Duikvakantie Tofo Mozambique Manta’s en walvishaaienduikvakantie Mozambique tofo bultruggen vakantieduiker

Tofo, een kleine kustplaats aan de Indische Oceaan, dankt zijn bekendheid onder de duikers met name aan één van de grootste walvishaaien populatie in de wereld. De walvishaaien zijn het gehele jaar door hier te zien.

Ook manta roggen, soms wel met een spanwijdte tot 7 meter, kun je hier regelmatig aantreffen.
Dit alles is met de boot vanaf het strand te bereiken in nog geen 30 minuten.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Dolfijnen haaien schildpadden
Naast deze twee giganten valt er nog veel meer moois onderwater te beleven. Kleurrijke harde en zachte koralen, naaktslakjes, diverse rif vissen, schildpadden, murene, diverse roggen, dolfijnen, verschillende haaisoorten waaronder de witte-en zwartepunthaai, de grijze rif haai en soms de luipaard-en hamerhaai, je vindt het hier allemaal.duikvakantie Mozambique tofo gitaar haai 2 vakantieduiker

Bultruggen
Van mei tot en met oktober komen de bultrug walvissen voorbij. Ben je hier tijdens deze periode dan heb je een goede kans op een ontmoeting met deze onderwaterreus, anders kun je ze zeker horen zingen tijdens het duiken. Een bezoek aan de riffen van Tofo is een onvergetelijke duikervaring, die elke duiker eens in z’n leven zou moeten meemaken.

Reis Mozambique
Via Amsterdam vlieg je naar Johannesburg. Hier verblijf je één nacht in de Airport Game Lodge, dat vlak bij de luchthaven ligt. De volgende dag vlieg je in ongeveer 2 uur van Johannesburg naar Inhambane, Mozambique. Met een korte transfer wordt je dan naar Tofo gebracht. Aan het einde van de reis vlieg je vanaf Inhambane weer terug naar Johannesburg en vandaar door naar Amsterdam.

Accommodatieduikvakantie Mozambique tofo diversity duikboot hotel vakantieduiker
Aan één van de mooiste stranden van de Indische Oceaan ligt het Tofo Mar Hotel. In 2013 is het hotel totaal gerenoveerd en het resultaat mag er wezen. Dit populaire en mooie boutique beach hotel beschikt over 8 standaard kamers met en zonder zeezicht, 3 deluxe kamers en 2 suites. De deluxe kamer en suites hebben beiden zeezicht.

Alle kamers zijn stijlvol ingericht en inclusief WIFI. Het Tofo Mar Hotel beschikt verder over een prachtige terras meteen aan het strand, een eigen restaurant en een  gezellige bar.
Op het  terras van het hotel kun je ook genieten van een heerlijke massage.

Naast duiken en snorkelen met de walvishaaien, kun je hier ook kitesurfen, kayaken, zeevissen, paardrijden en quad rijden.

Het hotel bevindt zich direct in het centrum van Tofo, naast de gezellige markt en tegenover de duikschool.

Duikschoolduikvakantie Mozambique tofo diversity vakantieduiker
Meteen naast het Tofo Mar Hotel ligt de duikschool van Diversity. Een PADI 5 sterren IDC centrum met enthousiaste en ervaren instructeurs en Divemasters.

Duikcursussen
Deze duikschool biedt duikopleidingen aan van Open Water tot aan de Instructeurs cursus. Ook kun je hier allerlei duik-specialisaties volgen. Er is een zwembad aanwezig voor de Open Water trainingsoefeningen en verder beschikt de duikschool over uitstekende duikuitrusting die je kunt huren.

Duiken
Er is een comfortabele droogruimte om je eigen duikspullen veilig op te bergen na het duiken en er kan gratis gedoken worden duikvakantie Mozambique tofo diversity duikboot vakantieduikermet Nitrox voor degene met een Nitrox certificaat. In de morgen wordt er na de briefing meteen voor de deur van het duikcentrum in de boot gestapt voor een zogenaamde dubbele tank duik.

Met je duikpak al aan stap je in de boot en vaar je voor de eerste duik naar één van de verdere gelegen riffen. Na de eerste duik is er tijdens de oppervlakte interval een snack aan boord en wordt er tegelijkertijd gezocht naar walvishaaien en manta’s aan de oppervlakte.

Na de break maak je de tweede duik en je komt dan rond het middaguur weer terug op de duikbasis. In de middag is het mogelijk om nog een derde duik te maken.

Hduikvakantie Mozambique tofo harlekijn garnaal vakantieduikeret duikcentrum heeft ook een eigen “roof top” bar, waar de briefings voor en na het duiken worden gegeven. Op een groot scherm worden fantastische onderwater filmen getoond en kan er gedurende de dag gratis koffie en thee worden gedronken. Ook kun je hier heerlijk genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

Walvishaaien en bultrug walvissen
De beste manier om een walvishaai van heel dichtbij te zien is om mee te gaan met een “Ocean safari”. Deze wordt dagelijks georganiseerd en duurt ongeveer 2 uur. Hierbij heb je de mogelijkheid om met deze grootste vissoort van dichtbij te snorkelen.

Ook is er een goede kans om tijdens deze safari te snorkelen met dolfijnen, manta’s en schildpadden. Vanaf juni t/m oktober komen de bultrug walvissen voorbijduikvakantie Mozambique tofo diversity walvishaai open vakantieduiker en is er in deze periode ook de mogelijkheid deze giganten van heel dichtbij te zien. Dit is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Inclusief:

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam naar Johannesburg, Zuid-Afrika
 • Overnachting in de Airport Game Lodge, incl. ontbijt en luchthaven transfer
 • Retourvlucht Johannesburg – Inhambane, Mozambique
 • Retourtransfer Inhambane – Tofo Mar Hotel
 • 7 overnachtingen in standaard kamer zonder zeezicht, incl. ontbijt
 • 10-duikenpakket, incl. lucht, lood, gids en waarvan 5 duiken op verder gelegen riffen
 • Water en snacks op de boot tijdens de duiktrips
 • Nitrox, voor degene met een Nitrox certificaat
 • Mogelijkheid om een duik uit het duikpakket om te wisselen tegen een “Ocean safari”

Exclusief:

 • Visum Zuid-Afrika – gratis te verkrijgen bij aankomst in Johannesburg
 • Visum Mozambique – vooraf te regelen bij het consulaat van Mozambique in België Kosten € 42 of via een visumdienst**
 • Overige activiteiten en persoonlijke uitgaven??

Boek deze reis nu!

Nu boeken / Informatie aanvraag

prijs vanaf € 1995,- * pp. obv 2 pk standaard kamer incl. vluchten, transfers, overnachtingen en 10 duikenpakket

Voor meer informatie of offertes met andere wensen, reisduur etc: bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken

Volledige duikuitrusting per duik  € 10
Toeslag singlekamer (standaard kamer zonder zeezicht) € 250
Upgrade naar Deluxe kamer of Suite met zeezicht prijs op aanvraag
Extra overnachtingen en of duikdagen prijs op aanvraag
Padi (advanced) open water cursus prijs op aanvraag

* obv beschikbaarheid accommodatie en vlucht (Q-klasse)

** Visumkosten hou rekening met extra kosten in geval gebruik gemaakt wordt van een visumdienst