Duikvakantie Thailand Kkao Lak landarrangement en mini Liveaboard Similan EilandenDuikvakantie Thailand Similan eilanden en richelieu-rock-39 vakantieduiker

Duiken in Thailand is het mooiste rond de Similan eilanden en de Surin eilanden, Richelieu Rock,  ze zijn echt de “”must see”” voor de duik liefhebbers.

Thailand kan met een gerust hart 1 van de top bestemmingen genoemd worden voor een relaxte duikvakantie. Thailand met zijn heerlijke klimaat, zijn warme bevolking mooie stranden, helder blauwe water en prachtige kleuren onderwater.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Er zijn een aantal bijzondere duikstekken te noemen binnen Thailand. Het is een prima land om te leren duiken, maar staat ook bekend om de Similan Eilanden en Richelieu Rock. Dit zijn plekken met kans op het spotten van Manta’s en Walvishaaien. Door het afgelegen karakter van deze duiklokaties zijn deze het beste te bereiken met een liveaboard. Maar dagtrips hier naartoe zijn ook mogelijk.

Thailand kent een droogseizoen en een regenseizoen. De beste periode om het land te bezoeken is tussen november en april. Dit is ook de periode waarin de liveaboards zullen uitvaren. Buiten dit seizoen is het ook mogelijk om het land te bezoeken. Heb je nog steeds prachtige dagen, met meer regen en wat minder toeristen.

Duiken Similan eilanden
De Similan eilanden bestaat uit 9 eilanden en staat bekend om zijn prachtige rots formaties, zowel onder als boven water, wat een grote diversiteit aan onderwaterleven oplevert. Naast grote scholen, tonijn, barracuda en fusilier vissen, kun je hier ook oa luipaardhaaien, kreeften, garnalen, zeepaardjes, frogfish en met een beetje geluk walvishaaien en manta’s aantreffen.
Bekende stekken zijn onder andere Elephant Head en Boulder city. Deze zullen tijdens de liveaboard dan ook bezocht worden. De meeste van de Similan eilanden zijn onbewoond en je waant je dan ook in een bounty reclame met zijn witte stranden, helder blauwe zee en palmbomen.

Na aankomst in Thailand, eerst even een nachtje bijkomen in het Palm Garden resort te Koh Lak. De volgende ochtend is vertrek met de liveaboard. Maar een aantal nachten extra in het Palm garden resort vooraf, kan natuurlijk ook geregeld worden.

Liveaboard Thailand Similan eilanden Genesis 1liveaboard thailand Similan vakantieduiker genesis 1
Deze 3 daagse (2 n) Liveaboard Thailand, langs de 9 eilanden van de Similans, is perfect als je ook nog graag van het vaste land van Thailand, zijn natuur en cultuur wil genieten.

In totaal kunnen er gedurende de trip 10 duiken gemaakt, 8 dag duiken en 2 nachtduik

Op de 1e dag is vertrek van Tab Lamu om de eerste duiken te gaan maken bij eiland 9 van de similans. Ook is het mogelijk om nachtduiken te maken. Vervolgens is het vertrek richting Elephant head, eiland 7 en eiland 5.

De 3e dag wordt gedoken rond Shark fin North en Shark fin South om de avond weer aan vaste wal te gaan, richten het Resort. Op deze reis worden regelmatig Manta’s en Walvishaaien gezien. Vanaf feb wordt deze kans steeds groter.

De Genesis Liveaboard
Aan boord zijn in totaal 7 hutten, waarvan 2 met een singlebed. Allen zijn voorzien van airconditioning. Er is voldoende ruimte aan boord om je spullen op te bergen en Nitrox is gratis beschikbaar. Er is ruimte om te relaxen, te eten, voor de duikspullen en om te zonnen.

Op het party dek worden de briefings voor alle duiken gehouden door de divemaster en is er ruimte om gezellig na te praten over de duiken.

