranken verkrijgbaar.
In de Nautilus Coffee Shop kunt je verse vruchtensappen, milkshakes en sandwiches krijgen.

Water, thee en koffie zijn 24 uur per dag gratis beschikbaar.

Duiken Malediven met de Dhoni
Om het duiken nog comfortabeler te maken en het verblijf op de Nautilus One nog aangenamer te maken, wordt er gedoken met een aparte duik Dhoni.

Deze losse boot met zijn eigen kapitein biedt ruimte voor elke duiker om ruim zijn duikspullen kwijt te kunnen en zich comfortabel klaar te maken voor de duik.

Twee professionele en zeer ervaren gidsen begeleiden de gasten bij het duiken op de Malediven, wat wordt uitgevoerd vanaf de duik-dhoni. Een aparte ook zeer ruim opgezette 2e boot, waar iedere duiker meer dan genoeg ruimte heeft om zijn spullen te stallen.

De duik Dhoni maakt het zeer comfortabel om naar de duikstek gebracht te worden, om daarna weer naar “huis” terug te keren. Want de Nautilus One voelt met recht als een thuis, waar je ontvangen wordt met een heerlijk ontbijt, lunch of diner na de duiken.

Speciale duiktrips Malediven Nautilus One
De Nautilus One organiseert ook speciale duik trips naar de Malediven. Zoals Rebreather Special, Family trip, waarbij kinderen ook welkom zijn en beginners trips.

Voor het duiken in de Malediven is het verstandig om tenminste 40 gelogde duiken te hebben. Maar er worden ook speciale beginners trips georganiseerd waar je aan boord gratis jouw advanced brevet kunt halen. Vraag ons naar deze trip.

Je kunt kiezen uit diverse tours in de verschillende periodes. Diepe zuiden “Deep South, waar je de meeste kans hebt op het treffen met de Hamerhaaien, Ari en South” , Best of central atolls en Ari.

Er worden liveaboards Malediven georganiseerd van 7 tot en met 14 nachten.

Verlenging Malediven resort
Het is uiteraard mogelijk om na de liveaboard ook nog het verblijf in de Malediven te verlengen met een bezoekje aan een resort, of een rustdagje voor en of na de liveaboard. We hebben diverse mogelijkheden van zeer luxe tot en met budget mogelijkheden. Ook met mogelijkheden om eventueel nog meer duiken te maken.

Laat ons gerust weten wat je zoekt, dan maken wij de passende trip voor jullie.

Inclusief:

 • Internationale vlucht Düsseldorf of Amsterdam naar Male
 • Overnachtingen Nautilus One op basis van een  2 persoons hut
 • Inclusief 3 maaltijden per dag & koffie, thee en water
 • 3 begeleide duiken per dag (aankomst dag en dag voor vertrek 1 duik)

Exclusief:

 • Alcoholische dranken, vruchtensappen, milkshakes
 • Duikuitrusting
 • Persoonlijke uitgave

Nu boeken / Informatie aanvraag

Pakketprijs afhankelijk van route, seizoen, ticket dagprijs vanaf  € 1.795,- * per persoon

 

Stuur voor meer informatie een mail naar: Iduna@vakantieduiker.nl

 

Overzicht reizen Nautilus One Liveboard Malediven inclusief vlucht

Vertrek Terugkomst Nachten Route va Prijs** Plaatsen beschikbaar
2020
2 okt 10 okt 7 Best of Central Attols upgrade naar nautilus two
3 nov 14 nov 10 Ari & South upgrade naar nautilus two
28 nov 9 dec 10 Ari & South upgrade naar nautilus two
09 dec 18 dec 8 Ari & South upgrade naar nautilus two
18 dec 26 dec 7 Ari upgrade naar nautilus two
27 dec 05 jan 8 Ari & South €2.704,- 2
2021
06 jan 17 jan 10 Ari & South €3.270,- 16
17 jan 29 jan 11 Ari & South €3.497,- 13
29 jan 10 feb 11 Ari & South €3.479,- 16
18 feb 04 mrt 13 Deep South €3.951,- 14
19 mrt 27 mrt 7 Ari €2.589,- 11
26 mrt 03 apr 7 Ari €2.859,- 14
03 apr 14 apr 10 Ari & South €3.270,- 16
14 apr 22 apr 7 Ari €2.589,- 16
22 apr 30 apr 7 South €2.589,- 14

 

Stuur voor meer informatie een mail naar: Iduna@vakantieduiker.nl

* obv beschikbaarheid vliegtickets Q klasse, route en seizoen

** getoonde prijzen zijn inclusief vliegticket op basis van Q klasse, deze is aan verandering onderhevig