Duikvakantie Thailand Khao Lak Palm Garden Resortduikvakantie thailand racha-yai zeepaardje vakantieduiker

Khao Lak, aan de west kust van thailand, op 1 uur rijden van Phuket, aan het hart van de Andamanzee en staat bekend om zijn kilometers lange witte stranden, zo ver als je kunt kijken.

In het zuiden grenzend aan het Khao Lak National Park en in het noorden ligt het bekende Khao Sok National park.

Khao Lak is het ideale vertrekpunt voor dag duiktrips naar de Similan eilanden of een liveaboard naar Richelieu Rock, Koh Tachai en Koh Bon. Grote scholen vis, kleurijke harde en zachte koralen en regelmatig ontmoetingen met walvishaaien en manta’s

Nu boeken / Informatie aanvraag

Verblijf Palm Garden Resort
Het verblijf is in het Palm Garden Resort van Khao Lak. Palm Garden resort is een kleinschalig resort, waar in de tropische tuin 10 bungalows staan, allen gesitueerd om het ruime zwembad, met waterval en jacuzzi. Het personeel is zeer vriendelijk en gastvrij, precies waar de thaise bevolking bekend om staat. Er zijn diverse mogelijkheden voor massage’s een lekkere cocktail bij de bar. Daarnaast is er een restaurant aanwezig op het resort waar zowel thaise gerechten als de internationale keuken geserveerd wordt. Ook is met mogelijk om te gaan eten in 1 van de restaurants langs het strand.

De duikschool bevindt zich direct op het terrein. Naast diverse duiktrips staan ze je graag bij met het organiseren van diverse andere trips.duikvakantie thailand similan khao lak palm garden resort vakantieduiker

Elke bungalow is voorzien van airconditioning, tv, minibar, kluisje, badkamer met warm en koud stromend water en uitgerust met faciliteiten voor duikers. Tevens is er ADSL internet beschikbaar. Vanaf je eigen terras kun je genieten van een ontbijt in de ochtend zon.

De duikschool
De duikschool op deze thailand reis, bevindt zich direct op het terrein van het Palm Garden resort. Al jaren winnen ze de Golden Dolphin prijs voor beste duikschool van Azie en de Pacific en diverse andere prijzen.
Je bent dan ook verzekerd van een kwalitatief zeer goede duikschool.
Vanaf de duikschool worden er diverse dag duiktrips georganiseerd naar de nabij gelegen Similan eilanden, maar ook kun je mee gaan op 1 van de liveaboards, langs de similan eilanden, en of Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.

Leren Duiken
Thailand een ideale bestemming om te leren duiken. Er worden door de duikschool zowel PADI duikcursussen als SSI trainingen gegeven. Van zowel de beginners cursus tot en met instructeur.

Je kan hier met een gerust hart je 1e duikbrevet halen, vervolg brevetten, of eerst eens kennismaken met het duiken. De professionele Instructeurs en Divemasters helpen je hier graag bij.
Na 4 dagen ben je in het bezit van een je duikbrevet waarmee je voortaan over de hele wereld mag gaan duiken.

Duiktripsduikvakantie thailand genesis vakantieduiker dek dagtrips
Sea Bees heeft 2 ruime boten in zijn bezit, speciaal voor hen ontwikkeld voor het maken van comfortabele duiktrips. Aan boord zullen jullie worden voorzien van een heerlijk ontbijt, onderweg naar de 1e duikstek en een lekkere lunch tussen de 1e en 2e middag duik.

Er kunnen diverse trips gemaakt worden, je kunt vooraf al diverse aantrekkelijke combinatie pakketten reserveren om jezelf te verzekeren van een plaats op de boot bij deze populaire duikschool.

Similan eilanden
De Similan eilanden zijn een groep van negen eilanden en waren jaren bekend als top duikbestemming in de wereld. Grote riffen met enorme variatie aan koralen, grote waaierkoralen en een zeer gevarieerde vispopulatie waaronder ook de grote jongens Manta’s en Walvishaaien. Er zijn veel karakteristieke rotsformaties te vinden in combinatie met kristal helder water en riffen vanaf witte stranden. Naast duiken ook goed geschikt voor snorkellen.