Tijdens deze reis worden jullie verwend met de thaise keuken. Alle maaltijden, onbijt, lunch, diner zit inbegrepen. Evenals alls koffie, thee en softdrinks.

De liveaboard Thailand Noord Route is incl. lucht, lood, nitrox, divemaster, alle maaltijden, koffie thee water en softdrinks.

Verblijf Palm Garden ResortDuikvakantie Phuket Similan vakantieduiker boat-stingray-divedeck
Voor en na de liveaboard in Thailand, verblijf je in het Palm Garden Resort van Khao Lak. Khao Lak is gelegen aan het hart van de Andamanzee en staat bekend om zijn kilometers lange witte stranden. Het ligt op circa 1 uur rijden van Phuket, daarmee prima te bereiken, maar wel genieten van meer rust als in het zeer toeristische Phuket.

Palm Garden resort is een kleinschalig resort, waar in de tropische tuin 10 bungalows staan, allen gesitueerd om het ruime zwembad, met waterval en jacuzzi.

Daarnaast is er een restaurant aanwezig op het resort waar zowel thaise gerechten als de internationale keuken geserveerd wordt. Ook is met mogelijk om te gaan eten in 1 van de restaurants langs het strand.

Elke bungalow is voorzien van airconditioning, tv, minibar, kluisje, badkamer met warm en koud stromend water en uitgerust met faciliteiten voor duikers. Tevens is er ADSL internet beschikbaar.

Vanaf je eigen terras kun je genieten van een ontbijt in de ochtend zon.

De duikschool
De duikschool op deze thailand reis, bevindt zich direct op het terrein van het Palm Garden resort. Al jaren winnen ze de Golden Dolphin, prijs voor beste duikschool van Azie en de Pacific en diverse andere prijzen.

Je bent dan ook verzekerd van een kwalitatief zeer goede duikschool.

Vanaf de duikschool worden er diverse dag duiktrips georganiseerd naar de nabij gelegen Similan eilanden, maar ook kun je mee gaan op 1 van de liveaboards, langs de similan eilanden, en of Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.

Leren Duiken
Standaard worden hier SSI cursussen gegeven, samen met PADI en NAUI 1 van de bekendste internationaal erkende duikcursussen. Maar ook kan men hier een PADI duikcursus volgen. Je kan hier met een gerust hart je 1e duikbrevet halen, vervolg brevetten, of eerst eens kennismaken met het duiken.

De professionele Instructeurs en Divemasters helpen je hier graag bij. Na 4 dagen ben je in het bezit van een je duikbrevet waarmee je voortaan over de hele wereld mag gaan duiken.Duikvakantie Thailand Similan eilanden en richelieu-rock-119

Overige excursies
Naast de verschillende mogelijkheden op het gebied van duiken, zijn er diverse excursies te ondernemen. Je kan ook in dit gebied een scooter huren om zelf op pad te gaan of een auto.

In het noorden bevindt zich het bekende nationale park Khao Sok en in het zuiden grenst het resort aan het national park van Khao Lak.

Het Koh Lak Palm Garden Resort, biedt een perfecte combinatie van onstpanning, als toegang tot het bijbehorende duikcentrum.
Het resort ligt in de buurt van Khao Lak stad, waar je winkels, bars en andere faciliteiten kunt vinden, maar ver genoeg om te kunnen genieten van de ontspannen, rustige, tropische sfeer.

