Combi-reis Zuid-Afrika Kruger Park en Mozambique – Duiken en Safariduikvakantie Mozambique tofo bultruggen vakantieduiker

De meest ideale combinatie die je maar kunt bedenken voor een vakantie is een safari op zoek naar de “Big Five” en duiken met Manta’s en Walvishaaien. Dat behoort tot de mogelijkheden op deze schitterende combinatie reis Zuid-Afrika Kruger Park en Mozambique.

Tijdens deze combi-reis duikvakantie ga je op zoek naar de “Big-Five” in het bekende Kruger National Park in Zuid Afrika en ga je duiken met walvishaaien en manta’s in Tofo, het duikmekka van Mozambique. Een prachtige reis met vele onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Kruger National Park – Zuid-AfrikaDuikvakantie vakantieduiker en safari Lion Kruger NP
Het Kruger National Park is één van de beroemdste wildparken in de wereld en zeker het bekendste in Zuid-Afrika. Het park heeft een oppervlakte ter grootte van ongeveer de helft van Nederland en alle grote wildsoorten komen hier voor.

Zo zijn er naast de bekende “Big-Five”, die bestaat uit de neushoorn, de olifant, de buffel, de leeuw en het luipaard, nog vele andere zoogdieren, reptielen en vogels te zien, zoals giraffen, zebra’s, hyena’s, krokodillen, kameleons, salamanders, gieren, bromvogels, adelaars, teveel om op te noemen.

Kruger National Park behoort tot één van de rijkste wildparken in de wereld.

Accommodatie Kruger National Parkduikvakantie safari zuid afrika mozambique grand kruger lodge - veranda vakantieduiker
Grand Kruger Lodge en Spa is een luxe 4 sterren safari lodge in het Maloth Park aan de rand van het Kruger Park. De lodge bevindt zich midden in de natuur en giraffen, zebra’s, impala’s, apen, antilopen en ander wild lopen hier los rond.

Dit geeft je de unieke gelegenheid om vanuit je ligstoel aan het zwembad of tijdens het eten de dieren van dichtbij te bewonderen.

Alle kamers in de lodge beschikken over een eigen badkamer en zijn stijlvol ingericht met veel Afrikaanse details en hebben een prachtig uitzicht op de omringende ongerepte natuur.

De lodge beschikt over een uitstekend restaurant met een fantastisch terras, waarbij je het avondeten kunt genieten onder een prachtige sterrenhemel.

Safari in het Kruger National ParkDuikvakantie Vakantieduiker en safari Groep olifanten Kruger NP
Vanuit de lodge worden er verschillende safari’s georganiseerd, allen onder leiding van zeer deskundige gidsen. De ligging van de Grand Kruger Lodge in het zuiden van het Kruger National Park is bekend om de hoogste concentratie aan wild.

Tijdens deze reis maak je een volledige dag safari in een open terreinwagen, waarbij je op zoek gaat naar o.a. de “Big-Five”, en ga je op nacht safari.

Ook maak je nog een safari te voet, waarbij je de dieren van heel dichtbij kunt zien een onvergetelijke ervaring. Deze laatste safari te voet is eventueel ook om te wisselen tegen een halve dag safari in een open terreinwagen.

Tofo – Mozambiqueduikvakantie Mozambique tofo harlekijn garnaal vakantieduiker
Tofo, deze kleine kustplaats aan de Indische Oceaan, dankt zijn bekendheid onder de duikers met name aan één van de grootste walvishaaien populatie in de wereld. De walvishaaien zijn het gehele jaar door hier te zien.

Ook manta roggen, soms wel met een spanwijdte tot 7 meter, kun je hier regelmatig aantreffen. Dit alles is met de boot vanaf het strand te bereiken in nog geen 30 minuten.

Naast deze twee giganten valt er nog veel meer moois onderwater te beleven. Kleurrijke harde en zachte koralen, naaktslakjes, diverse rif vissen, schildpadden, murene, diverse roggen, dolfijnen, verschillende haaisoorten waaronder de witte-en zwartpunthaai, de grijze rif haai en soms de luipaard-en hamerhaai, je vindt het hier allemaal.

