Groepsreis Duikvakantie Indonesië Manado Lumba Lumba Resort

 • Altijd een Buddy om mee te duiken
 • 100% Garantie op het zien van schildpadden
 • Kleinschalig resort waar je ontvangen wordt als een gast en vertrekt als een vriend
 • Diverse excursies, bezoeken van de jungle met tarsier aapjes, kuif makaken, raften, contact met lokale bevolking, lokale markt mogelijk
 • Trips naar Bangka, met zijn witte zandstrand en zachte koralen als een bloementuin onderwater en Lembeh met de gekste onderwater dieren mogelijk
 • Alle maaltijden, onbeperkt koffie, thee en water, 16 begeleide bootduiken en onbeperkt huisrif duiken, Nederlandse instructeurs begeleiding en transfers inbegrepen

Vanaf Prijs € 3.195,-*(incl.vlucht, Incl. transfers, resort, fullboard, 12 bootduiken, prijs ovb prijswijzigingen)

Nu boeken / Informatie aanvraag

De groeps-/ single duikvakantie naar Manado Indonesië staat reeds sinds 2005 vast in het duikvakantie aanbod van vakantieduiker en niet voor niets!
We nemen je mee naar een land met een vriendelijke bevolking, heerlijk warm klimaat en fantastische duikstekken…
De reis is inclusief duik begeleiding ter plaatse, transfer van de luchthaven, overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, water, 16 begeleide duiken en je kan elke dag nog een extra huisrif duiken maken(zonder gids), en handdoeken.

Duiken

In de onderwaterwereld rond Manado leven meer dan 4000 soorten vissen en andere creaturen welke je tegen kunt komen tijdens deze groepsreis / single duikvakantie Manado Indonesië. Je komt er dingen tegen tijdens het duiken, die je nergens anders tegenkomt. Bunaken onderwaterpark, waar veel van onze duiken zullen plaatsvinden heeft tientallen duikstekken, zodat je elke dag weer op een nieuwe plek kunt gaan duiken. Je kunt duiken maken tot en met 4 per dag. Je gaat onder water in kleine groepjes, onder begeleiding van zeer behulpzame, vriendelijke en enorm ervaren gidsen!

Bangka & Lembeh Strait

Ook de duikstekken rondom Bangka & Lembeh Indonesië mogen niet in je duik logboek ontbreken. Uiteraard adviseren ze je op de duikschool welke duiken het best passen bij jouw interesses en niveau. Duikvakantie Indonesie Manado Thalassa vakantieduiker Pygmee seahorseLembeh Strait is een zeer geliefde duikstek voor wereldberoemde onderwater fotografen. Naast Manadarin Fish, Mimic Octopus en Frog Fish, kun je hier regelmatig zeepaardjes, Crocodile fish en leaf fish tegenkomen. Deze duiken kunnen we als er interesse is inplannen (tegen bijbetaling).

Duikschool
We duiken bij LumbaLumba diving, een zeer goede duikschool op het terrein, met vriendelijk en ervaren divemasters.

LumbaLumba staat onder leiding van de Nederlandse Pim, die zijn strepen in de duikwereld al ruimschoots heeft verdiend. Hij woont en werkt al jaren in Manado Indonesië als duik instructeur.

Er is een goed afgesloten ruimte voor het uithangen van de duikspullen aan het einde van de dag. De medewerkers van de duikschool zorgen ervoor dat de spullen gespoeld worden en de volgende dag weer op de boot zijn, klaar voor een volgende duikdag.

Duiken in kleine groepen
Er heerst een typische Indonesische sfeer: persoonlijke, vriendelijk en altijd met een glimlach.
We duiken in kleine groepen, onder leiding van zeer ervaren en goed opgeleide Divemasters. De groepen zijn niet groter als 4 duikers per gids.

Door deze persoonlijke aandacht en duiken in kleine groepen, ben je er dan ook van verzekerd dat je tijdens deze reis ruimschoots aan je trekken komt bij het ontdekken van de onderwaterwereld die Manado Indonesië te bieden heeft.

Naast koffie, thee en water is er elke dag een schone handdoek aan boord om je mee af te drogen na de duik.

Leren Duiken

Ook leren duiken tijdens deze  groeps / single duikvakantie in Manado Indonesië bij Lumba Lumba is geenDuikvakantie Indonesie Manado Thalassa vakantieduiker Iduna enkel probleem. Het is een 5* Padi duikschool, waar je cursussen kan doen van de beginner PADI open water cursus tot en met Instructeur. Velen zijn je al met succes voor gegaan.

Of je nu ervaren bent of nog een beginner, bij deze duikschool ben je verzekerd van goede service, goed materiaal en personeel met verstand van zaken.

De Accommodatie
Op het terrein bevinden zich, in de tropische tuin, een zwembad die uitkijkt over de zee.

Ons ontbijt en diner gaan we nuttigen in het restaurant met geweldig uitzicht over zee.
De lunch zullen we vaak op de boot eten of op een heerlijk plekje op het strand.

De kamers
Verdeeld door de tuin staan een aantal typisch Indonesische bungalows, allen voorzien van een terras met zitje en een koelkast.
We hebben de Family bungalow, waar er 3 slaapkamers zijn met twin bedden en we hebben stand alone bungalows met twin bedden. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer, airconditioning en een fan.

