Duikvakantie Indonesië Wakatobibaby turtle swimming duikvakantie wakatobi indonesie vakantieduiker

Duikvakantie Wakatobi Indonesië
In het zuidoosten van Sulawesi – Indonesië, ligt het zeer exclusieve en unieke Wakatobi Dive Resort. Wakatobi is totaal afgelegen en omringd met prachtig kleurrijk en gezond koraal. Volgens vele duikvakbladen en terugkerende gasten biedt Wakatobi het beste rifduiken ter wereld.  Het Resort en de duikschool zijn van de allerhoogste kwaliteit en het management van Wakatobi wordt geprezen om zijn Eco-bewuste omgang met zijn omgeving, zowel boven-als onderwater. Kortom Wakatobi, hier kunnen duikdromen helemaal uitkomen.

Nu boeken / Informatie aanvraag

Reis Wakatobi
Gevlogen wordt er vanaf Amsterdam op Denpasar in Bali, hier wordt je opgewacht door een medewerker van het Wakatobi Dive Resort die het visum voor je regelt en je snel door de douane heen helpt.
De eerste overnachting wordt op Bali gemaakt in de directe omgeving van het vliegveld in het Harris Tuban hotel.

De volgende dag wordt er met een eigen privé vliegtuig van het Wakatobi Dive Resort in ongeveer 2 ½ uur gevlogen van Bali naar Tomia, een privé luchthaven speciaal gebouwd voor het resort.
Met de boot ben je dan in een half uur op de plaats van bestemming en kan het grote genieten beginnen.

Op de terugweg wordt er ook weer een overnachting gemaakt op Bali, voordat je weer terugreist naar Amsterdam. Een duikvakantie op Wakatobi is dan ook prima te combineren met een langer verblijf en eventueel duiken op Bali.

Accommodatieroom duikvakantie wakatobi indonesie vakantieduiker
Het Wakatobi Resort beschikt over 26 vrijstaande bungalows die allen gebouwd zijn in traditionele stijl. De bungalows zijn weer verdeeld in vier types, namelijk: Palm, Ocean, Select bungalows en Luxe Cliff villa’s.

Alle bungalows zijn voorzien van A/C, minibar, een badkamer met warm water, internet verbinding, een safe en een ruim terras. De Luxe Cliff villa’s liggen iets hoger en hebben een geweldig uitzicht over de zee.

Het verblijf is op basis van volpension en elke dag kun je genieten van een heerlijke keuken met een grote diversiteit aan lokale en internationale gerechten.
In het centrale “Longhouse“ bevindt zich de receptie, kun je relaxed loungen, is er een bibliotheek en ook een Spa, waar je kunt genieten van een heerlijke massage.
Aan het einde van de pier bevindt zich een bar, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van de mooie zonsondergang.

De duikschool en het duikenmandarin fish duikvakantie wakatobi indonesie vakantieduiker
De duik-staf van de duikschool Wakatobi is super professioneel er zeer ervaren. Alle gidsen en instructeurs kennen de onderwaterwereld van Wakatobi door en door en hebben hier gemiddeld meer dan 1000 duiken gemaakt. Ze zijn dan ook uitstekend in staat om veel van het bijzondere onderwaterleven aan je te laten zien.

Er wordt gedoken in kleine groepjes van maximaal 4 duikers per gids en er wordt dan rekening gehouden met het duikniveau van de duikers. Er kan gedoken worden op het prachtige huis-rif of op één van de vele duikplaatsen in de directe omgeving van Wakatobi.

Per dag worden er 3 boot duiken aangeboden, 2 in de morgen en één in de middag/avond. Vervoer naar de duikplaatsen is met luxe ruime boten, inclusief toilet en een groot duik-dek. De flessen hebben zowel DIN als een INT aansluiting, 15 liter flessen zijn aanwezig en er kan met Nitrox worden gedoken, tegen bijbetaling.
Het onderwaterleven rond Wakatobi is onbeschrijfelijk mooi en fascinerend. Waarschijnlijk vind je nergens in de wereld zo’n mooi, gezond, onaangetast en kleurrijk koraalrif met zoveel gevarieerd onderwaterleven als bij Wakatobi.

Reis planning Wakatobi
Het Wakatobi Dive Resort heeft vaste reisdata, dit in verband met hun privé vliegtuig, dat niet iedere dag vliegt. Het minimale verblijf is 3 nachten en op deze bestemming kan het gehele jaar gedoken worden. Deze duikreis is uitstekend te combineren met een duikreis op Bali, vraag ons gerust naar meer informatie hierover.

Inclusief:

 • wakatobi reef duikvakantie wakatobi indonesie vakantieduikerInternationale retourvlucht van Amsterdam naar Denpasar, Bali
 • Binnenlandse retourvlucht Bali – Tomia
 • Visa assistentie op de luchthaven in Denpasar, Bali
 • Retour luchthaven transfers in Denpasar, Bali
 • Retour luchthaven transfers Tomia – Wakatobi
 • 2 overnachtingen in het Harris Tuban airport hotel Denpasar, Bali
 • Accommodatie Wakatobi, incl. A/C, WIFI, Minibar en dagelijkse kamerservice
 • Alle maaltijden, extra snacks en fruit
 • Thee, koffie en drinkwater
 • Lucht en lood
 • 3 bootduiken per dag, inclusief duik-gids
 • Onbeperkt duiken op het huis-rif, incl. huis-rif taxi-boot service
 • Eco-bijdrage & bijdrage ontwikkeling van de lokale bevolking
 • Rondleiding traditioneel dorp op de laatste middag voor vertrek.

Exclusief:

 • Luchthaven vertrekbelasting 200.000 rupiah (+/- € 13)
 • Visa te verkrijgen bij aankomst, US $ 35
 • Single kamer toeslag vanaf € 175 per dag
 • Duikuitrusting – € 30 per dag
 • Duikverzekering
 • Alcohol en soft drinks (bier, wijn, cocktails en blikjes soft drinks zijn aanwezig)
 • Persoonlijke uitgave

Nu boeken / Informatie aanvraag

Verkoopprijs: va € 2.995 * per persoonpier duikvakantie wakatobi indonesie vakantieduiker

Mocht je meer informatie willen stuur dan een mailtje naar: bob@vakantieduiker.nl

* obv 3 dagen verblijf Wakatobi en 2 dagen Bali,  2 persoonskamer, beschikbaarheid vliegtickets Q klasse en accommodatie voor het hoogseizoen kan een ticket toeslag gelden.