wayag Duikvakantie Raja Ampat Indonesie Vakantieduiker

Duikvakantie op Raja Ampat – West Papua, Indonesië

Vakantieduiker biedt een nieuwe top duikbestemming aan, Raja Ampat, gelegen in West Papua te Indonesië. Elk jaar wordt er een ranglijst gemaakt van werelds beste duikbestemmingen en Raja Ampat is altijd hoog op deze lijst terug te vinden.
De mariene bioloog Dr. G. Allen heeft er zelfs in 2012 een wereldrecord gevestigd. Hij registreerde 374 verschillende soorten mariene leven, tijdens één duik op het huisrif van Papua Diving. Reden temeer om deze exclusieve duikbestemming te introduceren.

Rond de ongeveer 600 eilanden van Raja Ampat bevinden zich veel endemische soorten, zoals bijvoorbeeld de ‚walking shark’. Tot op de dag van vandaag reizen er wetenschappers naar dit gebied en vinden ze nog steeds nieuwe soorten, zowel boven-als onderwater.

Nu boeken / Informatie aanvraag

OnderwaterlevenManta Ray Duikvakantie Raja Ampat Indonesie Vakantieduiker
Je kunt in ieder geval verwachten grote scholen vis, manta roggen, verschillende soorten dwerg zeepaardjes, wobbegongs, bultkoppapegaaivissen, tonijn, barracuda, verschillende haai soorten en zowat elke rifvis die in de boeken voorkomt. Dit alles in een prachtige kleurrijke omgeving met werelds gezondste harde en zachte koralen en een constante watertemperatuur van 28-29 graden.

Ook aan land is er veel te zien, met vele kleurrijke vogelsoorten, zoals de kleurijke  ‚bird of paradise’, monitor lizards een boom kangaroo en de cuscus.

Om er te komen zal er eerst een behoorlijke reis moeten worden gemaakt, dit duikparadijs ligt namelijk aan de andere kant van de wereld. We vliegen via Jakarta naar Sorong (West Papua) en dan met de boot in 1,5 uur naar Raja Ampat, maar de lange reis zal zeker worden beloond.

Accommodatie

Er zijn twee accommodatie mogelijkheden, het Kri Eco Resort en het wat luxere Sorido Bay Resort.

Het Kri Eco Resort ligt op het Kri eiland en bestaat uit 10 waterbungalows gebouwd van lokaal materiaal in traditionele stijl. Ook het restaurant en de lounge area zijn boven het water gebouwd.
De waterbungalows hebben allen 24 uur elektriciteit, handdoeken, drinkwater een tafel voor de (onderwater) camera met diverse stopcontacten, WIFI en een gratis was service. Er is nog de keuze uit een eigen badkamer met douche en warm water of een gemeenschappelijke badkamer, wSorido slaapkamer Duikvakantie Raja Ampat Indonesie Vakantieduikeraarbij je gebruik maakt van een ‚mandi’ (soort emmertje), met warm water om je te wassen.

Het Sorido Bay Resort ligt op het Kri eiland en bestaat uit 7 luxe en ruime cottages, gebouwd van lokaal materiaal in traditionele stijl. Het restaurant is ruim opgezet en heeft een prachtig uitzicht over de baai.
De cottages hebben allen A/C, ventilator, 24 uur elektriciteit, handdoeken, drinkwater, grote badkamer met warm water, minibar, kluisje, een tafel voor de (onderwater) camera met diverse stopcontacten, WIFI, privé zonterras en een gratis was service.

Bij beide resorts wordt er drie keer per dag een heerlijke gevarieerde maaltijd geserveerd.

De duikschool
Papua Diving zijn de duik pioniers van Raja Ampat en hebben meer dan 20 jaar duikervaring in dit gebied. Het duikcentrum en de beide resorts staan onder leiding van de Nederlander Max Ammer. Door de jarenlange ervaring van deze duikschool ben je verzekerd van een gedegen kennis van het duikgebied. Al jaren houden ze zich bezig met conserveren van het onderwaterleven in samenwerking met de plaatselijke bevolking.

Leren duikenduikschool Duikvakantie Raja Ampat Indonesie Vakantieduiker

Papua Diving is een PADI 5* duikschool je kunt hier je duikbrevet halen vanaf PADI open water tot en met Divemaster.
Het duiken bij Raja Ampat staat in de top van de wereldlijst. Bijna alle duikplaatsen liggen dicht bij de resorts op het Kri eiland en de boottocht naar de verschillende duikplaatsen duurt tussen de 2-15 minuten. Papua Diving is in het bezit van 8 duikboten en de bezetting op de boot is maximaal 6 duikers met minimaal 2 duikgidsen.
Er worden 2 ochtend boot duiken gemaakt, één middag boot duik en desgewenst een nachtduik.
Nitrox is gratis voor degene die Nitrox gecertificeerd zijn. Er kan het gehele jaar in Raja Ampat gedoken worden en er is geen echt nat of droog seizoen.
Het zicht varieert tussen de 15 en 30 meter. Bij het onbeperkte duikpakket is één bezoek aan het Manta cleaning station en één bezoek aan de prachtige en unieke duiksite ‘The Passage’ inclusief.

Inclusief:boot Duikvakantie Raja Ampat Indonesie Vakantieduiker

 • Internationale retourvlucht van Amsterdam naar Jakarta
 • Binnenlandse vlucht van Jakarta naar Sorong (West Papua)
 • Luchthaven transfers in Sorong
 • Boot transfer van en naar Kri island
 • 10 overnachtingen op het “Kri Eco Resort” of het Sorido Bay Resort
 • Alle maaltijden, extra snacks en fruit
 • Thee, koffie en drinkwater
 • Lucht en lood
 • Nitrox voor gecertificeerde duikers
 • Onbeperkt duiken: 3 bootduiken per dag plus een optionele nachtduik, inclusief duikgids
 • Onbeperkt duiken: vanaf de kant of jetty, exclusief duikgids
 • Wi-Fi Internet in de lounge en kamers
 • Was service
 • Papua travel permit en registratie Surat Jalan (graag 3 paspoort foto’s meenemen)
 • Overheidsbelastingen

Exclusief:

 • Visa (te verkrijgen bij aankomst, gratis)
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Marine Park Fee (IDR 500.000 per persoon, +/- € 31)
 • Alcohol en soft drinks (bier, wijn en blikjes soft drinks zijn aanwezig)
 • Excursies
 • Persoonlijke uitgave

Nu boeken / Informatie aanvraag

Pakketprijs vanaf € 3.595 per persoon *

Stuur voor meer informatie een mail naar: bob@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken

Extra bagage, bovenop de 20 kg normale ruimbagage +/- € 3 per kilo
Single kamer supplement € 350
Duikuitrusting voor de gehele periode  € 350

* obv beschikbaarheid vliegtickets Q klasse en accommodatie.