Duikvakantie Yap Micronesië

Wil je een keer een unieke duikvakantie beleven? Dan is een duikvakantie in Yap Micronesië zeker een aanrader. Één van de weinige plekken waar je nagenoeg gegarandeerd Manta’s gaat tegenkomen is tijdens het duiken in Yap Micronesië. Het hele jaar rond is een grote groep rond het eiland te vinden.

Het eiland omringd door de Pacifische oceaan en de Filipijnse zee, heeft een prachtig koraalrif, waar je een overvloed aan prachtige tropische vissen kunt tegenkomen. Het staat tevens bekend om zijn haaien en de mogelijkheid om te duiken met parende Mandarijn vissen.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Duiken Yap Micronesië
Dagelijks worden er 2 ochtend duiken en een middag duik georganiseerd. Dit zijn allemaal bootduiken. Als je ook de middag duik maakt, wordt er een lunch aan boord verzorgd.

Naast dit duikschema kun je ook nog een mandarijn vissen duik maken of een nachtduik. In totaal zijn er 34 duikstekken, wat bestaat uit duikstekken in de mangroves, Manta Cleaning stations, duikstekken voor haaien duiken en mandarijn vissen duiken om maar eens wat te noemen. Nitrox is tegen betaling verkrijgbaar.

Ook zijn combi pakketten mogelijk voor duiken op Yap en Palau of duiken op Yap en de Filipijnen.

Duikschool Yap Divers Micronesië
De pioneers van het duiken op Yap is zonder twijfel Yap Divers. Zij laten jullie dan ook graag genieten van de vele duikstekken die ze in de afgelopen jaren ontdekt en naam gegeven hebben. Een bezoek aan 1 van de Manta cleaning stations is iets wat je zeker niet mag missen.

Ze zijn een PADI Gold Palm duikschool tevens een SSI school. Je kunt hier de PADI open water cusus halen om voortaan over de hele wereld te mogen duiken, maar ook verder leren of 1 van de vele specialties halen behoort tot de mogelijkheden.

MantaRay Bay resort Yap Micronesië
Het verblijf is bij MantaRay Bay resort in Yap. Deze wordt gerund door de Nederlander Ruud, welke op diverse plekken op de wereld duikresorts heeft gerund. Het resort en de kamers zijn opgebouwd in een tropische stijl en van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben airconditioning, een fan, op verzoek een koelkast, telefoon, tv, warm een koud stromend water, haardroger, een kluisje, internet toegang en gratis koffie en thee faciliteiten. Er zijn 3 soorten kamers:

Standaard kamer
Deze kamers zijn voorzien van bovengenoemde faciliteiten met uitzicht over de bergen. Er zijn kamers met zowel 1 als 2 queensize bedden.

Ocean View kamer
Al deze kamers beschikken over een prachtig uitzicht over het prachtige water van de lagune. Ook deze zijn met zowel 1 als 2 queensize bedden. Sommige kamers beschikken zelfs over een waterbed.

Deluxe Ocean View kamer en suite
Dit zijn de mooiste kamers, met prachtig uitzicht over de zee, king size bedden en privé patio. Sommige van deze kamers hebben een privé zwembad, of een prachtige stenen douche or zelfs een privé Jacuzzi op het dak.

Overige bezienswaardigheden
Yap heeft een hele rijke cultuur, met bevolking welke origineel uit oost Indonesië komen en het zuiden van de Filipijnen. Rond 1525 bc, kwamen hier de Portugese ontdekkingsreizigers bij.In 1870 zetten de Spanjaarden en Duitsers voet aan wal. Rond 1919 kwamen de Japanners erbij en tijdens de 2e wereldoorlog namen de Amerikanen het over. Door deze mix is Yap een eiland geworden met vele invloeden. Iedereen spreekt er goed Engels en de gezondheidszorg is goed ontwikkeld.

De grootste bekendheid geniet Yap vanwege het betaalmiddel stenen. Een ronde steen met een gat erin. Deze worden nog steeds gebruikt in de traditionele dorpen. Dansen maakt een groot deel uit van de gemeenschap. Hiermee leren ze hun kinderen over de geschiedenis van hun voorouders. Een groot deel van de bevolking van Yap blijft, ondanks de moderne faciliteiten, vasthouden aan oude tradities en leefstijlen. Ze doen er alles aan om hun eigen cultuur te behouden en niet te Westers te worden.

Je kunt op het eiland, naast duiken ook Kayakken, een eiland tour maken of genieten in de Spa.

Prijzen

Prijzen voor deze reis zijn erg afhankelijk van de ticketprijzen. Yap is door de ticketprijzen over het algemeen geen goedkope bestemming, maar wij helpen graag bij het zoeken naar de voordeligste mogelijkheden.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 3.000 € per persoon *

Ook zijn combi pakketten mogelijk voor duiken op Yap en Palau of duiken op Yap en de Filipijnen.

Vraag ons om een offerte en of meer informatie iduna@vakantieduiker.nl