Van mei tot en met oktober komen de bultrug walvissen voorbij. Ben je hier tijdens deze periode dan heb je een goede kans op een ontmoeting met deze onderwaterreus, anders zul je ze zeker horen zingen tijdens het duiken. Een bezoek aan de riffen van Tofo is een onvergetelijke duikervaring, die elke duiker eens in z’n leven zou moeten meemaken.

Accommodatie Tofoduikvakantie Mozambique tofo diversity duikboot hotel vakantieduiker
Aan één van de mooiste stranden van de Indische Oceaan ligt het Tofo Mar Hotel. Dit populaire en mooie boutique beach hotel beschikt over standaard kamers met en zonder zeezicht, deluxe kamers en suites, beide met zeezicht. Alle kamers zijn stijlvol ingericht en inclusief WIFI.

Het Tofo Mar Hotel beschikt over een prachtige terras meteen aan het strand, een eigen restaurant en een  gezellige bar.
De ligging van het hotel is perfect. In het hart van Tofo, direct naast de kleurrijke markt, diverse restaurantjes in de omgeving en de duikschool op een steenworp afstand.

De duikschool en leren duikenduikvakantie Mozambique tofo diversity vakantieduiker
Meteen naast het Tofo Mar Hotel ligt de duikschool van Diversity. Een PADI 5 sterren IDC centrum met enthousiaste en ervaren instructeurs en Divemasters.

Bij deze duikschool kun je ook leren duiken. De duikschool biedt duikopleidingen aan van Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen. Er is een zwembad aanwezig voor de Open Water trainingsoefeningen om je rustig aan te leren wennen aan onderwater zwemmen en omgaan met de duikuitrusting. In 4 dagen beschik je al over een brevet waarmee je voortaan overal ter wereld kunt gaan duiken.

De duikschool beschikt over uitstekende duik materialen. Er is een comfortabele droogruimte om je eigen duikspullen veilig op te bergen na het duiken.  En op het dak is een prachtig terras om nog even gezellig na te kletsen met uitkijk over het dorp en de zee.

Duiken in Tofoduikvakantie Mozambique tofo diversity duikboot vakantieduiker
In de morgen wordt er na de briefing meteen voor de deur van het duikcentrum in de boot gestapt voor een zogenaamde dubbele tank duik. Met je duikpak al aan stap je in de boot en vaar je voor de eerste duik naar één van de verdere gelegen riffen.

Er kan gratis gedoken worden met Nitrox voor degene met een Nitrox certificaat. Na de eerste duik is er tijdens de oppervlakte interval een snack aan boord en wordt er tegelijkertijd gezocht naar walvishaaien en manta’s.

Na de break maak je de tweede duik en je komt dan rond het middaguur weer terug op de duikschool. In de middag is het mogelijk om nog een derde duik te maken.

De duikschool heeft ook een eigen “roof top” bar, waar de briefings voor en na het duiken worden gegeven. Op een groot scherm worden fantastische onderwater films getoond en kan er gedurende de dag gratis koffie en thee worden gedronken. Ook kun je hier heerlijk genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

Walvishaaien & Bultrug walvissen Tofoduikvakantie Mozambique tofo diversity walvishaai open vakantieduiker
De beste manier om een walvishaai van heel dichtbij te zien is om mee te gaan met een “Ocean safari”. Deze wordt dagelijks georganiseerd en duurt ongeveer 2 uur. Hierbij heb je de mogelijkheid om met deze grootste vissoort van dichtbij te snorkelen. Ook is er een goede kans om tijdens deze safari te snorkelen met dolfijnen, manta’s en schildpadden.