Over het hele complex is er een Wifi verbinding.

Alle kamers beschikken over:
Terras
Zitjes
Koelkast
Eigen badkamer
Warm en koud stromend water
Twin bedden
Airconditioning
Fan
Wifi

Het restaurant
Naast de duikschool bevindt zich het restaurant van het resort. Hier staat er elke ochtend een ontbijt klaar en aan het einde van de dag een heerlijk Indonesisch diner. Tussen de duiken door wordt er een warme lunch geserveerd. Deze wordt, afhankelijk van waar gedoken wordt, genuttigd op de boot, een strand op 1 van de eilanden, of in het restaurant van het resort.

Tevens is er in het resort een zwembad aanwezig, met zonnebedden direct met uitkijk over de zee. Het is mogelijk om je heerlijk te laten verwennen met een massage.

Excursies
Lumba lumba Resort organiseert diverse excursies. Wat dacht je van raften? Paragliden?  Of een bezoek aan de lokale markten, de stad, de vulkaan of watervallen?

Ook een aanrader is de Jungletocht naar Tangkoko om de Makaken,  tarsieraapjes of hornbill vogel te spotten.

Naast de uitgebreide mogelijkheden is er ook gelegenheid om delen van de Indonesische cultuur op te snuiven. Loop gewoon eens het dorpje in om vriendelijk lachend begroet te worden door de locals of kinderen die graag hun Engels met je oefenen.

Of een bezoekje aan de drukke stad Manado met zijn honderden brommertjes, winkeltjes en locale eettentjes.

Verder kun je in Manado prachtige tochten maken te paard met uitzicht vanaf de berg over een prachtig meer.

Bewonder het land, maak kennis met de uiterst vriendelijke bevolking en de unieke flora en fauna!

Groepsreizen
Het voordeel van onze groepsreizen is dat je allemaal dezelfde hobby hebt, duiken. Juist omdat je dezelfde hobby deelt, schept dit een band en heb je altijd wel wat met elkaar te bespreken. Onze groepsreizen worden gekenmerkt door, alles mag en niets moet.

We hebben gemerkt dat leeftijden er op onze reizen niets toe doet, juist door die gezamenlijke hobby heb je altijd wat om met elkaar over te praten. We zoeken altijd naar een kamergenoot van hetzelfde geslacht.

Wil je graag weten hoe de groepssamenstelling eruit ziet, vraag het ons dan gerust mail naar iduna@vakantieduiker.nl

Inclusief:

 • (Vlucht Ams – Manado)*
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug
 • Alle overnachtingen bij LumbaLumba Resort ( gedeelde kamer)
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • 12 begeleide boot duiken en dagelijks (onbegeleide) huisrif duiken
 • Koffie, thee, water en droge handdoeken op de boot
 • Administratiekosten
 • SGR kosten

Duikvakantie Manado Indonesie Kinderen dorpExclusief:

 • materiaalhuur
 • fooien en overige uitgaven
 • (Vlucht Amsterdam Manado)*

 

Nu boeken / Informatie aanvraag

 

Groepsreis  Single Duikvakantie Manado Indonesië

Duikvakantie Indonesie Manado Thalassa vakantieduiker jungle tocht
Vertrek 2022

Groepsreis Oktober 

1 tm 14 okt 14 dgn 11 n   € 3.495,- VOL! incl. Vliegticket  30 kg ruimbagage, transfers, overnachtingen, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, water, 16 begeleide boot duikenpakket en onbeperkt huisrif duiken*

Groepsreis November

17 nov tm 1 dec 15 dgn 12 n   € 3.495,-   incl. Vliegticket  30 kg ruimbagage, transfers, overnachtingen, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, water, 16 begeleide boot duikenpakket en onbeperkt huisrif duiken* VOL!

Groepsreis Maart 2023

30 mrt tm 13 april 15 dgn 12 n   € 3.195,-   incl. Vliegticket  25 kg ruimbagage, transfers, overnachtingen, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, water, 12 begeleide boot duikenpakket en onbeperkt huisrif duiken*

Let op! alle data kunnen op aanvraag verlengd worden.

Voor informatie Iduna@vakantieduiker.nl

Het aantal aanvragen naar reizen stijgt gestaag. Geef ons je voorkeursdata aan en wij zullen bij meerdere aanvragen groepsreizen inplannen.

Deze reis is ook individueel te boeken, los van de groepsreizen.

Boeken en prijzen!

Eventueel bijboeken:

4 bootduikenpakket extra (totaal 16 bootduiken)€ 168
10 bootduikenpakket extra (totaal 22 bootduiken)€ 420
PADI Open water brevet en 2 extra bootduiken en huisrifduiken (ipv 12 boot duikenpakket)
(cursus incl. materiaalhuur en brevetteringskosten)
€ 125
PADI Advanced open water brevet (5 duiken) en 11 begeleide bootduiken en huisrifduiken
ipv 12 begeleide bootduikenpakket (cursus incl. materiaalhuur en brevetteringskosten)
€ 195
Complete sethuur voor 8 dagen incl computer€ 180

* Vliegtickets kunnen zelf geboekt worden, maar ook door ons geboekt worden tegen dagprijs en € 75,- toeslag, huisrifduiken zijn zonder begeleiding.