Koh Bon
Onderdeel van het Surin National Marine Park bekend vanwege zijn vele bezoeken door walvishaaien, manta’s en haaien. Duizenden scholen vis, octopus en inktvis, een overvloed aan koralen, sponzen, anemonen, maakt deze plek een “must see” voor elke duiker.

Boonsung wrak
Dit wrak ligt direct voor het tropische strand van Khao Lak en een hoogtepunt voor duikers. Dit schip was ooit een marine mijnbouw schip maar is in 1979 gezonken en inmiddels overgroeid met een grote hoeveelheid zachte koralen en toevluchts oord voor een enorme variatie aan vis soorten. Soms zit er zoveel vis dat het bijna moeilijk is om het wrak zelf te zien!

Sea Chart wrak
1x per week wordt er een tocht georganiseerd naar het Sea Chart wrak, maar alleen voor geoefende duikers. Dit schips is gezonken in aug 2009 niet ver van Thap Lamu Harbour en ligt op 28 tot 40 meter diep. Ondanks dat het een redelijk nieuw wrak is al ruim begroeid en bevolkt door een grote hoeveelheid aan mariene leven. Minimum nivo voor deze duik is Advanced open water, 100 gelogde duiken en niet langer dan 1 jaar geleden gedoken hebben.

Overige activiteiten:

Naast de verschillende mogelijkheden op het gebied van duiken, zijn er diverse excursies te ondernemen. Bezoeken aan idillische eilandjes met mooie stranden, of een tour langs de prachtige tempels van Thailand. Deze kunnen voor je georganiseerd worden vanuit de duikschool. Ze assisteren je hier graag bij.

Khao Lak is een kleine plaats waar je in diverse restaurants heerlijk kunt eten of kunt genieten van een ontspannen massage in 1 van de vele massagesalons. Deze bevinden zich op loopafstand van het resort. Ook kun je een scooter huren om de omgeving te verkennen.

In het noorden bevindt zich het bekende nationale park Khao Sok en in het zuiden grenst het resort aan het national park van Khao Lak.

Pakketprijs Palm Garden Resort Khao Lak 8d/6n vanaf € 1595,- p.p.*

Inclusief:

  • Ticket Ams Phuket Ams incl.toeslagen*
  • Transfer van en naar luchthaven
  • 6 overnachtingen Palm Garden Resort
  • 10 begeleide bootduiken, Khao Lak mix pakket incl ontbijt en lunch (duiken bij de Similan eilanden, Koh Bon en wrakduiken)

700 Bath (+/- 16,50 euro parkfee per dag, ter plaatse te voldoen)

Pakketprijs Palm Garden Resort Khao Lak 12d/10n vanaf €1695,-*

Inclusief:

  • Ticket Ams Phuket Ams incl.toeslagen*
  • Transfer van en naar luchthaven
  • 10 overnachtingen Palm Garden Resort
  • 10 begeleide bootduiken, Khao Lak mix pakket incl ontbijt en lunch (duiken bij de Similan eilanden, Koh Bon en wrakduiken)

700 Bath (+/- 16,50 euro parkfee per dag, ter plaatse te voldoen)

Nu boeken / Informatie aanvraag

Voor meer informatie mail naar iduna@vakantieduiker.nl

Eventueel bijboeken:

16 duiken (8 dgn a 2 duiken per dag) Special Package ipv Khao Lak mix:
4x Boonsung Wrak
8x Similan eilanden
4x Koh Bon
bijbetaling incl. divemaster ontbijt, lunch, fruit, koffie en thee aan boord
€ 200
Duikcursus
SSI open water brevet€ 373
SSI Advanced cursus€ 311
Nitrox cursus incl. 2 bootduiken€ 212
Singlekamertoeslag
Singlekamer toeslag per nacht Palm Garden Resort€ 30

Vakantieduiker voor al uw duikvakanties

* op basis van beschikbaarheid vliegtickets Q klasse en accommodatie.