Duikvakantie Sipadan Maleisië
De droom van bijna elke duiker om eens bij Sipadan (Borneo) te mogen duiken kan nu uitkomen. Vakantieduiker biedt deze reis, na vele verzoeken, nu ook aan.

Sipadan behoort al jarenlang in de top 5 van mooiste duikplaatsen op deze aarde. Het eiland Sipadan is een oude vulkaan die 600 meter in de diepte verdwijnt. De top van de vulkaan is het eiland zelf met daar omheen een prachtige rif met veel koralen.

Sipadan ligt samen met de eilanden Mabul en Kapalai voor de kust van het Maleisische Borneo in de provincie Sabah. Vanuit de kustplaats Semporna zijn de eilanden in ongeveer een uur met de boot te bereiken.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Duiken Sipadan
Sipadan is in 2004 als beschermd gebied verklaart. Sindsdien mogen er maar een gelimiteerd aantal duikers per dag duiken.

Op Mabul bevindt zich de accommodatie. Samen met het Kapalai eiland is Mabul een feest voor de Makro liefhebbers met onder andere hengelaarsvissen, naaktslakken en pygmee-zeepaardjes.

Voor de grote vis is Sipadan de aangewezen plek. In de stromingsduiken zul je Napoleons, barracuda’s, makrelen, diverse haaien soorten, roggen en veel, heel veel schilpadden tegen komen. Je komt hier ogen tekort.

Reis
Via Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar Kuala Lumpur. Hier maak je een overnachting in het Concorde Inn Airport Hotel. De volgende dag vlieg je dan in de vroege ochtend naar Tawau (Borneo), vanwaar je met een transfer naar Semporna wordt gereden.

In Semporna wordt je dan met een boot naar Mabul gebracht, waar je verblijft in het Mabul Beach Resort. Op de terugweg verblijf je nog één nacht in het Concorde Inn Airport Hotel in Kuala Lumpur om vervolgens de volgende dag weer naar Europa door te reizen.

Accommodatie
Het Mabul Beach Resort beschikt over drie verschillende soorten accommodaties, namelijk: Ensuite Fan, Deluxe A/C en VIP A/C. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met WC, douche, een privé balkon en liggen gelijk aan het strand.

De Ensuite Fan kamers hebben een plafond ventilator met afstandsbediening en douche met koud water. De Deluxe A/C kamers hebben A/C en douche met warm water. De VIP A/C hebben als extra een eigen koelkast en een groot balkon. Er is WIFI aanwezig in het resort. Het verblijf is op basis van volpension, ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd in het gezellige restaurant van dit resort.

De duikschool en leren duiken
Het Mabul Beach Resort beschikt over een PADI 5 sterren duikschool, met de nieuwste duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. Bij de duikschool kun je ook leren duiken, ze bieden duikopleidingen aan van de PADI Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen.

Duiken
Het duiken kun je verdelen in duiken rond Mabul & Kapalai en duiken rond Sipadan.
Vanwege de duikers limitering op Sipadan, worden hier op één dag 4 bootduiken gemaakt. Rond Mabul en Kapalai worden 3 bootduiken per dag gemaakt. Nachtduiken zijn hier ook mogelijk.

Alle duikplaatsen zijn enorm gevarieerd en veelzijdig. Van het bizarre Makro leven tot de spectaculaire grote vissoorten, het is er allemaal! Geniet tussen de duiken door van de ontspannen sfeer op Mabul en laat jezelf verwennen door de zon, het witte zandstrand met palmen en de goede service en gastvrijheid van het Mabul Beach Resort. Dit alles is een garantie voor een onvergetelijke duikvakantie.

Inclusief:

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam/Brussel/Düsseldorf naar Kuala Lumpur
 • Binnenlandse retourvlucht Kuala Lumpur – Tawau (Borneo)
 • 2 overnachtingen in het Concorde Inn Hotel, Superior kamer – Kuala Lumpur
 • 10 overnachtingen Mabul Beach Resort, Ensuite Fan kamer, vol pension
 • 6 dagen duikpakket (19 duiken), inclusief 1 dag duiken Sipadan (4 duiken)
 • Retourtransfer Tawau – Mabul Beach Resort

Exclusief:

 • Huur volledige duikuitrusting – 10 € per dag
 • Single Toeslag  – 300 € voor de gehele periode
 • Upgrade naar een Deluxe A/C of VIP A/C accommodatie – prijs op aanvraag
 • Semporna Jetty Fee – circa 2 € lokaal te betalen
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 2.395 € per persoon *

 

Stuur voor meer informatie en of een offerte een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

 

 

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, internationaal vliegticket Amsterdam/Brussel/Düsseldorf – Kuala Lumpur in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen. Voor het hoogseizoen kan een toeslag gelden.