Duikvakantie Maleisië Combi Borneo Jungle en Duiken Sipadan
Via een avontuurlijke jungle tocht gecombineerd met duiken op één van de mooiste duikplaatsen in de wereld, je kunt het allemaal meemaken tijdens deze unieke combi reis naar Maleisisch Borneo.

Het duiken vind plaats rond de eilanden Mabul, Kapalai en Sipadan.

Het eiland Sipadan behoort al jarenlang tot de top 5 van mooiste duikplaatsen op deze aarde.
Samen met het Kapalai eiland is Mabul een feest voor de Makro liefhebbers met onder andere hengelaarsvissen, naaktslakken en pygmee-zeepaardjes.

Voor de grote vis is Sipadan de aangewezen plek. In de stromingsduiken zul je Napoleons, barracuda’s, makrelen, diverse haaien soorten, roggen en veel, heel veel schilpadden tegen komen. Je komt hier ogen tekort.

Voor de jungle tocht vertrek je naar de Kinabatangan rivier. Met een ongelofelijke diversiteit aan planten, dieren en vogels, behoort dit gebied tot één van de rijkste ecosystemen in de wereld.

Diverse soorten apen, waaronder de Proboscis, Gibbons en de Oerang Oetang, vele kleurrijke vogels, waaronder de Hornbill, krokodillen, slangen en met een beetje geluk de Pygmee olifant, zij maken deze jungle tocht tot een onvergetelijke belevenis.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Reis
Via Amsterdam of Düsseldorf vlieg je naar Kuala Lumpur. Hier maak je een overnachting in het Concorde Inn Airport Hotel. De volgende dag vlieg je dan in de vroege ochtend naar Tawau (Maleisisch Borneo), vanwaar je met een transfer naar Semporna wordt vervoerd.

In Semporna wordt je dan met een boot naar Mabul gebracht, waar je verblijft in het Mabul Beach Resort. Na het duiken vertrek je naar Sukau voor de jungle tocht en vliegt na drie dagen via Sandakan terug naar Kuala Lumpur. Hier verblijf je nog één nacht in het Concorde Inn Airport Hotel om vervolgens de volgende dag weer naar Europa door te reizen.

Accommodatie Mabul
Het Mabul Beach Resort beschikt 24 kamers aan het strand, een cocktail bar, een restaurant. Door het gehele resort is Wifi aanwezig. De duikschool bevindt zich direct op het terrein. Het verblijf is op basis van volpension, ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd in het gezellige restaurant van dit resort.

Ze beschikken over een privé strand waar je regelmatig schildpadden kunt vinden die daar hun eieren leggen.

Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met WC, douche, een privé balkon en liggen gelijk aan het strand. In totaal zijn er drie verschillende soorten accommodaties, namelijk:

 • De basic En suite Fan kamers voorzien van een fan en douche met koud water.
 • De Deluxe A/C kamers met airconditioning warm water douche.
 • De VIP A/C kamers, met airconditioning, koelkast en ruim balkon

De duikschool en het duiken
Het Mabul Beach Resort beschikt over een PADI 5 sterren Duikcentrum, met de nieuwste duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. De duikbasis biedt duikopleidingen aan van de Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen. Het duiken kun je verdelen in duiken rond Mabul & Kapalai en duiken rond Sipadan.

Het eiland Sipadan is in 2004 als beschermd gebied verklaart. Sindsdien mogen er maar een gelimiteerd aantal duikers per dag duiken. Vanwege deze duikers limitering, worden hier op één dag 4 bootduiken gemaakt.

Rond Mabul en Kapalai worden 3 bootduiken per dag gemaakt. Nachtduiken zijn hier ook mogelijk.

Alle duikplaatsen zijn enorm gevarieerd en veelzijdig. Van het bizarre Makro leven tot de spectaculaire grote vissoorten, het is er allemaal! Geniet tussen de duiken door van de ontspannen sfeer op Mabul en laat jezelf verwennen door de zon, het witte zandstrand met palmen en de goede service en gastvrijheid van het Mabul Beach Resort.
Dit alles is een garantie voor een onvergetelijke duikvakantie.

Borneo Wildlife Experience
Na het duiken verblijf je de laatste nacht in Semporna, vanwaar je de volgende dag vroeg wordt opgehaald voor de Borneo Wildlife Experience. Je maakt eerst een tussenstop bij de Gomantong Cave, thuishaven van duizenden vleermuizen en zwaluwen. Hier worden de nesten van de zwaluwen verzameld en gebruikt om er vogelnestsoep van te maken.

Vervolgens reis je door naar Sukau en wordt je met de boot over de Kinabatangan rivier naar de Sukau Bilit Rainforest Lodge gebracht, waar je ook overnacht.

Na de lunch maak je een rivier tocht over de Kinabatangan op zoek naar o.a. de Proboscis apen en Oerang Oetangs.

De volgende dag wordt je al vroeg gewekt door de  geluiden van de Gibbons en Hornbills.

Deze dag zul je nog meer ontdekken van de fascinerende Borneo jungle, zowel te voet als met de boot. Overnacht wordt weer in de Sukau Bilit Rainforest Lodge.

Op de laatste dag van deze Borneo Wildlife Experience vertrek je na het ontbijt richting het Sepilok Orang Oetang Rehabilitation centrum. Hier worden Oerang Oetangs vanuit heel Maleisie opgevangen, vaak als ze nog maar net geboren zijn. Het doel is om ze uiteindelijk weer terug te zetten in de jungle. Na de lunch wordt je bij de luchthaven van Sandakan afgezet, vanwaar je terug vliegt naar Kuala Lumpur.

Inclusief:

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam/Düsseldorf naar Kuala Lumpur
 • 2 overnachtingen in het Concorde Inn Hotel, Superior kamer – Kuala Lumpur
 • Binnenlandse vlucht Kuala Lumpur – Tawau (Borneo)
 • Transfer Tawau – Mabul Beach Resort
 • 7 overnachtingen Mabul Beach Resort, Ensuite Fan kamer, vol pension
 • 6 dagen duikpakket (19 duiken), inclusief 1 dag duiken Sipadan (4 duiken)
 • 1 overnachting Scuba Junkie Dive Lodge Semporna, Ensuite kamer
 • 2 overnachtingen Sukau Bilit Rainforest Lodge, vol pension
 • 3 dagen Borneo Wildlife Experience
 • Binnenlandse vlucht Sandakan (Borneo) – Kuala Lumpur

Exclusief:

 • Semporna Jetty Fee – circa 2 € lokaal te betalen
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 2.795 € per persoon *

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam/Brussel/Düsseldorf – Kuala Lumpur in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

Boek deze reis nu!

Eventueel bijboeken

Huur volledige duikuitrusting€ 10 per dag
Single toeslag Mabul & Concorde Inn€ 250
Single toeslag Borneo Wildlife Experience€ 450
Upgrade naar een Deluxe A/C of VIP A/C accommodatieprijs op aanvraag

* obv beschikbaarheid vliegtickets Q klasse en accommodatie