Duikvakantie Groepsreis Combi Thailand Koh Lak Liveaboard Noord Route en Phuketduiken anemoon vakantieduiker c

Thailand staat bekend om zijn prachtige witte stranden, azuurblauwe zee, heerlijk eten en een zeer vriendelijke, altijd lachende bevolking. Een groepsduikvakantie waarin een combinatie van het duiken van de highlights van de Andamanzee en een bezoek aan het vaste land van zowel Koh Lak als Phuket inbegrepen is, mag dan ook niet ontbreken.

Thailand en de Andaman zee in het bijzonder worden gezien als 1 van de beste duikstekken ter wereld. De Similan eilanden en Koh Bon bieden een overvloed aan prachtige riffen, zachte koralen en een grote diversiteit aan marine leven. Ook bestaat de kans op een ontmoeting met Manta’s en Walvishaaien.

De beste periode om het land te bezoeken is tussen november en april. Dit is ook de periode waarin de liveaboards zullen uitvaren. Het beste seizoen om de Manta’s en Walvishaaien te zien is tussen februari en april.

Palm Garden Resort Phuket

Vanaf Amsterdam zullen jullie vliegen naar Phuket vanwaar jullie met een taxi naar Palm Garden Resort Phuket worden gebracht. Hier verblijven jullie 5 nachten, Duikvakantie Thailand duikdek vakantieduikerwaar je kunt genieten van de Thaise cultuur, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking.

Je hebt hier een kamer met airconditioning, fan, koelkast, tv, kluisje, handdoeken, lekker warme douche, zwembad voor de deur en een restaurant met heerlijk eten.
Vanaf het resort is het ook mogelijk om diverse landtrips te maken om de cultuur van het land op te snuiven. Tempels, Big Buddah, Olifanten, vriendelijke bevolking, Thaise massages, heerlijk eten, alles is hier te vinden om dit een onvergetelijke vakantie te maken.

Wil je alvast wat duiken gaan maken voor de liveaboard dan kun je vooraf extra duikdagen bijboeken. Er wordt vanaf Phuket gedoken op onder andere, Phi Phi Island, Koh Racha Yai, Koh Racha Noi, Anemoon reef,  Shark point en King Cruiser wrak. Elke dag wordt je in de morgen opgehaald vanaf het resort en naar de haven gebracht. Aan boord krijg je ontbijt, terwijl koers wordt gezet richting jullie duikstek. Er wordt gedoken in kleine groepen, maximaal 4 duikers per gids. Tussen de duiken door krijg je een lunch aangeboden. Koffie, thee en water zijn onbeperkt beschikbaar.

De Liveaboard Noord Route
Na 5 nachten gaan jullie al vroeg aan boord voor de 3 daagse liveaboard om te gaan duiken aan de noordkant van de Andamanzee. De highlights, Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock, welke vanaf de dag duiktrips bijna niet te bereiken zijn.
Tijdens de liveaboard kun je 10 begeleide duiken maken, waarvan 2 nachtduiken, alle maaltijden, (fris)drank, snacks zitten inbegrepen, evenals lucht, lood, gids en duiklampen.

Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock
Koh Bon en Koh Tachai en Richelieu Rock, maken deel uit van het Surin National Marine Park. Deze stekken zijn de highlights van de Andamanzee.

Koh Bon: Door de stroming en het plankton rijke water, staat deze locatie bekend om zijn treffen met grote vissen. Luipaardhaaien, Witpunt rifhaaien, Napoleons, Adelaarsroggen, maar ook met wat geluk Manta’s.
Veel kleurrijke zachte koralen bieden een plaats aan diverse vissen, zoals de triggerfish, Murene, Jackvis, meer dan genoeg te zien om deze stek in de toplijst te plaatsen van duikstekken.

Koh Tachai: Ook hier is weer veel stroming te vinden en daarmee de plek waar je wederom de kans hebt luipaardhaaien, maar ook zusterhaaien en kans op walvishaaien. Schildpadden, Tonijn, Fuselier en één hoornvissen zie je hier geregeld.

Richelieu Rock: Buiten de kans om hier walvishaaien te zien met wat geluk, is dit ook een plek waar je zeepaardjes ziet, hengelaarsvissen, sepia’s, octopussen, anemoonvissen, murene, box vissen, barracuda’s, slakken, mantis shrimp, rif haaien, prachtige anemonen, sponsen en zeefannen. Al met al een must see in de wateren van Thailand.

