Duikvakantie Thailand Liveaboard Similan eilanden en Noord Route
Duiken in Thailand is het mooiste rond de Similan eilanden en de Surin eilanden, Richelieu Rock,  ze zijn echt de “must see” voor de duik liefhebbers.

De Similan eilanden bestaat uit 9 eilanden en staat bekend om zijn prachtige rots formaties, zowel onder als boven water, wat een grote diversiteit aan onderwaterleven oplevert. Naast grote scholen, tonijn, barracuda en fuselier vissen, kun je hier ook oa luipaardhaaien, kreeften, garnalen, zeepaardjes, frogfish en met een beetje geluk een walvishaai of manta aantreffen.

De Similan eilanden staan bekend om zijn mooie koralen tussen de rotsformaties door. Bekende stekken zijn onder andere Elephant Head en Boulder city. Deze zullen tijdens de liveaboard dan ook bezocht worden.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Duiken in Thailand is het mooiste rond de Similan eilanden, de Surin eilanden en Richelieu Rock. Echt de “must see” voor de duik liefhebbers. Om optimaal te kunnen duiken en alle hoogte punten mee te pakken die de Andamanzee te bieden heeft is het mogelijk om 1 of aansluitend 2 liveaboards te nemen richting de Similan eilanden of de Surin eilanden, Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.

Deze 2 trips worden steeds zo gepland, dat ze ook als 1 Thailand liveaboard van 6 dagen geboekt kan worden. Tussen de 2 trips door verblijven jullie 1 nacht aan boord in de haven van Tab Lamu. Daarmee heb je een absolute topper van alle hoogtepunten duiken in Thailand.

De Genesis 1 is inmiddels een welbekend en gevestigde liveaboard in de Andamanzee. Geniet van het comfort en service aan boord, gedurende de 3 daagse of gecombineerde 6 daagse cruise tijdens je onderwater avontuur in de Andamanzee.
Klimaat Thailand
Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. De grootste kans op het zien van Manta’s en Walvishaaien is vanaf feb tm april.
Thailand is dan ook een ideale winterbestemming.

Liveaboard Thailand Similan en Noord route Richelieu
Aan boord bevindt zich een 7 cabines, waarvan 5 met stapelbed en 2 met een singlebed. Allen zijn voorzien van airconditioning. Er is voldoende ruimte aan boord om je spullen op te bergen, ook kun je met Nitrox duiken.
Op het party dek worden de briefings voor alle duiken gehouden en is er ruimte om bij te komen van de duiken.

Tijdens deze reis worden jullie verwend met de Thaise keuken. Alle maaltijden, ontbijt, lunch, diner zit inbegrepen. Evenals koffie, thee en softdrinks.

Verblijf Palm Garden Resort
Tijdens deze reis is het mogelijk om voor en of achteraf bij te komen in het Palm Garden Resort van Koh Lak.

Deze is gelegen aan het hart van de Andamanzee. Wil je liever wat langer met voeten op vaste wal om te ontdekken wat Thailand voor moois te bieden heeft, is het ook mogelijk om de hele vakantie door te brengen in het Palm Garden Resort. Hier worden ook dagelijks diverse duiktrips ondernomen richting de Similan eilanden.

Het Koh Lak Palm Garden Resort, biedt een perfecte combinatie van luxueuze ontspanning, als toegang tot het bijbehorende duikcentrum.
Het resort ligt in de buurt van Koh Lak stad, waar je winkels, bars en andere faciliteiten kunt vinden, maar ver genoeg om te kunnen genieten van de ontspannen, rustige, tropische sfeer.

De kamers
De ruime, modern ingerichte kamers, hebben ieder een eigen badkamer, airconditioning en fan. TV met internationale kanalen, een minibar, kluisje, camera laadstation en draadloos internet.

Tevens beschikt het resort over een 3 meter diep zwembad met een waterval, jacuzzi, restaurant met zowel Thaise als internationale keuken. Alles compleet voor een relaxte vakantie, met fantastische duikmogelijkheden.