Vanaf mei t/m oktober komen de bultrug walvissen voorbij en is er in deze periode ook de mogelijkheid om op deze safari deze giganten van heel dichtbij te zien. Dit is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Reis
Via Amsterdam of Düsseldorf vlieg je naar Johannesburg. Hier verblijf je één nacht in de Airport Game Lodge, die vlak bij de luchthaven ligt. De volgende dag vlieg je in ongeveer 2 uur van Johannesburg naar Inhambane, Mozambique. Met een korte transfer wordt je dan naar Tofo gebracht.

Na een week verblijf en heerlijke duiken in Tofo vlieg je vanaf Inhambane naar Maputo. Hier wordt je met een transfer afgehaald en in ongeveer een uur naar de grens van Zuid-Afrika gebracht. Vanaf de grens is het nog ongeveer een half uur rijden naar de accommodatie in het Kruger Park.

In het Kruger Park zal je 3 nachten verblijven en een aantal prachtige safari’s gaan maken. Aan het eind van de safari vertrek je met een transfer over land richting Johannesburg, waar je weer overnacht in de Airport Game Lodge. De volgende dag vlieg je weer terug naar Amsterdam of Düsseldorf.

Inclusief:

 • Retourvlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Johannesburg, Zuid-Afrika
 • 2 overnachtingen in de Airport Game Lodge, incl. luchthaven transfer
 • Retourvlucht Johannesburg – Inhambane, Mozambique
 • Retourtransfer Inhambane – Tofo Mar Hotel
 • 7 overnachtingen in standaard kamer zonder zeezicht, incl. ontbijt
 • 10-duikenpakket, incl. lucht, lood, gids en 5 duiken op verder gelegen riffen
 • Water en snacks op de boot tijdens de duiktrips
 • Nitrox, voor degene met een Nitrox certificatie
 • Mogelijkheid om een duik uit het duikpakket om te wisselen tegen een “Ocean safari”
 • Vlucht Inhambane – Maputo
 • Transfer Maputo – Grand Kruger Lodge
 • 3 overnachtingen in de Grand Kruger Lodge, standaard kamer, incl. ontbijt en elke dag een 4-gangen diner
 • Hele dag safari (8 uur) in het Kruger National park, incl. gids en open terreinwagen
 • Nacht safari, incl. gids
 • Bush walk safari of 4 uur durende safari met terreinwagen, naar keuze
 • Alle entree gelden van het Kruger National park
 • Transfer van de Grand Kruger Lodge naar de Airport Game Lodge, Johannesburg

Exclusief:

 • Visum Zuid-Afrika – gratis te verkrijgen bij aankomst in Johannesburg
 • Visum Mozambique – vooraf te regelen bij het consulaat van Mozambique in België, kosten 42 € **
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven

Nu boeken / Informatie aanvraag

Prijs vanaf 2.695 € per persoon *

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

Deze reis zal ook als groepsreis aangeboden worden, vraag ons naar informatie.

Eventueel bijboeken Kruger National Park

Upgrade luxe suite of luxe bush chalet prijs op aanvraag
Zonsondergang safari prijs op aanvraag
Olifant safari prijs op aanvraag
Safari te paard prijs op aanvraag

Eventueel bijboeken Tofo

Huur volledige duikuitrusting € 10 per duik
Toeslag Standaard kamer (zonder zeezicht) voor alleen gebruik € 250
Upgrade Standaard, Deluxe of Suite accommodatie met zeezicht prijs op aanvraag
Extra verblijf of duikdagen prijs op aanvraag
PADI (Advanced) Open Water cursus prijs op aanvraag

* Prijs op basis van verblijf in een gedeelde standaard accommodatie, in Tofo zonder zeezicht, internationaal vliegticket Amsterdam of Düsseldorf – Johannesburg in de Q-klasse en onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen.

** Visumkosten, hou rekening met extra kosten in geval gebruik gemaakt wordt van een visumdienst.

METADATA Duikvakantie Mozambique, Zuid-Afrika, zuid afrika, Kruger park, Safari, duiken, manta’s, walvishaaien, Tofo, bultrug walvissen, manta, leren duiken, duikschool