Palm Garden Resort Koh Lakduikvakantie thailand similan khao lak palm garden resort vakantieduiker
Na de liveaboard worden jullie naar het Palm Garden Resort Koh Lak gebracht.  Dit is een kleinschalig resort op een rustig gelegen plek in Koh Lak, op loopafstand van het stadje. De duikschool zit hier op het terrein. Alle bungalows zijn voorzien van airconditioning, fan, koelkast, tv, kluisje, badkamer met een warme douche en handdoeken. De bungalows staan in de tuin van het resort verdeeld rondom het zwembad.
Hier zullen jullie 5 nachten verblijven om nog even lekker bij te komen en uit te rusten. Heb je nog geen genoeg van het duiken, dan heb je de kans om nog mee te gaan op dag duiktrips die door de duikschool georganiseerd worden. Er worden dagelijks trips verzorgd naar oa de Similan eilanden en Koh Bon.

Koh Lak
Koh Lak is klein plaatsje aan de kust van de Andamanzee. Op loopafstand van het resort vindt je diverse restaurantjes een aantal barretjes en massage salons.
Maar je kunt ook een scooter huren om heerlijk de omgeving te verkennen, natuurparken te bezoeken of White sandy beach. 1 van de grootste stranden uit de omgeving. Ook is er een kleine vlinder en orchideeën tuin te vinden in de omgeving.

Trips en overige activiteitenduikvakantie thailand palm garden resort phuket tempel
Vanaf het Palm Garden Resort in Koh Lak, is het mogelijk om diverse trips op land te boeken, oa bezoeken aan de natuurparken en culturele uitstapjes. Het is ook heerlijk om er met een scooter op uit te trekken naar bv white sandy beach. De medewerkers van de duikschool en het resort helpen je graag bij het boeken hiervan.

Vanaf het Palm Garden Resort in Phuket is het heel eenvoudig om de Big Buddah te bezoeken. Het grootste Buddah beeld van Thailand, of 1 van de prachtige tempels. Onderweg zul je op diverse plaatsen olifanten met hun trainers tegenkomen welke olifanten tochten aanbieden. Aangezien er geen dier vriendelijke olifantentochten bestaan raden wij het rijden op de olifant af en ontmoedigen we elk toerisme omtrent olifanten.

Meer duiken
Het is mogelijk om zowel vanaf Koh Lak als vanaf Phuket nog meer duiken te maken. Dagelijks worden er dag duiktrips gemaakt met de boot naar oa de similan eilanden en andere prachtige duikstekken in de omgeving.

Leren duiken
Ook als je nog nooit gedoken hebt is het mogelijk om hier je PADI open water brevet te halen. In 4 dagen leer je alle theorie en praktijk vaardigheden om voortaan over de hele wereld als zelfstandig duiker te kunnen gaan duiken.

Inclusief:duikvakantie thailand palm garden resort phuket buddahs

 • Ticket Amsterdam – Phuket – Amsterdam
 • Transfer Luchthaven Phuket – Palm Garden Resort Phuket
 • 5 nachten Palm Garden Resort Phuket*
 • Transfer Phuket naar Khao Lak
 • 3 daagse liveaboard Noord Route, Koh Bon Koh Tachai en Richelieu Rock
 • Divemaster tijdens liveaboard
 • Tanks, lood, duiklampen tijdens liveboard
 • 3 maaltijden per dag, koffie, thee, water, softdrinks tijdens Liveaboard
 • 10 begeleide duiken Liveaboard
 • Gratis nitrox tijdens liveaboard (voor gebreveteerden)
 • 5 nachten Palm Garden Resort Khao Lak
 • Transfer Palm Garden Resort Luchthaven

Exclusief:

 • Maaltijden tijdens verblijf resort
 • Materiaal huur
 • National park fee (Noord route 1600 bath +/- 41 euro, aan boord af te rekenen)
 • Eventuele extra duiken of tours

 

Data en prijzen

Vraag ons naar data       vanaf  € 2750,-   15 dgn (12 n) incl. 10 begeleide duiken

 

duikvakantie thailand genesis vakantieduiker

Voor vragen over de reizen mail of bel ons gerust travel@vakantieduiker.nl  010-451 27 16

 

Eventueel bijboeken

3 daags (6 duiken) duikpakket vanaf Phuket,

incl. Transfer, lucht, lood, gids, Ontbijt, Lunch, koffie, thee en water     € 345,-

 

Singlekamer: Het aantal singlekamers op deze reis is beperkt, op aanvraag. Je kunt tijdens deze reis altijd een kamer delen met een groepsgenoot van het zelfde geslacht.

 

Vakantieduiker voor al uw duikvakanties

* op basis van beschikbaarheid vliegtickets en accommodatie. Voor duiktrips dient ter plaatse Marine park fee afgerekend te worden, voor de lokale duiken rond de 800 Bath per dag voor de liveaboard 1600 bath, ter plaatse te voldoen . De genoemde routes van de liveaboards kan door weersomstandigheden vanaf geweken worden. Op sommige reisdata kan de volgorde van de locaties omgedraaid worden en wordt begonnen met verblijf in Khao Lak en geëindigd in Phuket. Vraag hier naar.