Vanaf het resort is het mogelijk om diverse excursies te ondernemen per auto of met een scooter om de omgeving te ontdekken.

Duiken vanaf het vaste land
Het is mogelijk om na de liveaboard op deze bestemming, vanaf vaste land nog diverse duiktrips bij te boeken. Er zijn een aantal combinatie pakketten samengesteld waar je uit kunt kiezen.

Discovery package 6 duiken:
Een dag wrak duiken
Een dag Similan eilanden duiken
Een dag Koh Bon

Koh Lak Mix 10 duiken:
Een dag wrakduiken
3 dagen Similan eilanden
Een dag Koh Bon
Special Package – 16 duiken:
2 dagen wrakduiken
4 dagen Similan eilanden
2 dagen Koh Bon

Leren duiken
Ook als je nog nooit gedoken hebt is het mogelijk om hier je PADI open water brevet te halen. In 4 dagen leer je alle theorie en praktijk vaardigheden om voortaan over de hele wereld als zelfstandig duiker te kunnen gaan duiken.

Pakketprijs liveaboard ‘My Genisis 1’ Similan Islands & Noord Route 12d/10n vanaf € 1945,- p.p.*

Inclusief

 • Vliegticket Amsterdam – Phuket – Amsterdam*
 • Transfer naar accommodatie
 • 1 nacht Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Liveaboard 6 dagen (5 n) Similan Eilanden en Noord Route (inclusief alle maaltijden, koffie, thee, softdrinks, tanks, lood, duiklampen, divemaster, gratis nitrox, transfer van en naar Palm Garden Resort Koh Lak)
 • 2n Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Transfer naar luchthaven

Exclusief:

 • Materiaalhuur
 • National park fee, Similan route 1100 bath (+/-25 euro), Noord route 2100 bath (+/-54 euro), aan boord af te rekenen

Pakketprijs liveaboard ‘My Genisis 1’ Similan Islands & Noord Route 16d/14n vanaf € 2095,- p.p.*

Inclusief

 • Vliegticket Amsterdam – Phuket – Amsterdam*
 • Transfer naar accommodatie
 • 1 nacht Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Liveaboard 6 dagen (5 n) Similan Eilanden en Noord Route (inclusief alle maaltijden, koffie, thee, softdrinks, tanks, lood, duiklampen, divemaster, gratis nitrox, transfer van en naar Palm Garden Resort Koh Lak)
 • 6n Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Transfer naar luchthaven

Exclusief:

 • Materiaalhuur
 • National park fee, Similan route 1100 bath (+/-25 euro), Noord route 2100 bath (+/-54 euro), aan boord af te rekenen

Nu boeken / Informatie aanvraag

Combinatietrip Liveaboard Similan Islands en Liveaboard Noord Route Richelieu Rock  € 1216,-* incl. lucht, lood, nitrox, divemaster, alle maaltijden, koffie, thee, water, softdrinks

Vraag ons om een offerte iduna@vakantieduiker.nl

Boeken en prijzen!

Eventueel bijboeken

Disovery Package – 6 duiken (3 dgn a 2 duiken per dag) € 325 incl ontbijt en lunch aan boord
Koh Lak Mix – 10 duiken (5 dgn a 2 duiken per dag) € 527 incl ontbijt en lunch aan boord
Special Package – 16 duiken (8 dgn a 2 duiken per dag) € 784 incl ontbijt en lunch aan boord
Huur duikmateriaal ter plaatse bij te boeken prijs op aanvraag
PADI Open water cursus prijs op aanvraag
Singlekamer toeslag  € 32.50 per nacht voor Koh Lak

* op basis van beschikbaarheid vliegtickets en accommodatie. Voor duiktrips dient ter plaatse Marine park fee afgerekend te worden. De genoemde routes van de liveaboards kan door weersomstandigheden vanaf geweken worden .