Pakketprijs liveaboard ‘My Genisis 1’ Similan Islands 8d/6n vanaf € 1465,- p.p.*

Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam – Phuket – Amsterdam*
 • Transfer naar accommodatie
 • 1 nacht Palm Garden Resort
 • 3d/2n liveaboard Similan eilanden (incl. 10 duiken, lucht, lood, nitrox, divemaster, alle maaltijden, koffie, thee, soft drinks, transfer)
 • 2n Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Transfer naar luchthaven

Exclusief:duikvakantie thailand racha-yai zeepaardje vakantieduiker

 • 700 Bath (+/- 16,50 euro parkfee per dag, ter plaatse te voldoen)

Pakketprijs liveaboard ‘My Genisis 1’ Similan Islands 12d/10n vanaf € 1595,- p.p.*

Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam – Phuket – Amsterdam*
 • Transfer naar accommodatie
 • 1 nacht Palm Garden Resort
 • 3d/2n liveaboard Similan eilanden (incl. 10 duiken, lucht, lood, nitrox, divemaster, alle maaltijden, koffie, thee, soft drinks, transfer)
 • 6n Palm Garden Resort (gedeelde bungalow)
 • Transfer naar luchthaven

Exclusief:

 • 700 Bath (+/- 16,50 euro parkfee per dag, ter plaatse te voldoen)

Nu boeken / Informatie aanvraag

Boeken en prijzen!

Wil je liever wat langer met voeten op vaste wal om te ontdekken wat Thailand voor moois te bieden heeft, dan kun je verlengen voor of achteraf. Het is zelfs mogelijk om de hele vakantie door te brengen in het Palm Garden Resort. Hier worden ook dagelijks diverse duiktrips ondernomen richting de Similan eilanden.

Laat het ons weten en wij maken graag een passend aanbod voor je.

Voor meer informatie over de liveaboard mail naar Erica@vakantieduiker.nl

Boeken en prijzen!

Eventueel bijboeken
Vanaf Khao Lak Thailand, is het mogelijk om diverse dagtrips te maken naar Similan Islands, Koh Bon, Premchai wrak, Kao Nai Yak rif, Boonsung wrak, Sea Chat en Premchai wrak. Deze laatste stek is alleen geschikt voor de ervaren duiker.
Er zijn een aantal combinatie pakketten samengesteld waar je uit kunt kiezen.
Ook kun je na de 1e liveaboard kiezen voor een 2e liveaboard er achteraan rondom de Similan eilanden.
Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op deze bestemming te leren duiken, je PADI open water brevet te behalen. Hieronder een overzicht van eventueel bij te boeken duikpakketten.

– Verlenging Liveaboard Noord route Koh Bon Koh Tachai en Richelieu Rock
3 dgn (2n) in totaal 10 duiken (8 dag duiken en 2 nachtduiken)
€ 495,- incl. divemaster, lucht lood, nitrox, alle maaltijden, koffie, thee, softdrinks

– Discovery package:
6 duiken (3 dgn a 2 duiken per dag)
€ 363,- incl. divemaster ontbijt, lunch, fruit, koffie en thee aan boord
2 wrakduiken, 2 duiken bij Similan eilanden en 2 bij Koh Bon

– Khao Lak Mix:
10 duiken (5 dgn a 2 duiken per dag)
€ 613,- incl. divemaster ontbijt, lunch, fruit, koffie en thee aan boord
2 wrakduiken, 6 duiken bij Similan eilanden en 2 bij Koh Bon

– Special Package:
16 duiken (8 dgn a 2 duiken per dag)
€ 863,- incl. divemaster ontbijt, lunch, fruit, koffie en thee aan boord
4 wrakduiken, 8 duiken bij Similan eilanden en 4 bij Koh Bon

Duikcursus
SSI open water brevet € 373
SSI Advanced cursus € 311
Nitrox cursus incl. 2 bootduiken € 212
Padi cursussen op verzoek
Singlekamertoeslag
Singlekamer toeslag per nacht
Palm Garden Resort
€ 25
Singlecabin toeslag Liveaboard € 105

Vakantieduiker voor al uw duikvakanties

* op basis van beschikbaarheid vliegtickets en accommodatie. Voor duiktrips dient ter plaatse Marine park fee afgerekend te worden, rond de 600 Bath per dag. De genoemde routes van de liveaboards kan door weersomstandigheden vanaf geweken worden. National park fee Noord Route 1600 THB (+/- € 38,-) aan boord af te rekenen.”